March 24, 2010

Migrain datang balik...

Adui...setelah beberapa bulan x kena migrain...ni kena balik...adakah ini berpunca dari aku x mo makan banyak and try to diet??Mungkin jugak kot nih..agaknyalah..dah lah nak BF kan Rizqullah lagi...keje pun memerlukan otakku dikerahkan untuk membina ayat2 yang meletup dan vaass...(kena buat approval paper...giler kekeringan idea nak buat dah...)...adoi,cabaran tul...

Dengan Encik Suami pun tak der kat sini...hmm..sowang2lah jawabnya...nak buat camno...dah buat pilihan ni kan??terima jelah seadaanya hakikat yang hakiki...actually bila time sakit camnilah terasa perlukan En Suami disisi..terutama bila nak minta tolong jagakan si kecik tuh..klu dia ada..bleh gak tido and rest kejap..ni bila x der,terpaksalah handle semuanya sorang2...which i'm already imune with that...no matter what I need to strong outside and inside...gambate Maslina!!!

Pagi tadi mmg best...jalan jam giler...sib baik x merah lagi attendance cam semalam..wahaha..mmg selamber je aku ni..huhuhu..sebenarnya hati dah mula nak bercuti sakan with my dearest beloved 2 guys in my life...nak spend masa dengan dorang sambil2 relaxing... huhuhu...coz start July ni maybe I'll very busy kot dengan new project..pagi td briefing kata project tu dah approved...yeaaahh!!!mmg cantik...x nampak jalan pulang ke rumahlah nampaknya aku nanti...huhuhu..cian anak mama nanti..x per sayang...yang penting hujung bulan x pun hujung tahun...ada wang besar masuk..(statement nak sedapkan hati...)...hehehe...

Okaylah..no more mumbling...continue with the pixas of my lil boy...the milestone dari 1 month plus...
Kelihatan double layer kat bawah dagu anak mama...


At this time anak mama dah mula berisi sikit and pipi nampak tembaaamm..
Jalan2 first time kat Giant KJ

Masa ni kita satu family keluar gi Giant coz Mama nak attend bufday party Hero to my dearest best friend,Emy Nakiyah...kira ni first time Rizqullah kuar umah...balik umah pastu..perut kembong masuk angin coz akon sejuk sangat..

Jalan2 cari pasal...mama tak ingatlah sayang..
kita kuar gi mana masa ni..


As usual...keje Rizqullah adalah tido..


Tido sebelum keluar gi Shah Alam...
@ this time berat Rizqullah is 5kg
Waaa..sihatnya anak mama nih...

Hmm...masa 6 weeks...berat anak mama ni dah 5 kg and now dah 8.3 kg(6 month)...cepatnya anak mama ni membesar...ni semua berkat susu ibu..patutnya this month anak mama ni seberat 9 kg..tapi coz mama sekat makan and anak mama ni pun dah makin ligat and lasak..itu yang berat x naik sangat...abis mama kena marah ngan Dr Ho...paed anak mama nih...

Okaylah...dah malas dah nak menaip lagi..lagipun kepala masih pening lagi nih..nak join Rizqullah tidolah...selamat malam Malaysia...tatazzzz...

4 comments:

Intan said...

Sukenya tgk bb rizqullah sleep...so pure and innocent je :D

Cayalah maslina, u are strong inside and out...leh handle semua sorang2 and some more u are a working mom...caiyok caiyok!

Semoga ur migrain cepat sembuh :)

Azrina said...

Mas, thanks sbb sudi dropkan comment. Saya pun tgh migrane pikirkan camner nak upkan susu. Happy breastfeeding ya!

Maslina Rosdiana said...

Kak Intan,time dia tido je mama dia aman sekejap...pastu tatap muka dia time tido..aduh,selesanya tgk dia..

Huhuhu..Kenalah strong Kak Intan,saya anak sulung..so dah ditrain supaya kuat and tabah...lagipun kena tunjukkan kat anak mama dia wonderwoman..hahaha..

Maslina Rosdiana said...

Az,saya mmg suka baca blog mummies yang BF anak dia...sbb terdorong ngan semangat all BF mummies nih...

Sbb tau cabaran BF ni..mmg sangat hebat..lagi2 bila susu merudum..

 
Real Time Web Analytics