March 31, 2010

3 tahun bersama dan berkasih sayang....

Esok 1st April 2010,means dah masuk 3 tahun aku berkasih sayang dengan orang yang aku sayang...siapa lagi klu bukan suamiku...ingat lagi masa mula kitaorg kawan...first time bawak dia datang umah kenalkan dengan abah...abah mmg reject habis pilihanku ini...sampai abah x bertegur langsung ngan aku beberapa hari...sedih sangat masa tu...dua2 lelaki ni aku sayang..satu ayah...satu lagi kekasih hati....semenya sbb suamiku yang ketika itu adalah kekasihku adalah seorang pelaut/marine engineer...

Abah takut betul kalau aku x leh nak berdikari dan takut betul anak dia ni diabaikan...maklumlah kalau kawen ngan orang keje laut ni kena tinggal berbulan2 dan kadang2 leh bertahun jugak...yup,mmg aku anak kesayangan abah dan anak yang paling abah manjakan...sebut je apa aku nak...dah tentu dapat...anak sulung...biasalah camtu..hehe..lagi2 perlukan 3 tahun baru dapat aku(punyalah susah nak dapat aku masa tu)...mmglah sangat2 dimanjakan dan ditatang bagai minyak yang penuh...ditambah pula aku pun cucu sulung..mmg sakanlah aku bermanja..hua..hua..hua...bestnya zaman kanak2ku...rindu sgt..

Tapi setelah hampir setahun lebih gak kami berkawan..akhirnya abah dapat gak terima pilihanku dengan beberapa syarat...sorrylah ek,kat sini x leh nak share syarat tu...coz suamiku pun baca blog ni..huhuhu...dan akhirnya pada 12 Disember 2008 kami pun bernikah...dan menjadi pasangan suami isteri yang sah...dah kini mengharungi detik bahagia bersama dan tarikh 1 April ni akan aku ingat sampai bila coz ada cerita yang menarik tersembunyi di balik tabirnya...kira kena April Fool yang paling teruk suamiku kena dariku masa kami mula bercouple..ampun ek sayang..tapi best dengar suara u sedih masa I cakap "April Fool"...hahaha...

Okaylah..biar yang berlalu tu tetap tersemat dalam memoriku...hari ni nak share detik2 bahagia aku bersama suamiku...kira dah dapat green light dari abah...susah worrr nak convincekan dia...dan detik2 ini jugaklah arwah abah nampak sangat gembira sampai tersalah namaku ketika nikahkan ku...

Let's the picture tell the story...













This is all the special memories of my life and this is the beginning of my happiness...dengan adanya Rizqullah...hidupku makin bahagia...untuk suamiku tersayang..I LOVE YOU SO MUCH MOHAMAD REDZUAN, Semoga kasih sayang antara kita kekal hingga ke akhir hayat..and lagi 2 tahun kita tambah anak ek..i nak anak girl....hehehe...


Ok..next will blog will shared about Rizqullah...malam ni mama nak jiwang sikit coz esok hari April Fool...hahaha..



Nota kaki tuk Rizqullah : Jangan suka membazir kerana sifat membazir adalah amalan syaitan.



So,till next blog..see ya...salamzzzz...

3 comments:

Intan said...

Ekeke...siap bersyarat wooo :D

Apa pon happy 3rd anniversary to both of u and semoga kekal bahagia hingga ke hujung nyawa :)

Maslina Rosdiana said...

Huhuhu...itulah Kak Intan,panjang plak tu syaratnya...

Klu tulis kat blog ni,mmg panas hati arr suami saya.Tapi alhamdulillah.Sekarang ni kami bahagia atas berkat restu arwah dan juga doa dia.

Teringat masa bulan2 terakhir sebelum dia meninggal,sibuk tanya bila menantu dia nak balik..huhuhu..

umialya said...

happy anniversary... moga bahagia selamanya..

 
Real Time Web Analytics