March 23, 2010

Tak der keje cari keje...

Inilah keje aku...ada je benda yang nak dibuat...cross stitch pun tak habis buat lagi...dari sebelum kawen...mengandung sampai lah anak dah 6 bulan ni...langsung x siap lagi...walaupun dah separuh jalan...but still x siap lagi...dah lah pic tu My Love yang minta jahitkan...siap tolong belikan kain crosstitch yang mahal and sponsor benang lagi...huhuhu...sorry dear,x menyempatlah nak siapkan request you tu...

Ni lagi satu keje yang x abis lagi aku buat...belajar menjahit....kelas menjahit yang dah lama ditinggalkan..hopefully pas suamiku balik ni dari sailing atas laut kat pasir gudang tu(dekat tapi jauh ek)..leh arr sambung balik gi kelas menjahit tu...huhuhu..sayang sangat,mesin jahit dah beli...perkakas menjahit pun seme dah lengkap...tapi berguna gak mesin tu..coz dapat gak aku jahitkan sarung bantal and sarung tilam Rizqullah...and also barut untuk Rizqullah...nak beli yang ada kat pasaran sekarang ni semenya "tak senonoh" bak kata kak long ezra...kejap je pakai dah ada kat dada barut tu...

Hmmm...too many things happened in my life sampai x tau mana satu nak buat dulu..adoi...entah apa2 entah mak enon satu ni...seme pun nak buat...tapi inilah hakikat bila dah kawen and ada anak...seme hobby kena letak tepi...tapi satu hobi yang x leh aku nak abaikan ialah..reading...yup,like to read a lot of things...seme ilmu yang berguna...and this habit aku nak turunkan pada Rizqullah...dulu masa dia dalam perut,aku selalu bacakan story and nyanyi kat dia...sambil tu,baca Al-Quran and yassin...


Keje yang paling latest..susun pic and upload balik dalam FB...hahaha..ini pun satu lagi keje yang entah apa2 yang aku buat..tapi susun pic tu ada sebab ek???aku nak Rizqullah tahu seme pasal mama and ayah dia and tentunya all about him too...mana tau kan tetiba ajal datang menjemput...x sempat nak citer apa2 kat dia...hanyalah gambar yang ada sebagai kenangan...


Okaylah..nak upload sambungan pixas yang seterusnya ada sikit malas ini harilah...so...anak mama,mama minta maaf yeerr..hari ni gambar ni je yang mama akan letak..gambar Rizqullah pas 6 month jap kat kedai optical masa tgh tunggu uci...


Kejap je anak mama dah 6 bulan...masa cepat je berlalu dan milestone yang terbaru Rizqullah sekarang is sit,stand,smile and baby talk...dan yang paling mengujakan hati mama ialah..."Maaaa...mmmmaaaaa..." this word will come out from your mouth when you want me to hold,hug and kiss you...Since last week lagi Rizqullah dah pandai panggil mama,the first time Rizqullah panggil mama is masa mama baru balik dari keje...baru je masuk umah...Rizqullah dah "Maaaa....mmmmaaa..." with a smile on your face...aduh...jatuh jantung mama masa tu sayang...bahagia sangat...(ayah bagi bunga time ni pun x laku tau...)

Dah 6 bulan jugak mama susukan anak mama ni..Alhamdulillah..semoga Allah terus murahkan rezeki anak mama sampai 2 tahun...walaupun banyak dugaannya dan cabarannya..tapi mama harapkan yang terbaik untuk anak mama ni dan akan berikan yang terbaik..dan dalam 6 bulan ni...3 kali je mama beli Enfalac A+ tuk anak mama...ada lagi sekotak tu x habis...terpaksa gak mama bagi Rizqullah susu formula coz takut gak satu hari tetiba mama x der susu lagi tuk anak mama nih...itulah yang jadi penyelamat nanti...


Okaylah..this is the pixas...tgh posing duduk kat sofa kedai cermin mata...

My beloved son...Mohamad Rizqullah(Rezeki dari Allah)
Sekarang dah mula nakal ngan keletahnya...
ada je yang nak dicapai dan diusha..

 Apapun Rizqullah...both of us want the best for you...oklah,nanti mama update lagi ek sayang...ni mama nak tido dulu..esok nak ngadap paperwork lagi...tadi sib baik ada programming yang nak kena siapkan..leh relax sikit dari buat approval paper tu...


Ok..till my next update...salamzzzz...

0 comments:

 
Real Time Web Analytics