January 25, 2010

My MR family

Hmm...MR..this is my family initial...my husband name Mohamad Redzuan..My name Maslina Rosdiana and my son named Mohamad Rizqullah...this legacy does not end there...it will continue for our second child...actually it's started from my father/abah...Mohamed Roslan..and my mom Masnom Rifaie...the legacy berterusan dan aku bertuah kerana di pertemukan dengan suami yang juga berinitial MR...

So,alang2 dah menyeluk pekasam...biarlah kami teruskan lagi legacy ini...teringat masa suamiku sibuk mencari nama anak kami..nak kan MR nyer pasal...asal nak guna Mohamad Rizqi atau Mohamad Rayyan...tapi sbb dah ramai sangat yang gunakan nama tu...kami cari lagi nama yang lain...suami ku kata...nama tu dah comercial sangat,dah x der identiti sendiri...Still fresh in my mind...masa tu aku tgh tunggu masa je nak bersalin..coz on the Thursday on 10/09/2009 tu,aku dah mula sakit2...kira org kata dah tanda2..tapi bagi aku..itu hanya braxton-hicks je...so,aku x amik port sangat pun pasal sakit aku tu...i'm still trying to ignore the pain at that time...

Memang sakit giler sampaikan aku nak jalan turun dari opis ke kereta pun x larat sangat rasanya...on 11/09/2009...aku EL sbb still terasa sakit..x tau camne aku nak gambarkan sakit nya...tapi seluruh pinggang,celah kaki dan perut sangat2 rasa x selesa...so,we decide to go KPJ Selangor tuk check-up...check2 rupanya aku dah dialated 1 cm...then Dr told us that I'll deliver anytime...hahaha..kecut giler seh perut aku masa tu..."What???Deliver anytime???"...Oh,no...i'm still not ready to be mom..I still wanna eat so much things...klu dah deliver kena pantang 2 bulan tu...Ops..dah terlari tajuk plak..

Hmm..x perlah..next time will share my pregnancy experience dan jugak all the challenges during my maternity days...dengan husband yang jauh di tengah laut..membawa perut yg memboyot seorang diri dan jugak kehilangan seorang lelaki yang banyak mengajar aku erti sebuah kehidupan dan kasih sayang keluarga...ketika aku sedang sarat mengandung 6 bulan...erm,alang2 dah citer ni...let me give a brife story on my experience tu...

On 24/06/2009...waktu tu aku ada meeting kat TPM Bukit Jalil...around 5 pm...adik aku call cakap yang lengan ayahku berdarah..fistula dia burst...sebenarnya ayah aku ada seorang pesakit buah pinggang yang menjalani dialisis di Shah Alam...banyak perkara yang aku terkilan sebenarnya...alamak...x dapat nak citer plak nih...baru mukadimah..air mata aku dah mula meleleh coz terkenangkan hari kejadian tu...hmm...maybe next time jelah aku sharekan pengalaman aku ini...

Yang pasti...sampai sekarang aku x lupakan akan semua kata2 yang ayah aku sampaikan masa 90 hari sebelum permergian dia tuk selamanya itu...

"Abah...kakak akan jaga mama dan adik2 dengan baik...walaupun kakak ada family kakak sendiri.What I have promised to you..I'll do it"

Oklah.nak gi isi perut kejap and tido...next blog will share on my experience during my preggy days...so..have fun and have a nice day..^_^

0 comments:

 
Real Time Web Analytics