April 26, 2010

Akan bertiga semula...

Akhirnya....setelah 5 bulan seminggu terpisah dengan orang yang tersayang...dia akan balik jua esok hari...dan akhirnya kami bertiga semula...dan yang paling bestnya..mungkin kali ni kepulangan dia akan lebih lama didarat...coz my sweet hubby nak sambung belajar kat Terengganu...memang berbaloi-baloi sangat terpisah lama ni...sbb pasni akan bersama lebih lama lagi...sempatlah nak buat Birthday party tuk Rizqullah setahun nanti dalam bulan September ni...dan jugak bergilir jaga Rizqullah klu Mamaku jadi naik haji tahun ni...


Alhamdulillah..by that time my hubby@ayah Rizqullah ada kat sini...so leh lah sama2 buat persediaan tuk sambutan bezday setahun anakku ini...tapi itu plan jelah ek..jadi x jadi tertakluk pada keadaan...coz by that time mama Rizqullah pun dah tight with new project kat Bank Rimau yang nak replace the loans system...harap2 dapatlah buat party ni....amin...


Okay sempena nak menyambut kepulangan yang tersayang pada esok hari...mama Rizqullah nak share apa yang ayah Rizqullah dah ketinggalan sejak dari hari dia tinggalkan kami berdua untuk bertugas di tengah lautan sana...**This is just a quick update for him**


Words x leh nak sampaikan dengan jelas...jadi perlulah ia disertakan dengan gambar..layang sajalah yaaaaa...


Rizqullah 2 month plus...
Ini wajah Rizqullah selepas 3 hari ayah pergi berlayar di lautan..


 Rizqullah @ 3 months...
Masa ni Rizqullah suka sangat jelirkan lidah..
dan paling yang bua mama gembira...
Rizqullah dah pandai senyum masa ni...

Rizqullah@4 Months..
Tak banyak beza pun wajah Rizqullah..
Tapi yang pasti berat setiap bulan naik 1 kg ya...
Sampai rasa cam nak patah je pinggang mama..

Rizqullah@ 5 Months plus
Masa ni dah pandai sangat ketawa depan camera...
Pantang nampak camera...
Macam2 aksi anak mama ni buat...
Yang pasti senyuman tanpa gigi tu jugak buat mama cair...

Rizqullah@ 6 months
Masa ni Rizqullah dah mula pandai nak duduk..
Rizqullah skip satu skill..
Dia x pandai merangkak...
Tapi dah pandai duduk sendiri..

Rizqullah @ 7 Months
Yeeeaaaahh...sudah semakin nakal sekarang ni...
Siang memang dah x mo tido lagi...
Sekarang ni Rizqullah sibuk nak explore kawasan jajahan dia..
Ni pic taken last 2 day...

So...kepada ayah...can see kan how much different anak kita ni...he's grow up too fast dan rasanya cam cepat je semuanya..dan dalam masa 5 bulan ni..macam2 aksi dia dah buat...

Okaylah...dah x larat nak taip panjang lebar...hehehe..actually mama Rizqullah tgh demam ni...harap2 x berjangkitlah pada si kecik ku ini...dan harap sangat susu x kurang...huhuhu...

So..till my next entry....salam sayang semua dan tunggu update kepulangan ayah Rizqullah pada esok hari...

Tata...titi...tutu...**mama rizqullah dah mengong sbb makan banyak ubat**

16 comments:

nurulazham said...

wah...finally!
dapatlah rizqullah n mamanya bermanja2 dgn papa ye nnt!
hai...ada yg x tido malam karang nnt yek mas..hehehee

ibu_Arifa said...

wah..akhirnyer kalian dapat juga bersatu semula..hihihi
ku tumpang gumbira :)

Ain said...

tak sihat ke? kesiannya....

ina kerja dengan maybank erk? kat area mana ya?

ain dalam proses apply loan ngan maybank nie....

tak tau la lulus ke tak...huhuhu...

@e_da said...

Alhamdulillah allah temukan balik keluarga ini... seronok kan tgk perkembangan anak membesar...

Marsha said...

Bestnyer bleh together2...wajib melancong ni..hehe

Zaidah said...

alhamdulillah..dapat bersama jugak akhirnyer...

Uda said...

alhamdulillah.. dpt berkumpul semula.. mesti ayah terkejut tengok Rizqullah.. dah besar

DarkCaspian™ said...

cute r baby...ade contest ni...mane tau kot rezeke anak...try la...
~new blgger her~

ade contestt!

Maslina Rosdiana said...

Nurul...

Itulah..akhirnya balik gak orang yang ditunggu-tunggu..Alhamdulillah...
Hehehe...setakat ni lena tul tido malam coz mama Rizqullah x cehatlah...
Asyik fening kapla je ni..huhuhu..

Maslina Rosdiana said...

Ibu_Arifa,

Terima kasih...rajin2 lah ke sini ya..

Maslina Rosdiana said...

Salam Ain,

A'ah..x berapa sihat..mungkin sbb stress sangat 2-3 hari ni..
Cuaca pun panas je nih..itu yang badan nak cam nak sakit..
Saya keje ngan Maybank kat HQ..depan Puduraya...
Saya dalam bahagian IT,buat system loans..

Maslina Rosdiana said...

Salam @e_da,

Terima kasih sudi datang ke blog saya..
Betul tu..seronok tgk anak membesar depan mata kita...

Maslina Rosdiana said...

Salam Marsha...

Yaaaa!!!betul tu...wajib sesangat..5 bulan tu duduk dalam sangkar emas...
X gi mana2 pun tuk holiday...

Maslina Rosdiana said...

Salam Zaidah,

Terima kasih sudi singgah ke sini...datang lagi yer..

Maslina Rosdiana said...

Salam uda,

Hehehe..Ayah x terkejut...tapi Rizqullah yang terkejut tgk ayah dia..dah lama x jumpa susah sikit nak terima..

Maslina Rosdiana said...

Hi DarkCaspian,

Thanks sudi datang cini yer...nanti klu ada masa saya join contest yer..

 
Real Time Web Analytics