April 16, 2010

Anakku Sayang....

Alhamdulillah..Rizqullah dah 7 bulan dan 7 bulan jugak aku dapat susukan anakku ini..semoga dapatlah mama susukan Rizqullah sampai 2 tahun...macam2 perkara dah dilalui sepanjang proses menyusukan dan membesarkan Rizqullah...tapi apapun yang berlaku...mama tetap happy susukan Rizqullah dan senang sekali tengok anak mama ni membesar dengan sihat dan jayanya...betullah kata orang dan dalam artikel mahupun majalah informasi,susu ibu ini mempunyai banyak kelebihan selain anak akan jarang sakit...


Syukur pada Allah swt..sepanjang mama besarkan Rizqullah tanpa ayah disisi mama ni....hanya sekali je Rizqullah demam...itu pun sebab bejangkit dengan Mak Lang Zetti...kalau tak rasanya anak mama ini memang seorang anak yang sihat...masa tu berat anak mama turun sikit coz x lalu nak minum susu...huhuhu..sedih hati mama tengok Rizqullah x mo langsung minum susu...risau pun ada sangat..tapi mama yakin Rizqullah akan cepat sembuh coz mama bagi susu ibu je pada anak mama ni...dan betul pun,hanya 1-2 hari je Rizqullah dah kebah dari demam...alhamdulillah..susu ibu+doa dari mama...mempercepatkan lagi proses Rizqullah tuk sembuh..


Semoga anak mama membesar dengan sihatnya dan menjadi manusia yang menghormati orang yang lebih tua,seorang yang sabar dan cekal...banyak lagi doa yang mama nak untuk anak mama ni...tapi mama nak Rizqullah tahu..walau apapun yang berlaku..Rizqullah tetap anak mama dan selama 9 bulan Rizqullah berada dalam perut mama dan temankan mama setiap hari kat opis...dan sekarang ni Rizqullah penyeri hidup mama tatkala ayah tiada bersama kita...you have bring a lot of joy and smile in me my son...


Okaylah..dah x larat nak naip panjang lagi..layankan dulu pixas Rizqullah dari 4 bulan lebih..sambungan dari entry semalam...


Sedapnya anak mama ni tido...
Masa ni Rizqullah nak gi SMC tuk 4 months jap...

Rizqullah jalan2 gi Pasar Malam FAM,Kelana Jaya...
Pasar Sabtu yang mama selalu pegi...
First time Rizqullah jalan2 kat Pasar Malam...

Rizqullah visiting his 3rd cousin...
Umah dekat je...tapi amik few month jugak nak visit...
This is due to many things nak kena buat...
Sorry ya abang azmir...
Neway...i've made to visit the little Arrysa..
She's so adorable...

Okaylah...cukup sampai sini dulu..till next n3...salam sayang dan salam ukhwah...selamat malam Malaysia...

Nota kaki tuk Rizqullah : Tekunlah dalam melakukan sesuatu anakku...setiap perkara yang diiringi dengan usaha dan tekun disamping doa...insyaallah akan berjaya..


12 comments:

Uda said...

Tahniah Mas..
sama2 lah kita berjuang meneruskan penyusuan ibu pada anak2..Insyaallah

shi3la said...

wahhh semangatnyer badan Rizqullah..gerammmmmmmnyerr..cubitt pipi skettt...

salam kenal dr sy yer..rase mcm pestime jerk singgah sini..kiter xchange link yap..

cik mas said...

uish.. bambamnya rizqullah.. smoga menjadi anak yang soleh ye naak.. :)

Maslina Rosdiana said...

Salam Uda,

Sedang struggle gak ni nak maintainkan susu..insyallah akan berusaha lagi..chaiyok!!

:-)

Maslina Rosdiana said...

Shi3la,

Ye kot...pestime..ngee...x per..datanglah selalu..nanti kita addkan link shi3la kat blog ni...

Rizqullah cakap "Auntie geram ngan saya ke??saya pun geram kat auntie"

Hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Cik Mas,

Bam..bam ke??ngee...mama saya bagi saya cukup makan...itu sebab saya sihat dan bam,bam...ngeh..ngeh..

Nanti ayah saya balik dia mesti terkena kejutan letrik dari saya..tiap2 hari kena angkat dekat 10kg...heee...

*juliet le sweetheart said...

semangatnyer dia... guyam!
rezeki anak kan... macam i tak dapat nak brestfeed baby sepenuhnya, sebab... *rahsia*... tapi kalau orang tanya, i selalu bagi reason lain. sian Niesreena dan Naufal... baby bf selalunya sihat dan semangatkan... :)

Hot Mama said...

syokkan tgk anak membesar..

huhu sgt bgs la leh susu bdn full

saya tk dpt nk bg semua..huhuhu cian batrisyia

susu sikit kdg2 tak mau kuar..uwaaa skrg tgh buat mcm2 nk banyakkan susu

alhamdulillah dh nmpk perubahan...

Hot Mama said...

cian batrisyia dia dh kena demam campak tau..huhu tp skrg batrisyia dh sembuh

Maslina Rosdiana said...

Hi Julie,

X per,x semua ibu dapat menyusukan anak...saya pun masa awal risau x dapat nak susukan anak..tp alhamdulillah..rezeki si kecik ni..

Apapun,julie jangan patah semangat ek..yang penting anak sihat dan cergas..x kisahlah susu apa sekali pun..:-)

Maslina Rosdiana said...

Hot Mama,

Chaiyok2!..heeee..bayangkan rizqullah jd pom pom boy ek..

Insyallah,selalu berdoa pada Allah agar murahkan rezeki si-comel kita tu..

*juliet le sweetheart said...

Tq maslina,

memang sedih sebenarnya bila tak dapat nak menyusukan baby. lebih2 lagi bila ramai yang 'serang', 'kenapa bagi formula? kenapa tak bf?', ada jugak yang kata, ibu2 yang tak bf ni sebab malas, sumbat botol jer. eee geram betul! tapi sebenarnya dah usaha, tapi tak der rezeki. allah jer yang tahu....

 
Real Time Web Analytics