March 5, 2010

Hmm???

Hmmm...x tau nak tulis apa...tapi tersentuh hati baca blog seseorang nih...hmm,mungkin salah aku jugak kot dalam previous blog aku cakap pasal BF ni..tapi itulah,bila hati dah panas ayat yang lain dah x baca dan x difahami...huhuhu..apakan daya,buat x tau jelah kan...mmg aku pro-BF walaupun x dapat nak exclusive BFanak aku..namun aku cuba jugak..sedaya upaya dan mmg susu ibu ni rezeki dari Allah swt..

Entahlah..x tau nak komen apa pasal ni..but harap orang tu cuba baca balik entry aku sebelum ni..which aku x pun kutuk sesaper coz aku sendiri pun bagi anak aku FM + susu ibu...siap aku letak minta ampun klu ada yang terasa dalam entry aku tu...that word was came from my mom yang konon2 nak bagi semangat kat aku...tapi itulah,ada pulak yang terasa...haih,masalah betullah...x pasal2 je...

Apapun...wa x amik hatilah..masing2 punya pendapat, kehendak dan rezeki masing2...terpulang pada cara hidup dan apa yang difikirkan baik untuk diri dan keluarga...apa yang aku tau..aku x kacau pun dia dan x kutuk pun dia...tapi minta maaflah lagi sekali klu ada yang terasa hati atas entry aku sebelum ni..bukan niat nak riak atau apa,tapi just nak bakar semangat diri sendiri tuk terus BF anakku..selagi daya dan selagi ada... huhuhu...x pasal2 plak terbaca entry orang itu...x pelah,mungkin Allah swt nak sedarkan aku bahawa...walaupun aku cuba nak low profilekan blog aku ni..tapi still ada jugak org yg singgah dan baca...

Sooo...start from today,selit jelah pasal BF ni..most story will be about my lil boy and my mini family life...blog aku ni bukan nak ajak org BF kan anak..just to share pengalaman supaya orang boleh berfikir apa yang dia nak untuk anak dan diri sendiri...jangan ikut cara orang..ikut kata hati dan intiusi diri sendiri...mmg x semua ibu dapat berikan susu sendiri tuk anak dia...because of certain challenges...aku ni pun x tau sampai bila dapat terus menyusukan anak aku ni..harap2 dan doaku biarlah sampai 2 tahun...amin..

Okaylah..dah x tau nak cakap apa and nak sharekan apa..coz takut plak tersalah taip plak lagi...padahal bukan nak attack sesaper mahupun membangga diri dan mendabik dada atas apa yang aku tulis ni..just sekadar berkongsi pengalaman diri sendiri...apapun,semuanya terpulang pada kebijaksaan anda semua dalam menentukan arah hidup masing2...

Dah lewat ni,,esok nak kelija...huhuhu..ni pun satu masalah gak...tiap2 ari datang keje tgk satu muka ni di awal pagi rasa x best je..dah ler gaji tinggi giler dari aku..konon2 experience 8 tahun,tapi hampeh satu haper pun x tau nak buat...balik2 aku gak kena settlekan keje dia tu...sabar jelah ek..inilah dunia realiti...x semuanya indah dan bahagia...

In my next blog will share on my lil teddy bear progress...continuous from my previous entry..x der mood nak update apa2 malam ni tuk anak mama yang mama sayangi...hati mama dah tersentuh dengan apa yang mama baca td..apapun anak mama yang mama sayangi,mama dan ayah sayang Rizqullah sampai akhir hayat kami...harap apa yang org td cakap masa kat Giant tu betullah..itu juga doa mama dan ayah untuk Rizqullah juga...semoga anak mama ini dapat membesar dengan baik walaupun ayah x selalu bersama kita...dan menjadi manusia berguna pada agama,bangsa dan negara.. amin...

"Sayang Rizqullah"

0 comments:

 
Real Time Web Analytics