November 15, 2014

Tanah Aina Farah Soraya : Chalet Ulam Raja

Sambungan lagi yer entry berkenaan Tanah Aina...
Tapi kali ni mama nak share about the chalet pulak...

Lepas makan tengahhari kami menuju pulang ke chalet kami...
At first memang rasa excited sangat nak tengok bilik kami...
Tapi bila dah naik tangga yang banyak dan kedudukan bilik quite jauh ke dalam sikit...
It does kill my anxiety...

Masa tu dalam kepala...phewwww...nasib baik beg2 semua staff2 Tanah Aina yang angkatkan....
Legaaaa...apapun,masa kami berjalan ke chalet...hujan baru je stop...
Redahkan jugaklah with Razin and Rizqullah...

Okay...since kami pergi dengan group LDQ,we manage to get the biggest chalet I guess...
Thanks tou my MIL for the arrangement...
We do love the chalet Ulam Raja...


And as usual...blog mama ni akan penuh dengan gambar2 yang mama ambil sebelum bilik berkecah dengan barang2 kami...

This is some picture take of the chalet Ulam Raja...


It was divide with 3 level...
The 1st level is the bed area...
There is 2 queen bad available in this room and this room can accommodate up to another 2 single bed(if requested)...means this chalet can accommodate up 6 people at one time...

Since we have Razin,we are given baby cot for Razin...
Tapi itulah..not even use it pun sebab Razin was busy berkepit kat ketiak mama...
Ini budak mana boleh tido jauh dari mama dia...
So...for those yang ada anak kecik..no worries...
You may request for the baby cot if you want....

2nd level...
Where there is one big mirror for your self...
and also a coffee area where boleh masak air panas and also buatlah air tuk minum sambil melihat kehijauan alam...
Please be reminded ya...FOOD ARE NOT ALLOWED IN THE CHALET...
Please take your food outside the room to avoid ants or any other 'things' to come into your room...

The entrance of our Ulam Raja Chalet...
And the view from the verandah at the entrance door...

Payung jugak disediakan untuk anda sekiranya hujan...
Silalah pakai klu anda memerlukannya...
Dan jangan lupa untuk membaca rule and regulation of the chalet...
Ada je tergantung di dinding bilik...

This is the 3rd level yang mana menghadap sungaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiii....
Weeeeee...sangat best okay...
You can just sleep here and relaxing while looking at the green tree around you and the flow of river are the music to your ears...
Verandah untuk anda berehat sambil melihat alam...
Di sini ada jugak access untuk anda ke sungai...
Ada tangga disediakan...

Agak luas jugak yer...sbb Rizqullah boleh lari2 lagi di sini...
And see...that is 'our' river...
Kalau rasa nak terjun sungai...just go..coz the river is just at the front of your chalet...

Antara hiasan yang ada...

Okay...this is the best part...
The naik tangga and long walk back to our chalet...
But it was worth it sebab I do feel relax and nothing to catch up...
Just having my own sweet time walking back to the room...

We will passing this dorm during on the way back to our room...
Actually this dorm pun not bad...
It is spacious and english deco gitusss...

Okay...bahagian yang paling lemah adaaaaaaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaahhh...
TANDAS BERADA DI LUAR BILIK!!!!
The bathroom are not attach to the room...you have to go out from the room and walk to the toilet...
Bukan apa yer...Puan Sri Sabrina ingin menerapkan unsur kampung di perkampungan Tanah Aina ini...
Pada mereka yang penakut cam mama ni...mmg pikir banyak kalilah kaaann nak ke toilet bila tiba malam hari....

Namun...walaupun di luar...
Mama boleh katakan tandas di Tanah Aina ini berkelas 5 bintang jugaklah...
Nama pun nak adventurekan...air panas je yang tidak disediakan...

Dah habis melawat bilik dan pusing sekitar bilik...
Apa lagi...its time to dip your self into the river yang sangat memanggil2...
Serius..deruan air sungai tersebut bagai mengajak je kita nak berendam di dalamnya...
Dan tengoklah...how excited is Rizqullah and how happy he is...

Okay....just another update on our room pulak...next is apa yer mama nak cerita???
Well..insyaallah...next entry will sharing on the Rizqullah experience pulak...
Apa yang Rizqullah buat di Tanah Aina??

This 5 years boy did enjoy doing jungle tracking without mama dan ayah..
Ayah dan mama terpaksa duduk di bilik dengan Razin sbb sangat tidak sesuai membawa Razin for jungle tracking...
Jadinya...Rizqullah following the LDQ doing those activity and he really enjoyed it...

Okaylah...cukup entry untuk hari ini...

Till my next update on the activity in Tanah Aina...

Have a nice and beautiful day!!!




November 13, 2014

A visit to Tanah Aina Farah Soraya...**an experience to repeat..**

Alhamdulillah...after years of planning to Tanah Aina...
Atlast the dreams does comes true...
Thanks to my Mother In Law(MIL) for the vacation arrangement....
**we had the vacation together with the Line Dancing Queen Shah Alam...**

Syukur after several plannings of having a good time of holiday tergendala...
Impromptu plan jugak yang menjadi...**biasalah kaaannn**
So,dipendekkan kata...lets enjoy each and every second that we had in Tanah Aina Farah Soraya which was situated at Raub,Pahang.
The tranquility of ecosystem was a priority here,Puan Sri Sabrina had installed an environment of enjoyment while you appreciating the nature surrounding you.
This place is highly recommended for those people who seeking for adventure while relaxing.

There are choices of staying in the camping site or chalet at Tanah Aina.
We had choose to stay in the chalet since the chalet has a near access to the river compared to the camping side.
The stairs from our room are actually connected to the river which was very clear and we can see 'KELAH' is swimming calmly.

To write about this trip it will be super long...
So...untuk memudahkan bicara...
Let's the picture tell the story...it is more easy to understand dan jugak bolehlah jugak anda semua membayangkan how is the trip was...

Let's start the journey to Tanah Aina Farah Soraya,Raub,Pahang with 'Bismillahirahmanirahim'....


Bismillahirahmanirahim...
We start our journey from Bukit Antarabangsa after sending bibik to Mak Long house...
Rizqullah was with us...tapi lepas tu dia jumpa atok and nenek..
He change car and follow atok and nenek sebab sana dapat makan junk food...
Dengan mama dan ayah...sila tahan diri dari junk food...
Meanwhile Razin was asleep along the way to Tanah Aina...
Alhamdulillah...he was easy to take care on the vaction...
Actually this is his vacation with us dari sejak lahir...
Perjalanan took about 30 mins from Bukit Antarabangsa to meeting point which is the last Petronas at Karak Highway.
Kemudian kami meneruskan lagi perjalanan ke Raub...

Dari highway take the Exit 808 Bentong Barat...
Anda akan melalui welcome arch ni...
Maknanya dah betullah tu jalan yang anda ambil....

Melalui pekan Bentong dan ikut arah ke Raub yer...
Actually sepanjang perjalanan tersebut anda akan menjumpai tanda arah ke Tanah Aina...
Jadi jangan risau kalau sesat...tak pun anda boleh follow tanda arah Casabrina...

Semakin hampir...
Anda akan menjumpait Tanah Aina Restoran dulu sebelum sampai ke Tanah Aina Farah Soraya...
Restoran ini di namakan sempena salah seorang anak Puan Seri...

Dalam 2 km dari gambar sebelum..anda akan melalui Tanai Aina Restoran..
This also known as Tanah Aina Azreena Restoran...
Depan sikit anda akan berjumpa dengan tangan yang menayang Durian ni...
Itu bermakna anda semakin menghampiri area Tanah Aina Farah Soraya..
Dalam 4 km lagi je...anda pasti akan berjumpa dengan....

Penanda Tanah Aina Farah Soraya...
Weeeee....dah sampai pun...
Opsss...siapa kata???
You need to drive in another 500 meter di atas jalan yang tak bertar ini yerrr...
Nama pun back to nature...haruslah jalan dia adventure sikit...

Ikut je arah anak panah tersebut dan anda akan menemui tempat letak kereta...
So...park your car here dan silalah keluarkan bag2 anda...
Pastikan barang berharga tidak ditinggalkan di dalam kenderaan anda yer...
Dan pastikan anda tidak terlupa apa2...
Sebab kalau anda tertinggal apa2 dan perlukan anda ke kenderaan anda...
Silalah buat pertanyaan berapa harga yg dicaj nanti...

Okay...register dulu...
Some form that need to be filled up...
Dan oleh kerana kami ramai....sebuah lori Tanah Aina telah pun menanti kami...
Sementara kami tengah isi borang check in...
Pekerja2 Tanah Aina been loaded all our bags into the lorry...
Ayah dan anak2 sedang berjalan ke lori sebab mama adalah orang terakhir yang siap isi form...
Isi untuk 4 orang okay...haruslah lambat...

Okay...we are ready to start the adventure...
Tapi kita group photo dulu...
Razin dengan mama duduk depan sebab belakang agak tidak sesuai untuk Razin...
The ride took about 20 minutes and a bit bumpy....jadi lebih selamat Razin di depan...
Nak adventure duduk belakanglah kot...
Sebab mama duduk depan...x rasa adventure sangat...
Sebab agak selesa rasanya...hehehe...

Since mama duduk depan dengan Razin we are the 1st turun dari lori...
Dan turun2 je...anda akan dihidangkan dengan air sejuk dan jugak tuala sejuk...
Sangat refreshing je rasanya masa tu...
Mama,Rizqullah dan Razin bersama...we are ready to start the excitement..

Dan sebelum apa2...Haruslah group picture dan jugak group selfie yer...
Masa ni...staff2 Tanah Aina sibuk menurukan kan bag2 kami dan kami perlu susun ikut nama chalet2 kami...
Oh!!..jangan risau tentang kena angkat bag berat segala...
Staff Tanah Aina yang akan menghantar bag2 anda terus ke bilik anda while anda semua boleh terus ke area tempat makan sebab buffet lunch bermula dari pukul 12 pm sehingga 2 pm..

 Dah sampai ke Tanah Aina...haruslah bergambar sakan...
Dan yang paling utama...WAJIB bergambar di sekitar Tanah Aina...
While walking to the diner place pun leh posing-posing...
Hehehe...


This is the arrival place actually...
Masa sampai mama tak sempat nak amik full view of this place...
Petang lepas minum petang...
Mama amik masa jalan ke hadapan sini untuk mengambil gambar...
Di salah satu bangunan ini jugaklah terdapat kedai dan jugak dewan untuk apa2 meeting ataupun seminar...

Rizqullah dan atok cam biasa...
Exploring the place around...
Suka teramat Rizqullah coz we are not sharing with him that he is going to have such a good adventure...
Gambar yang sebelah kanan tu pula ada tempat makan kami...
Situated just beside the sungai...
Sangat tenang menjamu selera ditemani bunyi sungai yang mengalir...

Antara hiasan dan pandangan dari tempat makan kami...
Nampak tak sungainya...
Cantikkaaaann...

Antara pemandangan di tempat makan kami....
The place was so clean and nice...
Nampak ia memang dijaga dengan rapi...
Kelihatan jugak ada satu bangunan baru yang bakal menjadi dorm sedang naik...
Walaupun its under construction...
Tempat tersebut tidak terlalu berabuk...

Okay...since we arrived around 12 noon at Tanah Aina...
And the travelling took us around 2 hrs from Shah Alam...
Definitely our tummy wanted something to be consumed kaaann...
Ini antara lauk pauk yang ada...
Semuanya adalah masakan kampung...
Untuk mama...sangat2 berbaloi harga yang dikenakan itu dengan makanan yang dihidangkan...
So....dipendekkan kata its worth it each and every penny we spend for this vacation....

Ada sambal belacan jugak dan ulam-ulaman....
Selain tu...its free flow of water...
You may choose tea,coffee,plain water OOOORRR...Air misai kucing...
You may take as many as you want...
Tak lupa juga ada desert...dipendekkan kata tak kuranglah makannya di sini...

This is our table...seeee...how we conquering the meja makan...
Heeeeeeeeee....
Tak lah...actually its was not many people during our stay...
Based on input I get from the Tanah Aina...
Around 30 ppl of guest je masa tu...
So...tolak kami yang dah 17 org...
Berapa jelah guest yang lain...
And we did make a new fren there...Rizqullah dapat kawan baru nama Idris...

Owh...another thing special about Tanah Aina is...
This very big tempayan...
Cara org dolu-dolu gitu...amik ayaq dari tempayan tuk cuci tangan sebelum dan selepas makan...
Tapi yang istimewanya...ditepi sungai...
Tengoklah Razin tu...asyik tengok deruan air sungai yang mengalir...

For those yang tertanya-tanya what is the timing of each activity...
This is the snapshot of it...

Okay....let me share information on the makan 1st...
Do not worry about the makan2 part...
They served us well on the makan part...(just don't be so cerewetlah kaaannn...)

For those yang cakap apa je nak buat kat sini..well,let me share snapsho of the activity which full of makan2 kooottt....

Arrived around 12 pm...you may go for lunch 1st since lunch is served form  12 pm to 2 pm. Then get ready to explore the virginity of jungle in Tanah Aina around 2.30 pm.Leap of Faith Tracking...this tracking will bring you to the fountain deep into the jungle and you can perform 7 feet jump into the river(if you dare)...this activity will took around 2 hours and back from the jungle tracking the evening tea is served for you around 4.30 pm to 6.00 pm...
After having evening tea...you may spend your time by deep in yourself in the clear water of Tanah Aina river...

Thennnnnnnnnnnnnnnnn.....














Then next what happened...mama will share in the next entry....
Bagi suspen sikitlah kan...
Tak bestlah semua mau cerita sini...
Hehehe...insyaallah more picture and sharing story on Tanah Aina will be shared here...
Definitely the will be several part of entries on Tanah Aina...

Till my next entry....

Salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day...

***Keep smiling and keep pray for the best...**



November 6, 2014

Intro : Tanah Aina Farah Soraya...Journey of LOVE back to NATURE... :-)

An impromptu plan and visit to Tanah Aina Farah Soraya in Raub Pahang...
It was actually a sudden plan of mine and which ayah agreed with the plan...
(Thank you sayang for following what ever I asked for...)

Apapun...kali ni bukanlah mama nak cerita panjang lebar about our visit Tanah Aina...
Cukuplah mama intro sikit2 yer...
Orang kata bagi panas sikit rasa nak ke Tanah Aina Farah Soraya...

Apapun...till now,I am still smiling and feel worth it going there...
Definitely will be coming again to Tanah Aina Farah Soraya...
It was an awesome vacation for nature lovers....
Lari dari kesibukan kota dan kesibukan hidup yang menjadikan kita semua raksasa dan robot tanpa sedar...
I was very happy when seeing my Maxis line was not connected during my stay at Tanah Aina...NO whatsapp and NO Facebooking....
Felt so blessed on the day of my vacation...
It was totally an escape vacation for me...

Okaylah...cam biasalah...mama tak mo cerita panjang lebar pasal tensionan mama dan kesibukkan mama...

Let's picture tell the introduction of our getaway to Tanah Aina Farah Soraya...


Papan tanda ke Tanah Aina...
When this shows means your are 500 meter away from the parking of Tanah Aina...
Dah sampai parking...
Ada kenderaan yang sudah menanti kedatangan kami...
Detail story insyaallah...mama akan share nanti...
Apapun...you guys can google it...
I had find many people already shared their experience in Tanah Aina which already opened to Public since 4 years ago...

Dah sampai ke Tanah Aina...
Wajiblah mengabadikan kenangan di sini...
Sebagai TANDA...WE'VE BEEN HERE...

Okay...this some of the activity done by the boys...
Alhamdulillah..this trip kami join group LDQ Nenek...
The ladies was so awesome and sporting...
We are looking forward for another getaway with all of you ladies...

Keindahan sungai di Tanah Aina...
Airnya sungguh jernih sehingga boleh nampak ikan kelah berenang2 di kaki kita...
This is sebahagian sungai di bawah chalet kami...
Chalet kami betul2 berada di tepi sungai...
Tido bertemankan bunyi sungai dan unggas2...

Well...this is only an introduction...
Insyaallah...ada masa yang mengizinkan nanti...
Akan mama abadikan semuanya di sini...
Siapa kata cuti di dalam negara kita membosankan...
I have to say that Puan Seri had made an eye opening for 'orang bandar' like me...
Masuk ke Tanah Aina made me remind back how I love to go jungle tracking...
Teringat zaman2 di Uni dulu selalu jugak join kawan2 jungle tracking...
Ehh..silap...naik gunung...

Apapun...hargailah keindahan hutan Negara Kita...
Ia satu khazanah yang sangat berharga untuk kita dan generasi yang akan datang...
Ketamakkan manusia menjadikan hutan kita hampir pupus...
Pendek kata...we need the jungle to balance up the earth...
Janganlah tamak sangat nak jadi kaya...

Okaylah...just my simpe intro entry on the visit to Tanah Aina...

Till my next entry(which is entah bila...)...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a pleasent and nice day...

As-salam...

~ The End ~


October 31, 2014

07.02.2014 - Another history was made...

**Another entry tertunggak yang dah lama berada dalam draft mode...**

7th February 2014@38 weeks...
Razin was born to Dunia@World...
Syukur alhamdulillah...our 3rd child actually...
But since our 2nd child was taken back by Allah swt...
Razin has become our 2nd child...

Syukur tak terkata sebenarnya having him our family...
He had all of the attention since been most awaited cucu...
2nd cucu of Roslan's and Hassan's family...

Tapi pengalaman mama kali ini amatlah berbeza compare ketika melahirkan Rizqullah 5 tahun yang lepas...
Kali ni cam biasa...mama having a mild contraction di pejabat...
Seharian ni kat opis siapkan kerja macam biasa,walking here and there,attending meeting and meeting people from other floor...
Entah kenapa hari tu rajin sikitlah berjalannya...
Maybe sbb nak hilangkan rasa sakit kot...
Apapun..mama dah siap2 bagitau 'kakak' kat sebelah mama yang mama tengah sakit dah ni...siap gurau ni...serius masa tu memang nada gurau je ngan dia...
"Entah-entah esok I dah bersalin..."
Siap akak tu cakap...x per...jangan bersalin kat opis sudah...I lari dulu ni...
Okay...kakak syahida...I x bersalin kat opis yer..
Tapi andaikata I pegi gak opis on 7th February 2014 tu...
Sah-sah u yang I cakap dulu sbb u sebelah I kan masa tu...

Apapun...on the 6th Feb 2014...mmg seharian jugaklah mama rasa contraction..
Cuma x lah sakit sangat...cuma sekali sekala je datang...
Bila mama jalan hilang rasa sakitnya...
So...relax2 siapkan kerja mana yang patut dan balik sharp sbb dah kesakitan...
Risau jugak kot2 tetiba baby nak keluar kat Maybank...
Haiiiihh...naya-naya...mama x mo beranak kat Tung Shin tu...
Masa dalam kereta dah cakap dengan En Suami yang dah mula rasa sakit...
Sakit belakang dan segalanyalah....

Elok pulak hari tu Uci wassap bgtau masak bihun putih dengan pucuk...
Adooiii...terbayang ok..terbayang...
Tapi nak singgah KJ masa tu rasa cam...errrmmm...x perlah...esok lusa ada lagi ni...
Hehehe...sebenarnya dah sakit masa tu...
Jadi semua mood pun entah apa-apa je...
Sbb nak hilangkan jugak rasa teringin tu..
Petang tu mama singgah gerai Seksyen 2 dan order bihun singapore..
Jadilahkaaaann....bihun and warna putih jugakkan...
Hehehe...

Malam tu jangan cakaplah...memang hazab je mama rasakan...
Nak mengiring tak lalu nak duduk pun tak lalu...
Nak berdiri pun sakit...
Nak telentang pun sakit belakang...
Pendek kata buat apa pun semua tak kena sebab tengah contraction and plus dah sakit belakang sesangat...
Pagi tu semangat lagi nih nak pegi opis...
Dah lah lelap pun pukul 4 pagi sebab setiap sejam contraction datang...

Tapi sebab dah ada pengalaman...mama cool lagi...
Ayah yang seriau tengok mama sebab tak berkata apa2pun...
Mama cam biasa...bila terlalu sakit my mouth will just shutdown sebab nak focus baca macam2 ayat...sambil tu menenangkan jugak diri sendiri...

And macam biasa...suamiku lebih memahami diri ini...
Terus ayah cakap...tak yahlah gi opis...kita gi hospital dulu...
Well,tanpa banyak soal...mama pun setuju...
Abang wah lagilah suka sbb dia tak payah gi skool hari tu...
Jadinya pagi tu ayah dan abang wah teman mama ke hospital jumpa Dr Yeen@KPJ Selangor...mendaftar masuk jumpa Dr Yeen dalam kul 9 am...
Serius awalkan mama ke hospital hari tu...hehehe...
Sbb dah bersiap nak gi kerja pagi tu kan...since dah alang2 bersiap..
Teruskan jelah niat tu ke hospital...

Dan setelah diperiksa oleh Dr Yeen...ternyata memang mama dah sakit bersalin...
Tapi dia kata mama leh siap gelak ketawa and relaks je lagi...
Well,x der lah sakit sangat...cuma sesekali dia datang tu...
Hanya Allah swt jelah yang tau...(alaaa..sakit cam nak berak je...)
Dr Yeen bagitau yang dah ada bukaan 3 cm dah dan boleh terus masuk ke labour room...
Masa tu mama rasa nak gelak je..dalam hati berkata...
"APA????DAH 3 CM???..."
Terus cakap ngan doc yg mama nak balik antar abang wah dulu...
Don't worry dalam sejam kami datang balik...
Luckily Dr Yeen cakap OK...

So,daftar masuk dulu then lepas tu mama dan ayah balik rumah bungkus baju2 abang wah and antar abang wah ke rumah Uci di Kelana Jaya...
Gigih ni mak yong menghantar anak sulong ke rumah Uci...
Sambil tu boleh gaklah jumpa Uci tuk minta maaf segala kan sebelum masuk ke labour room...
Dah lepas antar abang wah kat rumah Uci tetiba mama dapat ilham nak ke Babyland plak...
Masa tu jam kat tangan dah pukul 12 lebih tghhari...
Ayah plak say OK...dan apa lagi...pulun shopping barang last minutelah kan...
Sbb baru 38 weeks kan...ingatkan ada 2 weeks lagi...
Rupanya adik nak keluar awal jugak..
Sakit contraction tu datang jugaklah masa tu...tertunduk kejap mama kesakitan bila datang rasa contraction tu...

Dalam pukul 2 barulah kami sampai balik di hospital...
Tapi x terus pegi ke reception table...sebaliknya kami ke...
Kafeteria dulu...
Lapar ok...lapar...lunch x lagi dok sibuk nak shopping barang baby kaaann...

Dah selesai makan tu...barulah pegi ke reception table...
Terus nurse yang menanti mama cakap...jom kita pegi labour room...
Jadi mama pun berjalan kaki ke labour room di temani ayah dan nurse...
Persediaan mama nak masuk labour room adalah...
Buah kurma dan air zam-zam plus majalah Pa&Ma...
Benda2 lain dah x bawak sbb dah makan tengahhari kann..hehehe...

So...tukar baju and nurse pun bagi ubat untuk berak...
Sejam yang pertama mama x kena stripe pun lagi kat katil...
Tapi nurse check dah 4 cm masa tu...
Ahaaa...berita best tu...sah2 mama tak lama dalam labour room...hehehe...
Dalam pukul 4 baru Dr Yeen datang and sound mama cakap...
"Kenapa lambat??"...
Hehehe...mama dan ayah gelak jelah masa dia sound kami...

Lepas tu Dr Yeen pecahkan air ketuban dan bermulalah mama di stripe perut untuk melihat contraction dan nadi adik...


Mesin ni memang dah jadi keperluan yer...
Sbb nak monitor contraction...
Pada yang x tau ada maksud line bawah tu...
Itu adalah line contraction(klu x salah mamalah)...
Yang atas tu degupan jantung baby kot...
Apapun...mama suka perati benda ni masa tiap kali contraction datang...

Mama dan selfie sebelum bersalin...
Kan dah cakap...mama sakit pun still boleh berselfie dan bergelak ketawa dalam labour room...
Ayah plak layan je mama masa tu...
Sempat jugaklah baca majalah Pa&Ma yang baru dibeli sebelum masuk labour room...
Hiksss....

Setelah 3 jam berada dalam bilik bersalin...
Akhirnya pada jam 6.41 petang...
Lahirlah seorang bayi yang diberi nama Mohamad Razin bin Mohamad Redzuan...
Ini ada pic Razin yang baru beberapa minit keluar dari womb mama...
Bayi yang seberat 2.9 kg ini selamat dilahirkan akhirnya pada usia kandungan 38 minggu...

Memperkenalkan anak ke -2 kami...
Mohamad Razin...
Gambar inilah yang mama sharekan pada keluarga dan kawan di pejabat...
Semua macam tak percaya je mama dah bersalin sbb baru je jumpa mama kat pejabat...
Hehehe...

My 2nd tag as a mother...

Mereka yang menanti mama dan Razin keluar dari labour room dari pukul 8 malam lagi..
Dapat je berita kelahiran Razin...terus atuk,nenek dan Uci datang ke Hospital...
Semua nak jumpa Razin...
Tak lupa jugak...haruslah abang wah pun ada sama...
Dekat pukul 9 malam jugaklah baru mama dan Razin masuk ke bilik...
Malam tu pulaklah abang wah sibuk nak duduk hospital konon nak jagakan mama..
Alhamdulillah...malam tu mama dapat tido lena dan ternyata Razin anak yang baik...

Lepas semua balik...ayah plak terpaksa balik ke rumah sbb nak amik baju...
Tinggallah mama dan Razin...
By 11 pm mama dah bangun dari katil nak ke bilik air...
Alhamdulillah...my 2nd delivery was more smooth and mama lebih wiser dari dulu...
Tak de dah nak takut2 or apa2 dah...

My 2nd son...


Okay..abang dan adik berbual dan berkenalan dengan lebih rapat...
Sebelum ni abang wah asyik tanya bila adik nak keluar...
Now adik dah pun ada bersama...
Hari2 dok gomol adik je...

Sekarang ni Razin pun dah nak masuk 9 bulan...
Alhamdulillah...mama masih lagi breastfeed Razin and struggling to give my very best for him...
Doa mama adalah mama dapat susukan Razin hingga usia Razin 2 tahun...
Doakan yer niat mama ini termakbul...

Okaylah...rasanya cukup dulu perkongsian pengalaman mama bersalin anak ke 2...
Mama nak anak mama tau..kamu berdua sangat bermakna buat mama dan ayah...
Each of you are the pieces of me and ayah...

Thank you Allah swt for the greatest gift...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!

Assalamualaikum...


 
Real Time Web Analytics