March 28, 2010

Best ke jadi wife kepada Marine Engineer ni???

Waaahhh..tajuk aku..x boleh blah..x kesahlah...nak gak citer best ataupun x best jadi wife kepada Marine Engineer ni...

Hmmm...kita mulakan yang best dulu...heee...

Best things to be marine engineer wife :
1. You can/have to learned to be independent(kenalah berdikari,coz kena tinggal berbulan2 kan...)
2. Kerap dapat hadiah...(hmm...x jugak kot...ada setengah je yang akan belikan itu ini...)
3. Romantic...(for me dulu arr kot(masa bercinta)...sekarang ni dah kurang sangat...huhuhu...)
4. Bila balik..mmg spending time together2..klu bleh nak round the world..hehehe
5. Duit berkepuk...siapa kata??memandai je...bak kata orang tua..besar periuk..besarlah keraknya..
6. Bebas sikit bila hubby x der...hehehe..(ops..bukan bebas apa ek??means time dia x der leh gi lepaking ngan member yang dah lama x jumpa...and we have  can our own space)
7. Bila hubby x der..anak lebih bonding ngan kita..hehehe...
8. Bila sampai mana port dan ada line...cakap satu hari pun x cukup...(hujung bulan tgk bil ek??leh sampai ribuan ringgit tuh...)
9. Tiap2 hari pun ternanti-nanti panggilan dia...(kira angau selalu arr nih)
10.


Yang x best plak ...
1. Kena tinggal berbulan2...huhuhu..(nak buat camne...dah nature of job dia pun camtu...)
2. Klu gi mana2 orang akan tanya soalan sakit hati..."Mana suami???"...wei,ini soklan leh buat aku rasa nak lesing je...berapa kali arr nak cakap dia keje belayar...
3. Klu sakit pening,tiada siapa nak tolong...kenalah buat sorang2 gaaaakkk...(time nih mmg rasa cam nak suh dia berenti belayar je...)
4. Bila ada benda urgent seperti kematian...dia x dapat nak ada kat sisi bila kita perlukan dia...(huhuhu..teringat aku dengan perot memboyot...tanpa suami...uruskan semua urusan pengkebumian arwah abah...rasa sangat masa tu x der suami pun x per...)
5. Susah nak contact klu kat tengah laut...huhuhu...


Okaylah..setakat ni..itu je yang aku leh pikirkan..Rizqullah pun dah bangun dari tido..tersengeh sorang2 atasa katil...heee..nak gi sergah dia jap..nanti malam update lagi...pasal Rizqullah plak..hehehe..


Nota kaki tuk Rizqullah : Sayangi mama dan ayah sepenuh hati...sebab mama dan ayah pun sayang Rizqullah sepenuh hati kami...


Okay..till next blog...salammmm

0 comments:

 
Real Time Web Analytics