April 11, 2014

Kuatkan hati kemam rasa syahdu ini...

It's less than 24 hours dah ni...
Ayah will be away again and start sailing again....

Cam biasalah...dah masuk mode syahdu syahdan ni...
Patutnya last week ayah dah sailing to Taiwan...
Tapi itulah...janji Allah swt itu lebih berkuasa dari perancangan kita...
Something happened and ayah are still with us until today...

Cukuplah untuk Razin bersama ayah...
Razin pun dah masuk 2 bulan sekarang ni...
Dah pandai bergurau and senyum bila nama dipanggil...
Sambil tu dah pandai borak walaupun dengan bahasa dia sendiri...
Apapun...its was a great moment to be kept and captured...

To ayah...insyaallah,we will be fine here...
Hope bibik yang ada tu boleh diharaplah...
Hari2 mama berdoa semoga pembantu yang ada ni sabar dan jujur dalam membantu mama...
Walaupun mama tak suka sejujurnya ada orang luar dalam rumah mama...
Tapi apakan daya...i need helper to help me...
(Work + 1 kid + 1 baby + house to kept clean + etc = Pengsan)

Its been an awesome and wonderful 3 months with you my dear husband...
Thank you for always being there for me...
Thank you for accompany me in the labour room and get all the scratches at your arm while calming me down...
Luckily your shirt tak terkoyak while i was in contraction pain kan...
Another LOVE memory stories to be added in our life 'timeline'...


Insyaallah...I'll be okay with our two little angel gift from Allah swt for us...
Please keep your doa for me supaya I sihat sepanjang pemergiaan you dalam menjaga amanah you ini...

Okay...just a simple entry for today...
Nak menaip panjang lagi sebenarnya...tapi air mata lebih mendahului taipan jari ini...
Hati pun dok tengah kemam rasa syahdu ini...
Moga diberikan kesihatan yang baik dalam membesarkan dua anak-anak ini ketika ketiadaan suamiku nanti...
Semoga anak2 ini juga sihat dan tak demam selepas ketiadaan ayah dia nanti...
Nampaknya selepas ni...FB lah menjadi medan penghubung kami balik...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and quality day!!!



April 9, 2014

The journey of my 2nd pregnancy(Razin)...(Part 1)

Entry ini adalah satu memori yang mama nak kongsikan buat anak-anak mama...
Baik Rizqullah mahupun Razin...
"The journey of my second pregnancy (Razin)"

Perjalanan ini bermula pada June 2013...
Which it was miracle sebenarnya bagi mama sebab mama tak datang period pun for almost 2 months...masa ayah balik on hujung May 2013 tu patut mama dah datang bulan...tapi itulah,perancangan Allah swt...tak datang-datang jugak bulan merahnya...apapun,LIFE GOES ON lah kaaann...sudahnya dekat sebulan lebih jugaklah mama terlajak bendera merah dan perut asyik meragam plus mama asyik pening kepala and muntah manja...last-last ayah suggest to do pregnancy check...

Jadinya ke kedailah kan,beli pregnancy test kit tu...dan testlah maka resultnya...

|

|

|

|

\/


This is 1st test on 20.06.2013(salah date plak kat pic tu)...masa tu macam tak percaya je sebab kira-kira memang genap kiraan minggu ayah balik..hmmm...
Beside that mama pun ada problem rahim lemah selepas the previous miscarriage...
So...masa tengok result pregnancy test ni...senyum pun ada...risau pun ada...
Apapun...masa tu still rasa 'benda' tu tipu and tak betul...
Konon-konon tak terimalah lagi kenyataan...

But then....


Few days later,(22.06.2013)...gatal okay tangan mama gi beli yang digital...
Sebab nak tahu dah berapa minggu...kot2 jugaklah yang previous tu tipu or tak betul...
(Cik kak..ko pakai brand clearblue ok...itu pun x percaya lagi...)
Lepas tengok yang digital ni...mama amik cuti the next day and when to hospital...jumpa gynea yang incharge mama masa miscarriage hari tu...
She was like...congratulations!!!
(Haaa..betullah tu kan mengandung...nampaklah kantung 'razin' masa tu ketika scan)
Apapun...Doc Gynea@Doc Yeen sempat pesan lagi kat mama...
Lepas ni tak perlulah angkat kotak,kotak meja or buat kerja-kerja berat...
If not,you'll miscarriage again...(siap perli mama okay..)

Tapi itulah...this is actually miracle for us...mama pun dah booking holiday ke Langkawi on the 23rd June 2013...sedap je kan...dah tau pregnant leh lagi fly at early stage...masih tak serik...okay,mama berpegang pada kalau anak itu rezeki kami...insyaallah,he will be in my womb till 9 months...kalau tak mama redha...the last miscarriage has taught me a lot untuk menerima segala apa sahaja ketentuan-Nya...

Apapun...kebetulan pulak masa tu area Selangor dan KL kena JEREBU yang maha dahsyat sampai sekolah pun ditutup...Alhamdulillah...its kebetulan rasanya...we are spending our day di Langkawi and the weather there was awesome...mama pun x der lah pening2 kepala sbb bau asap or sesak napas dengan jerebu di sana...

Us on the way to Langkawi...
Naik Firefly je...sbb malas nak travel ke Sepang sana...
We took the nearest airport from Shah Alam plus sbb nak tinggalkan kereta kat KJ...
That's whylah mama pilih naik Firefly je...

The sky at Langkawi....
Segar je udara di sini tika itu...
Tengoklah kalau rajin nanti...adalah kot cerita basi kami ke Langkawi ini..
Apapun dalam pic ni adalah bangunan baru HAJI ISMAIL GROUP...
Masa ni baru je bukak and memang tak ramai orang...
Syukur jugaklah masa tu pergi memang kosong due to baru je bukak...
View ini di ambil dari Bayview hotel...

Lepas balik dari Langkawi...
Barulah kami buat scan to see the baby progress....
The 1st scan pic of 'RAZIN'...kantung anak ke-3 kami...
The previous one hanyalah satu dotted...


Dengan ini bermulalah weekend activity mama ke hospital for maternity checkup...
Since the history of miscarriage tempoh hari...
Pada tempoh awal ni mama kena ke hospital every 2 weeks...
Doctor nak monitor whether baby menjadi atau etopic pregnancy...

And the next weeknya...
Ayah pulak ada forum di Grand Dorset Hotel Subang Jaya...
Masa tu hanya auntie dina je yang tau how bad was my morning sickness...
(Thanks Dina for keeping this secret and other secret for me...)
Dalam tak larat tu...gagahkan jugak teman ayah ke sini...
Balik kerja amik Rizqullah dari rumah Uci and ke hotel to have dinner with ayah...
Malam tu or esok pagi start enjin kereta gi kerja balik...
Gigih sungguh rasanya mama ketika itu...demi untuk suami dan anak...
Apapun...ayah selalu pesan,jalan baik-baik...tak yah nak lari-lari lagi or stress up...
Huhuhu...apapun,mengangkat barang berat adalah sangat dilarang sama sekali ketika itu...
(Time tu dapatlah rasa layanan as queen by ayah...)

Us with the winner of best dress of the MISC Senior Forum night...
Satu family bolot semua tu...hihihihi...
John Wayne tu sangat cute and jadi tarikan...
Apapun,Adam BFF abang Wah...thank you auntie Dina and Adam for the gun..

As usual...our maternal check up setiap 2 minggu is still going...
Rasa time tu cam penatnya..every week ada je activity kami sekeluarga...
Alhamdulillah....this time dah nampak the baby and bunyi denyutan jantung...
And at this time lah mama dan ayah dapat soalan CEPU MAS dari abang Rizqullah...
Soalan yang berbunyi...macam mana ada adik dalam perut mama???
(Terkedu mama dan ayah nak jawab...)
Semua sebab bagi dia tengok and dengar bunyi jantung adik dia...
Masa ni jugaklah mama menitis air mata sbb syukur anak dalam womb mama ni kuat...
Walaupun mama still active jalan sana sini and working as usual...
He still strong inside there...


Alhamdulillah...with this progress...my checkup started as once a month....
Apapun,doc tetap pesan jangan terlalu stress and terlalu active...
Hehehe...at this time,mama still doing Line Dancing with nenek...
Tapi lagu yang slow jelah...tak der lah lagu yang laju...
Just to make sure my body are fit...

And a few weeks lepas tu kan seluruh umat Islam mula berpuasa...
And guess what...mama tak dapat berpuasa..
Pantang sangat perut kosong..mudah sangat masuk angin dan this time memang lembik sesangat...
Berat badan dari 69 kg jatuh sampai 61 kg sbb muntah2 yang sangat kronik...
Which its ended with...

Penahanan di HOSPITAL...
Mengigil okay and berat badan turun dengan drastiknya dalam masa tak sampai seminggu...Doc masa tu memang nak tahan mama kat hospital...tapi mama yang minta balik sebab malas nak duduk hospital sebenarnya...so,its ended with nearly 4 hours stuck in ER area with drip at my hand...
Alhamdulillah...lepas tu ok dah sikit...x der menggigil sangat...
But still in muntah2 mode...memang kali ni...mama dapat berpuasa betul2 3 hari je...
Itu pun balik dah melepek sepatah ayat x keluar pun dari mulut...

Apapun...yang penting budak dalam perut ni...
Tetap sihat...
And masa mama dok mabuk bagai nak rak tu...
'Razin' membesar dengan sihat dan bagai juara...
Progressing very well dalam womb mama yer...


After that episode...the next check up...dah nampak bentuk 'Razin'...
Nothing much I can say just a word of "ALHAMDULILLAH"...
Semoga anak ini membesar dengan sihat dan cukup sifatnya serta menjadi anak yang soleh...


Just a week before raya...doc pun pesan...
Jangan jalan jauh sangat...which the plan untuk beraya di Singapore terpaksa dibatalkan...
Beraya di Teluk Intan jelah kali ni...

Gambar raya terakhir kami 'bertiga'...
**Time ni mood mama nak berbaju raya pun dah kelautan Hindi sana...serius nak raya...tapi tak ada mood...**

This is 1st time raya with 'Razin' in mama's womb...
Sib baik on pagi raya mama segar...
Dapat makan makanan best kan....Haruslah muka seri dan segar...

Buah hati mama yang tetap berada dalam hati mama sampai bila...
Been my very best buddies since he was baby...
Tahun depan mama will be hugging my two babies pulak...

2nd Raya we were at Teluk Intan...
Beraya di sini pulak since last year kami beraya di Singapore...
Insyaallah kita gilir2lah yerr...

Hari silih berganti and mama mabuk pun leh tahan gaklah...
Tapi cam biasa...mama try lawankan jugak....
Dapur plak dah jadi tempat terlarang buat mama...
Memang sepanjang the first few months ni memang mama tak masak langsung untuk ayah and abang Rizqullah...
Ada jugaklah abang wah minta mama masak...tapi asal masuk dapur je...
Mama pening kepala and muntah2 yang teruk...
Dan dalam pada mama tengah teruk mabuk tu...
Ayah pun tunjuk skill memasak...Thanks Suamiku sayang sebab sangat memahami kemabukkan isteri you ini...
Dapatlah isteri ni merasa pulak air tangan masakan suami yang penuh dengan kasih sayang...
(Walaupun lepas tu pening tengok keadaan dapur...huaaaa..nak nangis tengok macam baru habis berperang je dapur mama masa tu...)

Dan dalam pada tu jugaklah...
Sempatlah kita sekeluarga naik ke Bukit Tinggi tuk holiday lagi...
(Cerita penuh????...kalau mama rajinlah kaann nanti...hehehe...)

Us at Bukit Tinggi...
Alhamdulillah...mabuk dah kurang...
Tapi mama pantang perut kosong...
Apapun masa ni lemah longlai je badan...

Bulan September jugak adalah birthday abang Rizqullah...
Rezeki Rizqullah...dapatlah 2 kali celebrate...
Sebab budak kecik sorang ni berkongsi bulan kelahiran dengan Onyang dia...

Rizqullah celebrating birthday with Onyang and Uncle..

Dan kisah birthday celebration abang wah...mama dah story dlm entry sebelum ni...

Dalam bulan 9 ni banyak sungguh activity kami sekeluarga actually...
Tapi nantilah kalau mama berkesempatan yer anak2ku...
Mama updatelah semua entry sekali gus...

Apapun...tanggal 28.09.2013 ayah dah kena naik kapal...
Tapi on that day mama pulak ada activity tuntutan kerjaya...
The few hours yang sepatutnya dispend dengan keluarga dan suami...
Mama habiskan untuk community...

Maybank CSR...
Berbakti untuk masyarakat...
Since ayah bagi greenlight...haruslah mama attendkan...
Apapun..mama cari activity yang x memerlukan banyak pergerakkan...
Which is mural painting...
Dan inilah hasil kerja kami satu team...
(Salleh,Shikeen and Mama Rizqullah)

Dan habis je activity ni...
Kami bergegas hantar ayah ke KLIA...


Dan dengan ini bermulalah episode mama membawa 'Razin' tanpa ada ayah disisi mama...
Atau kata lainnya...mengandung tanpa suami di sisi...
Alhamdulillah...by the time ayah sign on tu mama dah kurang mabuk...
Dan ketika itu Allah swt murahkan rezeki ayah...
Ayah has passed oral test and been promoted to 2nd engineer...
Nothing much we can say...
Allah swt arrangement and plans is more greater than us...
His 'rezeki' for us never ended..syukur...

Dan dengan pemergiaan ayah tuk mencari rezeki...
Berakhir jugaklah mama's 1st trimester...
Allah swt dah susun yang terbaik buat umat-Nya...
Syukur...itu je yang mampu mama katakan...
I'm so blessed to have hubby and families beside me while I was weak and having bad morning sickness...

Basically the 1st trimester was very,very challenging tuk mama kali ini...
Tapi apapun...mama tetap bersyukur sebab en suami ada di sisi membantu mana yang perlu...
Masuk trimester ke 2 semuanya dah makin tenang dan mudah...

Oklah...2nd trimester dan persediaan barang-barang tuk menyambut orang baru nanti mama sambung yer in Part 2...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day peeps!!!




March 31, 2014

Family Pic...before ayah sailing away agaaaiiinnn...

Alhamdulillah...Tragedi MH370 does make ayah nak bergambar balik with us...
Manalah tahu salah satu antara kami tak dapat berjumpa lagi...
Sekurang-kurangnya ada kenangan terakhir bersama...

Adoooiii...mama dah mood syahdu syahdan dah ni...
Patutnya this Friday ayah kena naik kapal...
Tapi petang tadi En Abu dah call suh naik on Thursday sebab kapal masuk port on Thursday...
Nak buek camno??pasrah jelah yer...

Apapun...sempatlah kami bergambar sekeluarga malam ni...
Ini pun sebab gambar2 ini nak di poskan ke US sana...
Buat Mak Ngah di sana...

So sorry Mak Ngah for keeping quite here...
We know you've been waiting what is our latest updates...
In sha Allah...we will post to you some our latest pic with the families...
Untuk melepaskan kerinduan mak ngah pada kami semua di sini...
We hope to see you in this raya...

Apapun...this is some latest pic of our family...


While anak2 pandang depan...
Mak ayah still feeling ala2 romantika gitusss...

Apapun...semoga kami sekeluarga diberi kekuatan untuk menjalani hari-hari tanpa satu sama lain di sisi...
Semoga mama tabah dan kuat dalam membesarkan 2 anak teruna yang banyak akal dan ragam ni...

To my dear husband...hope to see you before raya...
Harap adalah rezeki Razin untuk ayah beraya bersama kami untuk ke sekian kali nya...

Okaylah..just a simple entry tonight...
Tengah mood ke laut pulak tengok pic ni semua...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah...

Have a nice and beautiful day!!!






March 24, 2014

Pendaftaran sekolah darjah 1 untuk Rizqullah...

Ya Allah....sekejapnya masa berlalu...
Rizqullah is going to be 7 years old soon and dah nak masuk darjah 1...
Pantas sungguh rasanya tahun-tahun ini berlalu...
Mama dan ayah pulak makin tua...anak-anak makin membesar...

Apapun...hari ni mama nak share camne nak daftar anak ke darjah 1 bagi tahun kemasukkan 2015 dan 2016 bagi negeri Selangor...
So...siapa anak yang lahir tahun 2008 dan 2009 bolehlah mula mendaftarkan anak-anak anda sekarang...

Details is as per below :
**Silalah click link dibawah atay gambar dibawah**




Pendaftaran ini dibuka dari 1 Mac 2014 hingga 30 April 2014.Kalau terlambat atau selepas tarikh 30 April 2014 tu dikira sebagai permohonan lewat dan tertakluk pada akibatnya nantilah yer....

Actually mama malas nak elaborate camne nak isi semua...
Anda semua boleh click link di bawah untuk tahu camne nak register anak2 anda ke sekolah darjah satu...dalam link blog kat bawah ni Cik Lali telah pun elaborate selengkapnya camne nak isi dan tindakan selanjutnya oleh ibu bapa... 



Okay...just a simple entry je tuk hari ini...
Dari Januari member opis dok suruh mama cepat2 register anak ke sekolah...
Akhirnya...barulah dapat buat and mengadap and baca betul2 all the arahan...
Kalau time kerja mmg sekali lalu je baca ni and trying hard to find time nak settlekan semua...(oh!!!indahnya bercuti di rumah tatkala ada pembantu yang jagakan anak...hihihihi...thanks hubby sebab usaha carikan jugak pembantu sebelum you start berlayar...hope she is good and honest as Rasiah...)
And since ayah is still here....minggu ni jugaklah nampaknya mama kena siapkan semua document and ke sekolah tuk lengkapkan pendaftaran Darjah 1 untuk Rizqullah...
Buat masa ni Rizqullah akan bersekolah di Kelana Jaya je dulu...
Ayah actually ask mama to send Rizqullah to Shah Alam school...
Tapi since adik(Razin) will be at Uci's crib...haruslah Rizqullah di transitkan kat situ je...
Atleast pembantu pun ada kat situ...bolehlah dia siapkan Rizqullah ke sekolah while Uci taking care adik...(Ambbbooiii...terpaksa mama plan awal 2 tahun untuk anak2...semoga Uci dipanjangkan umur...)
Anyway pembantu tak akan sekali ditinggalkan berseorangan dengan anak2 mama...
If Uci ada hal pun..i'll make sure me myself will take leave to take care them...

**His latest pic while sleeping...indahnya rasa bila tengok anak2 tenang dalam tido..**

My little boy who going to school in 2016...
Sekejap je masa berlalu dan dikau telah pun hampir ke 7 tahun Rizqullah...
Kadang2 mama rasa Rizqullah cam baby je lagi...
Kalau boleh tak mahu pun Rizqullah cepat membesar coz mama rindu sangat bau baby Rizqullah...
Tapi itulah...Rizqullah kenalah membesar untuk mengenal erti kehidupan dan belajar mengharungi dugaan...

Okay,just a simple entry untuk persediaan Rizqullah ke Darjah 1...
Well this blog kena ada penambah baikkan lah sikit nampaknya...
Banyak ayat2 dalam template ni mama kena tambah untuk Razin jugak...
Coz blog ini adalah nukilan mama untuk anak2 mama tatap andai kata mama pergi dulu...
All I want for both of you to know is...
Mama LOVE YOU SOOO DAMN MUCH...

Dah....dah..cukup dulu...
Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah...

Have a nice and beautiful day!!!

**Jauhkan diri dari sebarang fitnah akhir zaman...semoga kita semua dilindungi dari fitnah yang mengakibatkan pepecahan...**



March 21, 2014

Racing??Comparing???

One wisdom word which I found it on Facebook(FB)...


Every child and every person on this earth is unique and special...
NOBODY is perfect and NOBODY is the best...

To be a successful and charming person start with your childhood...
Therefore...don't compare and don't judge a child with other child...

Just remember how unique you are...
So to your child...

Till then...salam sayang and salam ukhwah...

HAVE A NICE WEEKEND...

***Alhamdulillah...my pantang is over and today can eat apa2 je...tapi still berjaga-jaga coz takut si kecik tu meragam pulak perut dia...syukur manage to keep some milk stock for my little RAZIN and until now he is exclusively BF...syukur and thank you Allah swt for this rezeki...semoga terus dimurahkan rezeki anak kecil ini...doa mama ialah dapat susukan RAZIN till 2 y.o(Insyaallah)...apapun,syukur my helper is here...thank you hubby for looking and paid a maid to help me when you are not here...semoga semuanya dilindungi Allah swt...*** 


March 18, 2014

Happy Birthday Rizqullah...it's your birthday!!!(belated)

***Entry yang setelah sekian lama di dalam DRAFT MODE***

Taken me a while to update this entry here...bukan mama tak mahu update yer sayangku Rizqullah...mama was so busy with so much of things..juggling life and with you have made my time 24 hours is not enough...if I just could request or wish more 24 hours time...I'll do it...

Apapun...this is actually an impromptu celebration of Rizqullah birthday which has done at our home sweet home at Bukit Bandaraya Shah Alam on last 15th September 2013...we are so blessed this people can come and celebrate this little rascal birthday which was made unplanned at all...semua kerana ikutkan ayah dah patut naik kapal ketika itu...tapi itulah..kalau dah rezeki Rizqullah,tak ke mana jua...last year his birthday celebration was made at Salsabila...

Tahun ni mama plan ngan ayah kita buat di rumah kami sahaja...jemputan pun sangat2 limited...invitation are only involved on the important person in Rizqullah life...the person who made him happy becoz this is his day...Alhamdulillah..he did enjoy his day so much..walaupun mama penat sangat on that day(sambil layan mabuk and masak for my little rascal birthday celebration)...but seeing his smiling and hearing his laughing the whole day dah cukup buat mama hilang rasa penat dan tekak yang menloya...dari pagi mama dh start masak nasi lemak segala...ayah plus sikit Pizza and KFC to top up the food...
(Maaf sangat buat rakan rapat lain yang kami tak jemput mahupun sedara mara yang dekat...this is actually impromptu celebration...hari ni nak buat..hari ini jugaklah kami baru menjemput...it's just Rizqullah rezeki to get everyone he LOVES to gather at our home on that day...)

Pagi tu mama call nenek and atok to take care Rizqullah while mama dan ayah was busy buying cakes,balloon and some goodies...plus jugak sempat mama ke pasar beli ayam and barang tuk masak nasi lemak...syukur..semua tugas mama dan ayah dihari itu dipermudahkan...while buying this we are calling everybody yang berada dalam hidup Rizqullah selama ini to attend his impromptu+surprise birthday celebration...(as expected  everybody like...huh???suddenly???...ya!!!its all sudden je...)

Mama dan ayah minta atok and nenek to send Rizqullah a bit late supaya kami ada masa nak selesaikan semua...the house deco and definitely the cooking...
When the little boy were home...mama dan ayah dah siapkan those deco and goodies bag...Just in time je masa the little boy balik...
Masuk2 rumah je dia dah sengeh2...tanya who's birthday was today...
Tapi mama dan ayah buat x tahu je...

Okaylah...x mo cakap banyak...as usual let the picture tell the stories...


Candid time...masa ni semua tengah syok berborak lagi...


Our BIG HAPPY FAMILY...
Syukur dikurniakan mereka semua dalam keluarga kecil kami...
Merekalah kekuatan kami untuk mengharungi segala dugaan...

Anyway,this is some deco during Rizqullah Birthday Party tu...
Semua ni impromptu punya plan and I just lucky nearby seksyen 9 tu ada party shop...
So...beli jelah semua kat situ...
Siap duit jelah yerr...dah ko plan last minute semua benda and nak cepat kaaaannn...

The HAPPIEST GUY on that day...
Yeah!!!It's your BIRTHDAY...
Enjoy it sayang mama...

Antara babak-babak yang terjadi on that day...
Yang mana mengundang gelak tawa kami semua...
Just lucky that Rizqullah tak berkira sangat on that day...

Qhalif is aiming to cut the cake too...
Seronok tengok keletah budak2 kecil ni semua...

Rizqullah sharing the cake with Uncle Hanif...
Uncle Hanif pun September baby...

A BIG KISS AND HUG for uncle HANIF for the HIS BIRTHDAY PRESENT...

Another SEPTEMBER BABIES yang kami raikan bersama...
Uci dan Wan Long Zu...
Happy Birthday!!

Dalam kekalutan tu and mama dok tahan mabuk...
Sempat jugaklah kami bergambar sekeluarga...
Luckily nenek was there to remind us to take picture with the birthday boy...

Rizqullah with his best friend...
Siapa lagi kalau bukan ADAM...

Thank you to Auntie Dina and Uncle Padi together with Adam for the birthday cake...
(Sorry jugak for the LAST MINUTE invitation...)
Macam dalam Rizqullah wish pulak cake yang auntie Dina bagi...
Malam tu mama tanya Rizqullah nak birthday cake camne???
And he answer he wanted chocolate cake with a lots,lots of strawberries...

Well,due to last minutes plan for his birthday party...
Tak dapatlah mama dan ayah memenuhi permintaan tersebut...
Tapi itulah...dah rezeki agaknya...
Auntie Dina@Mummy belikan Rizqullah the 'wishing' birthday cake...
Eventhough Auntie Dina tak tengok pun video wish Rizqullah yang mama post kat FB...

Apapun...Mama dan Ayah was happy seeing you HAPPY my dear son...
Tiada kata yang dapat mama titipkan di sini melihat kegembiraan dikau di kala itu...
Walaupun mama penat yang amat...tapi mama rasa berbaloi tengok Rizqullah gembira begitu sekali...meraikan hari yang diraikan setahun sekali bersama mereka yang Rizqullah sayang...

Sekali lagi...dari MAMA dan AYAH...

SELAMAT HARI LAHIR ABANG LONG@RIZQULLAH@ABANG WAH...

Doa yang terbaik dari mama dan ayah selalu untuk Rizqullah...
Semoga dikau membesar menjadi anak yang soleh lagi beriman yer sayang....

MAMA DAN AYAH SAYANG SANGAT DENGAN RIZQULLAH...
Dah lebih 4 tahun kamu berada bersama mama dan ayah...
Terutama mamalah kannn...selalu jadi peneman mama ke mana pun mama pergi...
Terima kasih wahai anakku...kerana menjadi anak yang selalu membanggakan mama...
Walaupun Rizqullah kadang2 nakal...dan mama selalu marah wah...
Tapi jauh dalam lubuk hati mama...
Wah tetap jadi anak kesayangan mama...
Mama nak wah jadi anak dan abang yang menjadi contoh buat adik2...
You are the role model to adik2 sayang...

Okaylah,cukup dulu entry kali ni...mata mama dah berair dah ni...
Sebab teringat plak segala moment mama dan Rizqullah sepanjang 4 tahun ini...
Dialah peneman,dialah penyebab duka+panic+kalut dan segalanyalah...
Tapi dialah jugak yang mama sayang sangat-sangat...

Haiiiihh...dah tak leh nak sambung...sedu plak dah ni...
Hati tisu sungguh kan mama Rizqullah ni...

Till my next entry....salam sayang buat semua...
Okay...habis dah hutang pasal Birthday Party Rizqullah...
Insyaallah next entry adalah...tengoklah nanti yerrrr...

As-salam...

March 17, 2014

Opsssss.....(tutup mulut muka terkejut)

Alamak!!!saya malulah...
Ada orang tu dah jumpa pulak blog Mama Rizqullah@Mas...

Hehehe...apapun...
Terima kasih atas ucapan-mu Mas@Massilla...
Selalu berperang email je kita kannn...
Jumpa pun time meeting...itupun kalau PNB ada jemput kami orang IT ni...:D

Thanks kakak cantik for the wish...:D

Apapun...orang di sini cuti bersalin pun masih tetap menghantar email...huhuhu...
Sekali lagi..terima kasih Mas sbb sudi singgah ke blog saya yang entah apa2 je ni...
Sesambil tu nak tanya ni...agak2 SARA 1M tu bila kita leh tutup???
Hahahaha...kesian member yang relief saya tu...

Okaylah...just a simple entry...
Lagi sekali terima kasih yer Mas@Masilla sbb sudi singgah ke blog orang yang banyak pot-pet ni..thanks for the 2014 diary dan calendar tu jugak yerr....
(3 bulan entry kosong je dalam diary tu...hope next year ada lagi..)
Kirim salam pada orang2 di sana...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

**Alhamdulillah...maid dah sampai...bolehlah mama Rizqullah menghadap blog kembali...kui..kui..kui..kalau tak menggentel anak je keje ni..syukur Allah swt permudahkan niat ini...(mungkin berkat doa seorang ibu)...apapun,banyak benda nak di'kemas kini' dulu sebelum nak hadap update blog ni...insyaallah,ada masa..adalah cerita2 tentang 'KAMI'@MRFamily kembali...**



 
Real Time Web Analytics