March 21, 2010

Ketandusan Idea...

Aduh...tetiba pulak aku ketandusan idea nak update apa dalam blog ni...hahaha...ni semua gara2 nak kena siapakan 3 approval paper...huhuhu...tiap2 hari perah otak nak bina ayat terbaik...sampai x der mood nak update blog nih..sorry anak mama...mama tersangatlah sibuk tis lately sayang...and becoz of that also,mama selalu tido awal coz pening kepala...


Hari ni 20th March 2010,bawak Rizqullah for 3rd jap of HEP and 2nd dose for Rotarix...alhamdulillah...his ok,x nangis pun masa Dr inject..good boy and clever boy anak mama & ayah ni...it's just kena lecture sikit td ngan tuan Dr coz berat Rizqullah turun sikit..hehehe...just naik 300 gram from previous month...so,berat for this month is 8.3 kg..Dr suh bagi lagi banyak makan tuk si buah hatiku ini...patutnya berat dia naik 500gram - 1 kg...huhuhu...adoooii...klu naik 1 kg...mean berat kena 9kg lah bulan ni...mak ai...biar betul Dr nih...x obes ke budak tu nanti???


Apapun...i need to make sure his berat will be 9 kg plus next month...kena start makan nasi in big amount and tadi Dr bagi few resipi to give him..antaranya give him kuning telur???erk...babies with kuning telur???wait a minutes...i need to do further research on this...x leh main taram je bagi..anak aku baru je 6 bulan...biar betul Dr nih...hmmm???


Pas balik from KPJ Selangor...terus gi beli lunch and bawak mamaku ke kedai optical..she keep complaining that her eyes were very blurry...so,x sampai hati tgk dia membaca dengan susahnya...aku pun bawak dia gi kedai buat spec jap...ngan Rizqullah sekali yg sibuk sama nak capai itu ini...ada pixas diambil...tapi kemalasan melanda..so...nanti mama uploadkan ya anak mama...


Okie dokie..sambung nanti sajalah...nak update pic pun malas...seme pun malas arr arini..hahaha...mmg minggu bermalasan sungguh sekarang ni...ditambah plak dengan berita suamiku akan balik lagi lambat...lagi arr MALAS...huhuhu..


Adoi..si kecik dah sebut "Ma..."...sekarang ni tido dah lasak..x cam budak 6 bulan..huhuhu..tiap2 malam ana kena langgar lari ngan budak kecik ni..huhuhu...okaylah...some pixas to shared...


Anakku yang telah dibotakkan...

 Macam2 tido style yang anak mama ni buat...

Anak mama ni dah mula nak chubby...sebelum ni..
Mak ai..halus sesangat..mama nak mandikan pun taaakkuutt...

Hari yang ke -17..masa ni mama & ayah dah jadi pelanggan setiap night club..
Rizqullah dah x reti nak tido malam...
Siang tido..malam berjaga...

Seee...kan mama dah cakap..siang tido...
Ayah syok tengok tv...Rizqullah syok tido...

This day...mak ngah menang contest kat Hot FM...
So,unkel kieran,unkel AG dan lain datang umah tuk sambutan raya...
On that day gak..malam ada kenduri arwah tuk arwah angku...

Rizqullah...anak mama x berkesempatan jumpa arwah angku...akan mama ceritakan tentang arwah angku pada Rizqullah dan adik2 nanti bila anak mama ni dah faham...arwah sayangkan Rizqullah..dan masa  bulan2 terakhir dia bersama mama...dia selalu pesan pada mama supaya sayang dan didik anak macam mana dia buat pada mama...sayang biar bertempat..marah bila perlu untuk mendidik..jangan manjakan anak dengan kebendaan walaupun kita mampu...ajar mereka erti kesusahan agar mereka menghargai erti kepayahan...adoi..dah berjujuran airmata mama bila terkenangkan arwah...al-fatihah...

Dah sebulan umur anak mama..
Masa ni...mama & ayah sibuk carikan bouncer tuk anak mama..
Akhirnya dapatlah satu...hadiah umur sebulan dari mama dan ayah
untuk Rizqullah...--> sebiji bouncer...hehehe...

Aduhai...teringat lagi masa ni...Rizqullah susah sangat nak tido...terpaksa mencari bouncer di saat akhir...buaian is mmg out of the Q...kitaorg try to avoid it coz dengar macam2 citer pasal buaian ni...tak baik untuk otak babies lah..dan macam lagi...apapun..this is only temporary solution...atleast dia leh gak tido dalam tu...klu x jadi zombie lah kitaorg selalu...


First time duduk...erk,tido..dalam stroller..
Murah je stroller ni..dan berguna till sekarang...
Anak mama dah masuk 6 bulan..and still using it..
Amin..x membazir pun beli...
Adoi..mata sudah sangat mengantuk ni...dari td mengadap notebook nih..kejenya mengedit pixas..."My Love Diary"...alhamdulillah...dah sampai ke hari si buah hati datang merisik...next..sambung lagi besoklah kot...

Hmm..esok nak bawak si manjaku itu ke mana ek???rasa cam nak gi Mid-Valley...tapi mesti ramai giler manusia di sana..huhuhu...tgklah camne dulu...oklah...sambung nanti...taaaaaa...salamzzz...



 

0 comments:

 
Real Time Web Analytics