April 14, 2010

7 bulan???

Rizqullah...Happy 7 months anak mama....kejap je masa berlalu...kejap je anak mama dah besar...x lama lagi dah leh jalan atas kaki sendiri...pastu bermulalah babak kejar-mengejar antara mama dan Rizqullah dan jugak ayah dan Rizqullah...hehehe...sekarang ni pun...Rizqullah selalu je kejar mama minta didokong...lagi2 bila mama balik keje dan anak mama ni dalam walker...mmg x kasi can langsung mama nak rehat kejap...belum sempat mama bukak tudung dan duduk...Rizqullah dah minta diambil tuk dicium dan dipeluk oleh mama...sayang mama ya Rizqullah???Mama pun sayang anak mama yang hensem ni...(p/s:ayah...sila jangan jeles...hehehe...i pun sayang u jugak...sangat2...thanks for the lovely give = Rizqullah)

Semalam lagilah Rizqullah buat mama tersenyum sampai ke hari ini...anak mama ni,perangai x padan ngan baby umur 6 bulan lebih...anak mama ni dah pandai mengomel sorang2 pastu datang kat mama dan tarik2 baju mama sambil cakap "mamama..dadadedadaeae..."bila mama buat x tau..anak mama ni marah...aduhai,anakku sayang..manalah mama paham bahasa anak mama ni...2-3 kali gak anak mama ni buat kat mama camtu...rupanya Rizqullah ajak mama gi dapur temankan dia nak jalan2 kat sana...punyalah happy anak mama ni bila mama follow sama...aduh..panjang betul akal anak mama ni...esok mau buat apa lagi sayang???

Okaylah...klu nak citer pasal my tiny teddy bear ni...sampai esok pun x habis...coz ada je akal dia nak buat something hari2...to ayah...selamat menghadapi hari2 yang ceria dan mencabar serta mengugat kesabaran ya...sbb anak kita ni sangatlah banyak akal dia...klu dia senyap tu atau termenung...mesti ada benda baru dia nak buat..he's has a lot of suprises to gives us..and it was so wonderfull experience...Oh..how nice klu dapat spend time 24 jam ngan dia je...hilang semua tension yang ada...mmg relieve sangat bila dapat hug dan kiss dia pas seharian bekerja...

Hmm..harini malas nak taip panjang2 sangat...sambunglah collection of pixas Rizqullah from my previous entry...sbb malam ni mama Rizqullah bawak balik keje kat umah...nak buat budget justification yang bernilai jutaan ringgit tu..huhuhu...klulah jutaan ringgit tu dapat kat aku,kan best..

Okay..dah2...jom layan gambar my tiny teddy bear...

Lagi pixas gaya,mutu dan keunggulan dari Rizqullah
wif spec tajaan Mak Lang Zetti...
Abis hilang hidung anak mama ni...
Nampak cenonet je...maklumlah..hidung jawa + cina...
Hehehehe...

Aksi tido kesukaan Rizqullah..
Tangan mesti depan mulut yaa...
Senang nak hisap terus bila perlu..
mmg selalu mama dengar anak mama ni bunyi..
bila hisap jari...

Okay...on 15th January ni ...
Rizqullah dah 4 bulan...
Masa ni..anak mama ni suka sangat aksi jelir lidah..
Agaknya gatal sangat kot gusi tu...

Okaylah...rasa cukup dulu n3 tuk hari ni...hehehe..nak sambung keje dulu sebelum melelapkan mata...till my next n3...salam sayang...salam ukhwah dan salam ceria tuk semua...

"Have a wonderfull and beautifull day"

Nota kaki tuk Rizqullah : Tiada apa yang indah selain hati yang suci dan tulus...



4 comments:

IbuHakimHaikal said...

Kejap je dah 7bln kan mas..tembamnye Rizqullah..be a gud boy..muaaahhh... ;)

umialya said...

Sikit je le bezanya usia Alya ngn Rizqullah.. anak akak dah boleh bangun/berdiri.. seronok sgt2 tengok dia asyik nak bangun je

Maslina Rosdiana said...

Kak Hasmah,betul tu..kejap je dah besar si kecik ni...tembam??hehehe...ramai yang tanya minum susu apa????bila saya jawab susu ibu..mesti dorang cakap...Ooo,patutlah tembam...

Hmm...musykil saya...ada kaitan ke??

Maslina Rosdiana said...

Umialya,Ooo...dekat2 jelah umur anak kita...hehehe...nanti leh share citer pengalaman sekolah anak sama2...hihihi..mesti sonok...hehehe...

 
Real Time Web Analytics