July 3, 2015

Selamat Hari Ayah....Ayah!!!

Weeee....ayah got his surprised on last week....
Berjaya jugak mama buat ayah terkejut dengan jambangan bunga dan juga hadiah sempena hari ayah...

Thank you sayang for loving us unconditionally...
As usual...nama pun surprise kannnn...
Haruslah surprise dilakukan diluar waktu jangkaan...

Hari tu kebetulan plak mama tak berapa sihat...having my vertigo and migrain...a perfect combo...tapi its doesn't stop me to do the surprise...
Since mama tak sihat...ayah telah ditugaskan untuk amik anak2 dirumah Uci di KJ...
While mama having my good nap and rest at home...serius heaven tido dengan aman tanpa gangguan anak2 and dirumah sendiri...total rest...hotel 5 star pun kalahlah...

This means a holiday at home is more meaningful rather than holiday in the hotel...

Okay....berbalik pada topik entry ini...
Definitely this is a surprise and unexpected by my husband...
Sesekali buatkan..menambahkan kemanisan dalam kehidupan berumahtangga...
Asyik kita je dapat bunga kannnn....
Sekali sekala...suami pun nak rasa dihargai oleh isteri dan anak2...

Therefore ayah...

Please accept this humble appreciation token from us for being good,tolerate,coolest,patient, caring and awesome ayah in the world...

You are our MAN!!!

You are not only our sailorman...but you also a BANK NEGARA for us...
Thank you for loving us unconditionally and hope this will make you happy stuck with us for the rest of your life...(hahaha...)


Sekali lagi my dear husband....

HAPPY AYAH DAY!!!
May all our dreams of being a good parents to our child will be accomplished...


Dan bila berbicara tentang ayah ni...
Dah tentu mama rindukan arwah angku@abah mama...
The man who raise me up as who I am now...
Who taught me a lot of things and to become a person with a brave heart...

Terima kasih abah...
Kakak rindukan abah....rindu nak sakat abah...rindu nak berbual dengan abah tentang kerja and banks...dan macam2 lagi...
You are really my BFF abah!!!

No one can challenge your ranking in my heart...
And my hope is...
My husband will be responsible as you and awesome as you abah!!!

Okaylah...cukup dulu entry tentang hari ayah ni...
Its time to sleep and have good rest...
Eventhough is will be weekends...
Entah kenapa kepala mama keep running a lot of things...

Till my next entry....
Selamat berpuasa buat semua!!

Have pleasant day peeps!!!

***Syukur alhamdulillah masih dipanjangkan usia untuk menikmati Ramdhan kali ini...syukur juga kerana dipertemukan dengan mereka2 yang tabah dan berhati kental yang jugak menjadi penyuntik semangat buat diri ini...sesungguhnya hidup ini singkat...hargailah ia selagi kita boleh meraikan setiap apa yang berlaku di sekeliling kita...setiap memori yang kita tinggalkan pasti ada insan yang akan mengingatinya...**

June 23, 2015

My 33rd birthday...Terima Kasih Mama@Masnom

Alhamdulilllah dipanjangkan umur lagi sekali tahun ini untuk meraikan usia ke 33 tahun...
I am not shy to tell people that I am old already...
Apalah ada pada usia??

Nothing much I would like to express...
Namun syukur dikelilingi mereka2 yang sangat positif dan supportive...
Dari kalangan keluarga dan jugak sahabat handai...

Terima kasih kalian semua atas ucapan hari lahir buat diri ini...
Semoga segala doa dari kalian buat diri ini menjadikan saya insan yang lebih baik dan jugak mensyukuri setiap apa yang saya ada sekarang ni...

14 Jun 2015

Terima kasih MAMA@Masnom kerana bersusah payah mengandungkan kak long selama 9 bulan dan melahirkan serta mendidik kak long as who I am...
Kakak syukur sangat dilahirkan dalam keluarga Roslan kerana di sini kakak menerima secukup kasih sayang dan jugak perhatian dari mama dan abah...
Tiada bezanya kasih sayang abah dan mama buat kami...
Terima kasih Mama kerana selama 33 tahun ini tetap berada bersama kakak membantu kakak tatkala suami kakak tiada di sini...
Mengasihi dan menyanyangi Rizqullah dan Razin tiada sempadan...
You've been a great parent and grandparent...
With my age milestone jugaklah...
This show how many years mama dan abah menjadi parents...

Terima kasih untuk segalanya mama dan abah...
Selamanya kakak sayang mama dan abah serta adik-adik...
All of you means so much to me...

****************************************************************************

Okay...nak screenshot semua ucapan yang mama terima adalah sangat-sangat panjang...jadinya...cukuplah mama simpan buat kenagan peribadi mama...
I am blessed enough to have a lot of positive people around me...
Those negative people...mama tengah cuba nak jauhkan diri and try to delete them from my life...
Thanks to my Exposer team...you guys memang rocks!!!
Seriusly...I am having so much fun to be one of you guys...
Atleast inilah tempat mama hilangkan rasa stress dengan kerja...
(Hanya mereka yang mengalami memahami - khas untuk mereka yang bekerjaya)
Non stop wishing from all lovely ladies from my Exposer team...
Really feel young tau...hahaha

Okaylah...on 14th June 2015 ni...pagi kami sekeluarga ke Tasik Shah Alam...
Walaupun hujan renyai2...kami redah jugak sbb nak spend time with Nenek and LDQ before start puasa...lepas ni break 1 month pluslah nampaknya...


My colourful family...
Dah x main sedondon...sedondon dah...
Celop jelah apa yang ada...
Janji semua berbaju yerrr...

Anak dan ayah main mainan 'ENTAH'...
Tapi pusing and tarik...siapa punya yang botak....dia kalah...

They are my heart and my soul...
They are everything for me...
Spending my birthday with them is more meaningful.

Yes...we are at Akedemi Laut Malaysia(ALAM)...
Saja mama amik cuti and ikut ayah ke sini...
Nak tengok sendiri how is ALAM...
Tak ada apa sangat yg kami lakukan di sini...
Dah rezeki kami kot...kebetulan semasa jalan ke jeti...pintu pagar tak berkunci....
Jadinya amik peluang turun ke Jeti ni kejap and tanya2 orang yang sedang memancing...
Ada yang datang dari Alor Gajah dan memancing di Jeti ALAM ni...

Well,my birthday was well spend with my LOVE's ones...
Syukur dipanjang usia ini ke 33 tahun...
Semoga mama become more wiser in doing decision for our family benefit...


Okaylah....cukup dulu nukilan kali ini...entah apa yang mama ngomelkan pun tak tahu...
Yang pasti...ribuan terima kasih buat suami tersayang atas hadiah2 yang diberikan untuk hari lahirku ini...
Walaupun tak ada bunga...tapi camera DSLR baru tu dah cukup buat mama sengih sampai ke telinga...alhamdulillah...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day peeps!!!

As-salam



May 20, 2015

Trip to Lexis Hibiscus, Port Dickson

Hari tu Acik Nani share dalam group wassap kitaorg sal Lexis Hibiscus,Port Dickson ni...
Macam menarik je soft opening deal dia masa tu...
Which masa tu mama berfikir gaklah banyak kali nak pegi ke tidak...
Offer dia sangatlah menarik...
Tapi sebabkan ayah was not contactable simpan dululah dalam hati sampai ada peluang nak cakap dengan En Suami...

Alhamdulillah...a few days lepas tu dapat cakap dengan En Suami tentang hasrat nak ke Lexis Hibiscus Port Dickson ni...
En Suami setuju...tapi dia suruh tunggu dulu booking sampai nama dia confirm tuk sign off...
Since dah En Suami dah cakap camtu...kita turutkan jelah...lagipun dia yang nak membayornya nanti...hehehe...

Rasa cam dah lama sangat kami tidak ke Port Dickson..tempat tu cam dah jadi banned place tuk kami plak...hahaha...(hanya kami tahu kenapa,siapa yang terasa tu tepuk dahi sendiri...bumbo seat tu agak2 bila nak pulangkan yer???buat harta sendiri nampak...)
Tapi sebabkan offer ni...ayah cakap...jom jelah..lagipun Rizqullah dah bising sangat nak gi holiday bilik yang ada pool tu...
Jadi..di sinilah kami menghabiskan masa bersama keluarga...

Perjalan dari Shah Alam ke sini hanya mengambil masa 1 jam 30 minit ikut jalan ELITE dan Sepang - Port Dickson...
Abang Rizqullah memang tak tahu yang kami sekeluarga akan berholiday...
Dia sangkakan ayah isi pakaian dalam bag sebab nak sign on...
Kami iyekan jelah bila dia tanya..."Ayah nak naik kapal ke???"
Sepanjang perjalanan...cam biasa...anak2 dua2 tido..
Dah sampai masing2 terkebil2...
Abang wah dok tanya kita kat mana ni mama???
Then my answer is..."Suprise abang!!!its our family holiday.."
Terus senyum lebar si abang...

Okay,Lexis Hibiscus ni terletak atas sikit dari Blue Lagoon...
Lepas hotel Thistle yer...
Cam mana nak tau atau apa land mark dia...
Cari sampai Batu 12,Jalan Pantai Port Dickson...
Jika dari Telok Kemang tu...sebelah kanan anda akan berjumpa dengan papan tanda di bawah ni...


Menandakan inilah dia pintu masuk ke Lexis Hibiscus...
Few hundreds meter ke dalam anda akan nampak bangunan utama Lexis Hibiscus ni...
Pandangan pertama kami adalah...
"Wow!!!"
Dah rasa cam pegi duduk kat Avani Gold Coast Sepang plak...
Sebab nampak dah bilik-bilik yang di atas laut...
Cuma villa2 kat sini ada pool dalam dia...ala-ala Grand Lexislah kannn...

Well...cam biasa...ayah akan turunkan barang dan parking,mama plak uruskan urusan check in...
The check in was smooth walaupun ramai orang...
Kaunter pun masa tu banyak gak bukak...
Pada sesiapa yang nak beli breakfast or nak dine-in breakfast..
Silalah tanya ketika check in...

Selesai check in...kami naik buggy sebab villa kami terletak di kelopak bunga raya...
Mama amik Premium Pool Villa...
Tak sure apa bezanya dengan Executive Pool Villa sebab layout dia sama je mama rasa...
Tapi yang pasti harga ada sikit beza dengan Executive Pool Villa dia...
Kenalah naik buggy sebab bilik kami jauh ke tengah...

Mama dengan anak-anak sementara ayah tengah amik DSLR kat kereta...
Masa ni abang wah tak tau lagi keadaan bilik camne...
(Sejak ada GoPro,DSLR bagai diabaikan je...)

Jom kita ke bilik kita...
Wefie sebelum buggy gerak...

Keadaan bilik...
Memang terasa spacious,mungkin sebab susun atur peabot dia yang simple...
Ada 2 king bed,LCD TV,pool etclah...

Area Bath yang ada panel nak tengok ikan* berenang kat bawah...
Razin teruja tengok panel tu...
Geram je dia tengok laut tu...sbb tak dapat capai...
Yang si abang dah seronok sangat tengok ada pool dalam bilik...
Tak habis-habis cakap..."Thank you mama,thank you ayah"...

Kedalaman pool dia sama je dengan Grand Lexis,iaitu 4 kaki dalam...
Tapi dari segi keluasan,Grand Lexis pool are more bigger.
Lagi satu pool ni terletak di luar bilik dan agak terbuka..
Jadi bagi muslimah yang tak bawak swimmingsuit tu...celup-celup kaki jelah jawabnya...
Sebab kolam dia sangat terbuka dan orang memang leh nampak aksi apapun kita buat dalam kolam...

Pemandangan dari dalam kolam via GoPro dan jugak Suasana petang dari Balcony kami...

Cam biasa...check in je...letak bag and tukar baju...
Berendamlah kami satu keluarga...
Hari pun tengah teduh je masa tu...
Sesuai sangat nak berendam..
Tengok tu...Razin dah like a king...
Minum susu pun dalam kolam...selagi semua tak keluar kolam..
Selagi itulah dia pun nak duduk dalam kolam...

This is pemandangan pool dan jugak main building dia..
Main building masih dalam construction lagi...
Tapi Roselle Cafe dan area2 lobby dah siap...

Malam tu kami dinner di luar je...
At 1st ingat nak dine kat bilik je...
Carilah menu dalam bilik sbb nak panggil room service je...
Sekali enggak ada yer...enggak ade...
So,we decide to Teluk Kemang...makan jelah apa je gerai yang ada kat situ...
Sampai hotel kami singgah Roselle Cafe and elok plak terjumpa Izanee dan Alin sekeluarga...
Punyalah besar Shah Alam tu...kat sini plak leh jumpa kaaann...

Okay...ni salah date...patutnya 18.05.2015...
Pagi lepas breakfast sebelum berendam lagi sekali...
Anak2 habiskan masa kat playground dia yang hanya sekankang kera...
Activity yang ada buat masa mama taip entry ini adalah berbasikal...
Banyak lagi facility lain belum siap ketika kami ke sini...

Wefie sefamily sebelum meninggalkan Lexis Hibiscus,Port Dickson ini...
Semalam je kami tido kat sini...
Abang wah masa ni dah moody sebab dia dapat semalam je main pool...
Dalam kereta punya monyok sebab sangkakan kami nak balik ke Shah Alam...
Tapi ini bukanlah pengakhiran cuti2 kami...
Where next???

Kami ada give few comment to the hotel tentang pengalaman kami di sini...
There are few areas yang perlukan perhatian oleh pihak pengurusan hotel...
Mungkin orang lain tak kisah pun sbb consider murahkan...
Well for RM699 that I've paid...
For me with the experience of black out ditengah malam (4.15 am to 5.30 am),sedikit mencalarkan pengalaman dan pandangan saya tentang pegurusan hotel ini...
Terpaksa kipaskan anak supaya tak terjaga dan tido mereka tidak terganggu...

Selain during check-out day, kami menanti hampir 40 minit untuk buggy datang ke bilik...
Itu pun dah 3 kali call front desk...tepat pukul 12 tengahhari dorang dah ingatkan kami yg check out pukul 12...padahal masa check in mama dah suruh buat note yang kami akan check out pukul 12.30 pm...lewat sikit sebab tak mahu ganggu tido Razin...nanti crancky plak budak kecik sorang ni...

Basically,masih banyak lagi perkhidmatan yang perlu dibaiki...
Jadi kami harap pihak pengurusan hotel mengambil serius pandangan kami...
Especially pasal kes black out tu,tak kisahlah its soft opening ke...TNB problem ke...
As I know as customer which paid for this vacation...
I don't expect those things to be happened.

Sorrylah tak banyak sangat gambar bilik sbb gambar bilik semua dalam DSLR...
Malas plak mama nak transfer memalam buta ni...
Amik mana yang sempat je dari GoPro dan HP je ni...
Jadi quality gambar ada biasa2 je...huhuhu...

Okay...cukup dulu sharing on our vacation to new vacation attraction in Port Dickson...
Pada sesiapa yang nak pegi...sila siapkan baju mandi yang menutup aurat dan jugak bersedia untuk mencari makan di luar jika budget anda kecil untuk makan malam...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!


May 4, 2015

Kun Anta (Be Yourselves)

Setelah sekian lama mama tak share apa2 lagu dalam blog ni tertiba...lagu ini menangkap ke jiwa...

Memang tengah viral gak kan lagu ni...
Apapun..this song does bring a good reminder for all of us...

Just always be yourselves...
Tak perlulah nak jadi orang lain mahupun Datin Wannabe ke...
Plastik suggery ke...
Be humble always...dalamilah lirik lagu ini yang mama amik dari youtube...
Ia sangatlah bermakna....




Be Yourself
In order to keep up with them, I imitated their looks and exterior
So I became someone else – just to boast
And I thought that through that I’d gained a fortune
But I found that I’d lost, for these are mere appearances
Chorus:
No, no,
We don’t need wealth to increase in beauty
Our essence is here, in our hearts it shines
No, no
We will not seek to please others with that which we deem unbefitting for ourselves
That is our beauty, rising and ascending above
Oh wo oh, oh wo oh..
Be yourself and you will increase in beauty
I accept people but I don’t imitate them
Except for what I agree with, to satisfy myself
I will just be myself, just the way I am, this is me
My conviction suffices, this is my certainty
(Chorus)
I’ll be what I please to be
I won’t seek their acceptance
I’ll be whom I love to be
Why would I care about their acceptance

Okay just nak share lagu ni je...tambah viralkan lagi...hehehe...

Always remember...hati yang jernih dapat dilihat dengan 'mata'...

Have a nice and beautiful days!!!


April 24, 2015

X'posed...its not Zumba it's not an Aerobic..

Alhamdulillah...this few months I am enjoying my work life balance...
Cuba jugak cari masa untuk bersenam...
Kena jugak fitkan badan...
Kerja...kerja..kerja...Itu jelah hari-hari dihadap...
Biarlah boss nak cakap apapun...kita sakit nanti bukan dia yang jaga kita...
So,sebelum perlbagai sakit datang menyerang...
It's better we start the move 1st...
It's never to late to changed...

Happy making friend with this bunch of ladies...
I have to say they are an awesome ladies and great ladies...
Yes!!we Maybanker's mempunyai hati sekuat harimau yang mengepalai bank ini...

Walaupun bermacam masalah berlaku di keliling kita...
Kita tetap tersenyum dan enjoy dengan apa sahaja yang kita lakukan..
I do feel bless meeting all of you ladies!!!


Semoga hubungan ini kekal walaupun kita semua dah tidak berkhidmat untuk Maybank...
**There are few of us will be leaving Maybank...sobs..sobs...**
Apapun do keep in touch ya!!!

Thanks to coach Ina for making our life more healthy and push kitaorg hari2 tuk push ourselves to another level...
Definitely tips2 eat healthy and take care of your weight to selalu berkumandang dalam group wassap...hehehe...
Apapun...its really meaningful knowing you coach...lagi2 knowing what has happened to your life...lagilah buat saya kuat lagi...

Each of all of you ladies do inspire me so much...
Thanks dear friend...

X'posed will be always a place to share everything that positive and always support each other...

Okay...just a simple entry for tonight...
Tetiba saja nak menaip malam ni...

Till my next bebelan perhaps...have a nice day!!!





March 24, 2015

Wanita terbahagia....

Ambooiiiii...title entry mama kali ni...
Wanita terbahagia....

Semua wanita dalam dunia ni...pasti nak merasai bahagia...
Kadang-kadang bahagia tu datang tanpa kita memikirkannya...
Kadang-kadang kita berusaha untuk bahagia...tapi Allah swt sentiasa menguji kita...
Tak semua insan merasa bahagia...dan rasa bahagia itu sangatlah subjektif...

Memandangkan tajuk adalah dalam bahasa Malaysia...
Insyaallah...mama akan cuba elakkan diri dari menaip dalam bahasa Inggeris...

Tak tahu camne mama nak katakan...
But I do feel blessed with what I have...
**Okay,tak boleh nak menaip dalam bahasa melayu sejati...**
Syukur yang teramat rasanya mempunyai suami dan anak2 yang menyayangi mama mereka ini seadanya...
Walaupun en suami selalu tiada bersama mama...tapi dapat rasa kasih sayang dan cinta dia dari kejauhan itu...

Wahai suamiku...
Dengan kamu daku belajar erti menyayangi tanpa sempadan...
Erti mencintai tanpa perlu disisi selalu...
Erti kasih dan sayang tidak perlu diluah selalu...
Erti bersama kamu kurasa masa terlalu cepat berlalu...
Sesungguhnya aku wanita terbahagia di dunia ini...
Terima kasih suamiku atas segalanya...
Kasih dan cintamu padaku yang tiada sempadan...
Moga kasih dan cinta kita terus bersemi dan mekar hingga ke akhir nyawa kita...
Andai daku pergi dulu...aku tahu dikau sentiasa menyayangi diriku ini...

Okay...kali ini memang totally suprise from hubby...
As usuallah kaaaannn...ubat stress yang paling mujarab dari En Suami...
Yerrrrrrrrrrr...tiap kali dia call...
Perkataan yang akan mama cakap adalah...
"I HATE GST!!!!AND I WANT TO RESIGN!!!"
GST ni memang menghantui betul hidup kami di pejabat...
Padahal...bukannya apa sangat pun benda ni...entah kenapalah ada manusia2 yang suka sangat menyusahkan hidup orang lain hanya kerana dia nak tunjuk pada orang yang diri mereka tu 'bernilai' sangat...padahal,adohaiii...buat orang rasa menyampah yang amat kot...
Come on lah...its only GST kot...tak yahlah nak kanchioung sangat...

Okay...lets don't spoil the mood of Wanita terbahagia ini...
Tapi itulah punca bunga ini sampai ke tangan mama...
Thanks hubby and his favorite crime partner who always make my day ended with a smile and new courage....
Thank you so much to Mell@Cempaka Sari Flora for this beautiful flower which is always a special from her...
Terus terang mama katakan...
She always makes me surprise with her awesome flower arrangement for me...
Definitely it is not ROSES!!!
Apapun...kali ni ada hand bouquet sekali...

As usuallah...I love to share my happiness and feeling ala2 wanita terbahagia ni...
Let's see what have ayah done for me to release up my work stress...
Surprise does make me feel awesome ya...


This time bunga matahari...
Iyer...bunga tuk bagi semangat sehangat matahari...
Chaiyok mama!!!
Jangan mengalah daris semua stress2 ni...
Di celah bunga2 tersebut siapa da coklat lagi...
Thanks mell...memang tuk release stress and jadi moks...

Cam biasalah...
Budak yang memang suka interprem kat mana2 pics mama sekarang ni...
Entah apa mabuk dia sekarang ni sibuk nak bergambar je..
Yerr...kali ni siap ada hand bouquet sekali...

A special hand bouquet from Cempaka Sari Flora...
Mell pun dah tau mama tak suka yang biasa2...
Takat bunga rose merah tu...
Petaling street melambak2 and hari lalu and pandang...
So,she picked different colour of roses yang a bit rare...
Thanks again Mell...
Rare is my taste...

Last but not least...
Haruslah mama pun ada dengan bunga...
Muka dah penat giler tu yerr...siang bergym bagai...
Balik kerja siap pickup Farah@mummy adam at LRT Masjid Jamek..
Then celebrate birthday Razin at KJ home...
And baru touch down kat rumah and baru je tukar baju actually..
Mell call bagitau dia depan rumah...
Celup jelah tudung apa yang tercapai...
**Terima kasihlah kak lopa...**

Well...ini antara corat coret yang mama rasa nak share...
Ada banyak benda yang berlaku dalam hidup mama sebenarnya...
For me...I am blessed with my life...
Nothing much I can say,syukurlah cukup makan segala...
Walaupun tidaklah semewah mana...syukur dapat peruntukan sedikit rezeki yang ada buat mereka yang memerlukan...
I have met with all kind of people who made me more syukur with what I have...
Dari yang susah hinggalah yang senang...

Okaylah...cukup dulu entry ini...
Mata pun dah layu and esok another new excitement will be faced...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!

**Buat orang2 Maybank...senyum sokmo yer semua...kaching2 dalam account memasing...sale kat Menara pun mencanak2 je hari ni..macam nak suruh habiskan je bonus tu hari ni jugak...haaiiihh...jadi mama,silalah bertabah hati...keraskan jiwa..bulatkan nekad...**




February 18, 2015

Happy Belated Birthday Razin@Gibu...Gibu...

Bismillahirahmannirahim...

Alhamdulillah...it's been a year Mohamad Razin was born in the world...

07.02.2014

At KPJ Selangor Shah Alam this 'little gift' from Allah swt was born bringing another joy and happiness to our small family...

Mama ingat lagi how smooth I feel giving birth of you...
Its only took me less than 3 hours in labour room and wallah....
You are born after pushing around 7-8 times...
And as usual...Ayah is mama's favourite pom-pom boy that time...

Your are my 2nd experience giving birth naturally without any pain killer or anything...
I am proud of myself by avoiding taking those drug...
And only drug I took is the gas...(Itupun terpaksa lepas nurse and doc suruh...)

Syukur semuanya dipermudahkan atas doa2 kedua orang tua kesayangan saya...
Iaitu ibu saya dan ibu mertua saya...
Terima kasih both mom's on your doa...

*********************************************************************

Dear Razin,mama minta maaf sangat...lambat tulis entry on your birthday...
Bukan mama tak ingat or what so ever...
I do remember every single things that you've done...
And obviously your are more advance than abang wah...
Standing and trying to walked at 11 mths was a new achievement my dear son...
With the weight that you had..mama do proud of you...
Not forgetting how you can call me 'Mama'...
(sweet sangat mama rasa dengar Razin panggil mama...)
Dah pandai cakap few words sekarang ni and its entertaining sayang...

Perasaan PHD Razin pun boleh tahan gak for 1 year old boy...
Pantanglah abang wah melepek kat mama...you'll try to push abang wah away from mama..
Now I was wonder...camnelah plak gayanya klu ayah balik nanti...

Apapun...let's flash back Razin on the 1st day in the world...
(Pic taken by mama)


And Razin sekarang ni...

Selepas setahun...


HAPPY 1ST BIRTHDAY ADIK!!!

Mama doakan semua perkara yang baik2 untuk adik dan abang...
All the best doa in the world is for both of you sayang mama...

Semoga adik diberikan kesihatan yang baik dan terus jadi penghibur mama dan ayah yer sayang...

We love you so much!!!

Okaylah...just a simple entry for tonight...

Menggagahkan jugak diri mengupdate blog untuk kenangan anak2 ku...
Mana tau ajal menjemput mama dahulu dari kamu...
Sekurang2nya kamu boleh baca nukilan mama buat kamu berdua di sini...

**************************

Anyway,with this also mama bersyukur ke hadrat Ilahi iaitu Allah swt yang satu...masih diberikan keizinan untuk menyusukan Razin hingga kini...
It's a challenging journey actually...but Alhamdulillah...mama syukur dengan apa sahaja yang ada ini...dan doa mama semoga rezeki adik terus dimurahkan dan mama dapat susukan adik sehingga 2 tahun mengikut syariat...

Working mom with breastfeeding baby and also a seaferer wife...
Its does give me a big challenge..
Juggling with work and life is so stress full actually...
Lagi2 tinggal dengan anak2 dan bukan dengan mak lagi...
Aduhaaaiii...serius penat actually...

Tapi apakan daya...this is what I called independent!!!
Semua pun buat sendiri...tapi alhamdulillah...I do have bibik...
Tapi apa je keje bibik aku tu...masak aku jugak...time weekend anak2 semua berkepit je ngan mama dia...well,apapun...I do love and syukur on what I have now...

I am not a superwoman...macam kawan2 semua cakap...
I can go out on midnight driving to KL just to standby/working...
Sometimes I do bring my kids along to my work place while hubby are away...
This is not superwoman yerr...
This is survival...survival...
Nak tak nak...kena gak telan apapun jua dugaan dan rintangan...
This is what has been written for me...

Actually semua perempuan pun boleh jadi superwoman bila terpaksa...
And I have met a lot!!!
Masing2 ada dugaan masing2 and superwoman ni is not only seaferer wife...
It can be also perempuan biasa yang menghadapi hari2 dan dugaan mereka dengan tenang dan senyuman...
Syukur I have met a lot of them...and they give me something for me to stand on and hold on...
Thanks ladies...

Okaylah...dah mengarut dah ni..dari entry nak say Happy Birthday to my Gibu...gibu...dah jadi luahan hati and perasaan plak...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a good rest day!!!

As-salam...





 
Real Time Web Analytics