March 7, 2010

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...ibu mana x rasa seronok dan bahagia bila ada orang cakap yang anak dia akan jadi seorang yang bijak bila dah besar nanti..Aritu gi Giant bawak si tecik ni jalan2 sambil I & lain2 makan...ada owang tegur kat kitaorg...dia kata klu baby suka hisap jari and suka hisap hujung kain,baby tu baby yang bijak..this is from their experience..at first x mo percaya..then orang tu cakap..percayalah dia kata..cuma nanti kena banyak bersabarlah org tu kata coz nanti anak akan banyak tanya soklan itu dan ini...dan jangan plak x jawab soklan anak tu..kena bagi dia rajin bertanya lagi..huhuhu..leh ke aku nak jawab soklan2 anak aku ni nanti???

Jangan dia tanya camne baby ada dalam pewot sudah...x pun kenapa baby duduk dalam pewot...camne susu leh kuar kat t***k...huhuhuhu..payah tu nak jawab soklan camni...sebelum ni pun ada gak 5-6 org tegur cakap yang anakku ini clever..tapi dorang tegur coz si tecik ni dok senyum ngan dorang...pastu sibuk cakap itu dan ini,tapi dalam bahasa dia lah ek..."Oooouuhh...Ooouuuhh..."..sambil tangan gapai2 suh org tu amik dia..aduhai anak mama nih,mesra alam habis..Hmm..hari ni pun ada gak lagi yang cakap the same thing...my child is clever eventhough umor baru 5 bulan..Alhamdulillah...thanks coz say the good things for my son...semoga ia dapat jadi satu doa...x perlah..x tiut pun x per..yang penting anak mama clever...

Lagi 9 hari anak mama dah nak masuk 6 bulan and for the past 6 months mama has learn so much thing about you my dearest son...the things that u like and the things that u dislike...

My Dear Son Rizqullah,u are so adorable..where ever I bring you,ppl will smile at you and you will repay their smile with your smile...u also know what are the best for your own self...when i tried to give you other milk,you always try to avoid and try to make excuse by sleeping...Oh,my son..please don't do so..mama risau nanti suatu hari tiba2 mama x der susu untuk Rizqullah lagi..anak mama kenalah belajar minum susu lain sayang...this is for your own good...tapi mama faham kehendak anak mama ni dan mama akan usaha untuk memastikan yang terbaik sahaja untukmu sayangku...walaupun banyak pengorbanan yang perlu mama lakukan..tapi mama x kesah coz mahukan yang terbaik untukmu...dan segala niat mama hanyalah kerana Allah swt...

Semoga Rizqullah akan membesar menjadi anak yang soleh dan berjaya dalam apa jua yang anakanda mama lakukan...Ternyata kehadiranmu anakku...menyerikan hidup mama..klu dulu masa ayah tiada di sisi mama..mama pasti berasa bosan dan kekosongan yang amat..namun,setelah kehadiranmu sayangku...masa mama dan hidup mama terisi dengan segala telatah dan keletahmu yang bisa menghilangkan segala kesedihan,kobosanan dan kekosongan hidup mama...Terima kasih Allah swt atas kurniaan-Mu ini padaku...sesungguhnya aku sangat bersyukur akan kurniaan-Mu ini..

Aduh..teremo syahdu plak malam ni..hehehe..hari ni not much things that I've done...just kuar gi The Curve tadi cari walker tuk Rizqullah...nasib x berapa baik arini...stock habis plak pada walker yang aku berkenan tu...huhuhu...tapi sib baik ada lagi outlet lain yang ada stock walker tu lagi..so,apalagi..book satu esok baru amik..hehehe..sib baik gak outlet tu dekat je ngan umah aku..kira 10-15 min sampailah...hehehe..leh terlupa plak pasal outlet tu td..klu gi sana lagi senang..mesti terus dapat dah...

Oklah..dah x larat nak taip panjang2 ni..layan jelah ek sambungan pixas anakku dari entry yang sebelum ni...Laaaayyyaaann...

 Masa ni..mmg tido je waktu siang..
Tapi malam..aduhai..
Teringat waktu ni..aduhai,anak mama ni...siang senang betul nak tido,tapi masuk malam je..macam ragam datang...kembung perutlah..x mo tidolah...huhuhu..mmg penat sangat mama masa ni..sbb x cukup tido..nak berpantang lagi masa ni..sib baik ayah ada lagi masa ni...dia yang banyak bantu mama masa mama pantang..Thanks sayang atas segalanya...love you ssooooooo much my sweet & lovely husband.

 Pic ni taken early in the morning by Ayah...
Hehehe..dia kenakan Rizqullah masa ni...

Hahaha....masa pic ni diambil...ayah kenakan anak mama..usaha tu dia bangun pagi just to capture this momento... aduh,suamiku..suamiku...


 Hmm...yang ni pas raya..mama dress up kan anak mama ni..
Coz nak gi checkup kat KPJ Selangor,Shah Alam

Hmm..teringat lagi masa ni...anak mama kecik sangat..terpaksa ayah kuar beli baju for newborn yang mana kecik sikit..yang ada dalam koleksi mama & ayah mama masa tu..hanyalah yang size 0-3 months...mmg x muat pun anak mama ni..baju besar..tapi orangnya kecik & halus je...masa pic ni was taken.Mama & ayah nak bawak Rizqullah gi check-up for jaundis..coz Dr cakap if baby was born less than 2.5 kg...need to come for follow-up and checkup for jaundis..
And Alhamdulillah..anak mama x der kena jaundis masa ni..coz mama setiap 2 jam akan kejut anak mama ni tuk BF...

Tak ingat what time this moment were captured...

Alahai...mama dah lupalah plak bila masa this pic was captured...tapi masa ni nampak sangat muka anak mama ni ikut muka ayah..huhuhu..ramai plak yang cakap camtu kat mama masa tu...huaaaa...sedey weh...sikit pun x der muka aku ke???mana leh camni...9 months tu dalam pewot...x kan arr sekelumit pun x der???

 Masa ni...kulit anak mama dah mula mengelupas sikit...
Sib baik mama biasakan anak mama ni pakai losen...

Aduh..masa ni kulit Rizqullah dah mula mengelupas sikit2..tapi luckily aku selalu sapukan losyen kat seluruh kulit dia...so,x teruk sangatlah mengelupasnya..hanya bahagian tangan sikit and kaku ada sikit mengelupas...everytime pas mandi aku akan pastikan losyen akan disapukan keseluruh badan anak mama ni..mama nak kulit anak mama sentiasa halus..huhuhu..kecik2 ni leh arr mama jagakan..dah besar nanti..entah jadi apalah kulit anak mama ni...jangan ikut kulit Pak Su sudah...elok2 putih,dah besar jadi gelap..seme pasal main bola tgh panas...huhuhu...


Alaaa..nak taip lagi...tapi dah jauh malam ni..aku plak ada plan nak tgk hidustan ni..hehehe.."My Name is Khan"..lakonan pelakon pujaan hatiku...Shah Rukh Khan...klu layan lagi menaip blog..jawabnya esok pagi aku jadi zombie...coz x cukup tido..oklah..till my next blog...salam and take care...nitezzz..



0 comments:

 
Real Time Web Analytics