March 30, 2010

Hidupku seharian yang sangat sibuk...

Ya Allah..hari ni banyaknya dugaan aku...dari pagi sampailah ke saat ini...ini baru dapat menarik napas jap...seriusly i am very tired and exhausted becoz of many things..beside that kepala pun dah mula sakit balik...tak per...ini semua dugaan dan Allah menduga orang yang dia sayang...amin..so,jangan putus asa ya Puan Maslina...sentiasa berfikiran positif dan pandang ke hadapan...

Hmmm..esok pepagi sharp kul 8.45 pagi dah ada meeting ngan big boss...pastu meeting ngan Head of Mortgage plak..aduh..pening weh..ni celcom x selesai lagi coz quotation cost x dapat lagi..esok nak kena follow up..security and network nak kena panggil depa discussion on the setup...aduh..padan muka aku..seme pun kena buat sendiri..pastu coding Pro*C pun nak kena buat...approval paper...DR server discussion on the compatibility lagi nak kena handle dan discuss ngan related parties...weeeeeehaaaa...mmg sangat penuh jadualku esok hinggalah ke hari Jumaat...alamak..timesheet lagi ni???pening..pening...

Puan Maslina,sila kuatkan semangat anda dan mula berkerja keras ya...hanya orang2 yang terpilih je yang dapat buat apa yang anda buat ni...coz you can put all your effort in your resume(pastu gi cari keje yang salary more than 5k ek)...alamak..esok meeting ngan IBM pun ada...yeaaaahhh!!!memang sangatlah terbaik sungguh hidup aku...Kepada my dearest hubby...I need you right now!!!need somebody to drive the car while i can shut my eyes down for while...

Hari ini,balik opis amik mama,Rizqullah dan Juwana gi kedai spec amik spec mama plak..then antar Juwana balik..pastu gi Pasar Malam..pastu gi Kedai Fariz and at last kul 9 baru sampai umah..makan kejap..naik tidokan Rizqullah coz dia dah ngantuk sangat...elok nak letakkan dia atas katil..dia batuk terus muntah all susu dia..mak ai,terkejut giler..abis seme susu kuar balik and cadar katil kena muntah dia..banyak gak Rizqullah muntah...huhuhu..kesian anak mama ni..harap2 x der apa2lah..ni dah nak kena monitor..takut kena apa2 ke plak anak manjaku sorang ni...

Dalam menghadapi kehidupan seharianku yang selalu sibuk...dalam ingatanku tetap ada suamiku dan anakku Rizqullah..Ya,bak kata arwah abah padaku dulu...walau keje seteruk mana pun,keluarga mesti letakkan tempat yang pertama..duit boleh dicari,keluarga x dapat nak cari lagi...huhuhu...itu sebabnya sekarang ni prestasi aku agak menurun..hehehe...coz sharp 5.45 ptg..aku mesti cabut...nak jumpa anakku yang tercinta...dan x lama lagi leh tgk muka suamiku kat lobby menyambut kepulanganku...ish,rindunya seme moment2 tu..pagi sarapan bersama berdua...balik dijemput dan ditunggu...lunch kadang2 pun bersama(kadang2 dapat kuntuman bunga lagi bila suamiku datang lunch)...biasanya datang lunch ni bila aku tgh down and stress..dia datang nak cheer me up...serius sangat rindukan saat2 ini..

Dah 4 bulan lebih aku x jumpa suamiku dan 4 bulan lebih jugaklah Rizqullah x dapat tgk dan jumpa ayah dia..walaupun dekat je,tapi tetap ditengah laut...dan x der line 3G...hanya suara je yang kedengaran hari2..x per,yang penting dapat mengadu hari2 dan tiap2 hari dapat tahu perkembangan anak...entah bilalah baru suamiku dapat balik ni???hmm...cepatlah tgh bulan April ni..lambat plak rasanya...

Okaylah...sempat lagi ni membebel panjang..padahal mata dah penat sesangat..as usual...layankanlah pixas passion ku yang selalu bisa buat hatiku gumbira dan hilang segala gundah gulanaku...siapa lagi kalau bukan my little hero...Mohamad Rizqullah...














Okay..this is the last picture taken masa umur Rizqullah 2 months...next milestone is 2 months plus to 3 months...Oh,I really missed all of this moment...


Nota kaki tuk Rizqullah : Tidak semua boleh dibeli dengan wang ringgit,kerana kasih sayang,hati yang suci tiada nilai yang dapat diletakkan.


Okaylah...nak tido...dah penat sesangat dah ni..sampaikan pic Rizqullah pun malas nak letak caption kat bawah..apapun..layan jelah ek..maaf coz mama Rizqullah sangat penat hari ini...nite2 dan salamzzzz...







0 comments:

 
Real Time Web Analytics