March 30, 2010

Vitamin M yang banyak...

Aduhai...sejak dah masuk 6 bulan lebih breastfeed Rizqullah ni...I've started to lazy atau dalam bahasa bersahajanya...vitamin M ku semakin banyak..hehehe...klu dulu wajib pump 3 kali kat opis...tapi sekarang dah buat 2 kali je...this is gara2 stok susu aku banyak and also Rizqullah dah mula makan banyak...nggeeee.....

Taaapppiiiii...hari ni Rizqullah banyak plak minum susu...based on report by my mum...sbb hari ni Rizqullah pakai botol baru yang mama belikan last Friday...MAM bottle...before this pakai tommy tippee...avent pun dah cuba...just name all the bottle named...i've have it at home and just used it only once...huhuhu...membazirkan???tapi nak buat camne..si kecik manja busuk saya tu asyik nak mengempeng je....and memilih sangat bottle..avent and NUK just used only once...pastu dah x laku..tommy tippee kira paling lamalah and now ada extra stok plak kat umah...huhuhu...

Hmmm...nampaknya esok kena makan halba baliklah...coz sekarang ni hasil tenusuku dah makin berkurangan....harini je 2 kali pump..dapat 14 oz je...huhuhu...eventhough stok still banyak lagi..but I've to maintain my milk supply for my dearest son...i just want the very best for him...harap penyakit MALAS ni akan cepat pergi dari diriku ini...hari tu ada gak beli pil ASI..tapi x makan pun..huhuhu..x tau naper cam xleh nak masuk plak tgk pil tu...biarlah..klu ada sesaper nak beli pil ASI tu(x bukak lagi pun) leh post kat shoutout tu...hmm..esok nak makan pegagalah klu ada...nak kena make sure the milk supply is sustained...^_^

Okay..enough for that one,nak citer shopping Scholl shoe kat opisku tad...cewaaahh..konon niat sebelum naik ke tingkat 11 x mo beli apa2...cait...tergoda jugak aku dengan offer yang ditayangkan..huhuhu..rembat gak 4 pasang kasut...1 for mama,1 for my dearest hubby and 2 for me...esok nak gi belikan for my MIL...tadi x cukup tangan nak pegang and x tau plak apa size my MIL...hehehe..thanks to Cik Avvy yang tolong pegangkan kotak kasut I yang melambak...hehehe..x mo shopping konon...

Hmm...tadi gak gi melawat my opismate and also my hubby ex-schoolmate friend bersalin kat Pusrawi...huhuhu...kesian tgk baby dia kena drip and under breathing monitoring by Dr,sangatlah sedih melihatkan keadaan baby tu..walaupun actually x der apa sangat...tapi still naluri keibuan ku telah tersentuh..kesian tgk anak kecil tu ditangan dia ada drip...To Cik Kiah and Hubby...be strong and congratulation from me and Ritz...nanti kitaorg datang visit lagi sekali ek...

Oklah..dah banyak sangat mengomel sorang2 ni...update pasal Rizqullah x gak..hehehe..ok..now is the update for Rizqullah plak...

Hitam putih kehidupan...mama dan ayah bertanggungjawab mecorak hidupmu..
Muka anak mama yang dah mula chubby...

 First wedding attended by 3 of us...
To Nurul...selamat pengantin baru...
Cepat2 buat baby ek....
Meeting all the sedara mara...
Ucilah orang yang paling seronok masa ni..
dapat jumpa seme orang and gosipping...

With mama and ayah..
Sempat lagi posing se-family ni...

Macam2 tido style of Rizqullah ni...
ni salah satu tido style favorite anak mama ni...

Ni muka anak mama tgh marah..
x tau sebab apa buat muka cebik camtu...
tapi tetap comel di mata mama dan ayah

Alahai...dah tgh malam ni..esok mama nak kena keje...nanti update lagilah bila ada kelapangan...

Nota kaki tuk Rizqullah : Jangan sesekali bermusuh dan behati busuk dengan orang lain,kerana perbuatan tersebut tidak mendatangkan faedah.


Till my next blog...selamat malam...nitezzzz...

0 comments:

 
Real Time Web Analytics