April 19, 2010

Another whole day with Rizqullah..just 2 of us...

Huhuhu...hari ni pembantu@babysitter Rizqullah tak dapat nak datang keje...hua..terpaksa mama EL hari ni sbb uci x sanggup nak jaga Rizqullah yang makin lasak ni...Uci cakap klu mama x der biasanya Rizqullah buat perangai and macam ragam lagi...especially on Monday...sbb Rizqullah x dapat susu gantung dia...itu yang buat perangai...asyik nak mengempeng je ngan mama...


As usuallah...x derlah susah sangat pun jaga Rizqullah ni...infact mama bersyukur dikurniakan anak yang baik dan selalu buat mama gembira serta tersenyum dengan sikap curiosity Rizqullah yang tinggi...sekarang ni...seme benda pun nak pegang and masuk dalam mulut...aduh sayang mama...janganlah camtu...nanti x pasal2 tercekik ke hape...mama gak yang susah sayang....ayah dah ler jauh dari kita...huhuhu...


Hari ni nak skip dulu pixas collection of Rizqullah...mama nak update latest progress anak mama...sbb asyik pixas Rizqullah membesar je...harini mama nak tayang activity Rizqullah spending quality time with mama...walaupun ada dekat 2 jam tadi mama lari kejap siapkan costing@PJK documentation tuk boss mama...aduh...leh lagi call tu...sib baik ada copy kat umah...and sib baiklah anak mama ni tido kejap..leh mama update dan send document tu pada boss mama...haih,cuti pun kena keje...apalah nasib...huhuhu...


Ok...now let's see apa activity Rizqullah tuk hari ini...


 Pas makan sarapan....
Rizqullah main and gurau ngan mama kejap...
Pastu Zzzzz...
Masa nilah mama sempat siapkan keje opis mama...
Terima kasih anak mama kerana mengerti mama..
Sayang anak mama ni...
Muuuuaaaahh...:-*


 Yeaaah..inilah activity yang paling buat mama marah...
Main sembur air liur...
Adoi...manalah Rizqullah belajar ni...
2-3 bulan lepas pun buat camni...
Tapi semburan tu x sehebat sekarang...
Tgk siap ada buih lagi kat mulut tu...
Ish..berapa kali dah mama cubit peha Rizqullah...
Mama piap karang baru tau..
Geram mama ngan Rizqullah..


Activity yang seterusnya...
Senaman kempiskan perut...hehehe...
Angkat kaki tinggi2...
Kalau sampai...ibu jari leh hisap...
**Rizqullah nak adiklah mama**
Sekarang ni anak mama suka sangat angkat kaki camni..
Lepa sikit je...itu ibu jari kaki sudah masuk mulut...
Aduh...Rizqullah...bagi arr mama rest dulu 1-2 tahun...

Dan seterusnya...
Reading @ Biting cloth book...
Ini mama lum bagi Rizqullah the music book tu..
Mau Rizqullah hentuk kepala ngan buku tu..
Melasak tul sekarang ni anak mama..
Oh ye...Rizqullah dah duduk dengan stablenya..
Sekarang ni...tgh nak try berdiri...
capai2 apa2 yang boleh dia grab tuk berdiri...
Alhamdulillah..keep up the good prgress ya anak mama...

Okay...setakat itulah activity yang sempat nak snap gambar....selebihnya ada lagi...petang td pas bagi anak mama ni minum petang..mama bawak Rizqullah naik stroller keliling umah and tgk cat kat belakang umah..dah lama mama x layan borak ngan kucing2 mama...huhuhu...missed them so much...sib baik Acha mama masih sayang kat mama...datang nak tgk Rizqullah...hehehe...Rizqullah plak geram kat Acha sbb bulu Acha yang kembang dan ekor yang cam tupai..hihihi...

Hmm...dah kul 11 lebih ni...okaylah,esok update lagi...oh ye..pada Hot Mama...nanti saya amik ya award yang diberikan tu...terima kasih sangat2 atas pemberian award tersebut...

Okay..till my next blog..salam satu malaysia dan salam ukhwah untuk semua...

Nota kaki tuk Rizqullah : Gunakan akal dan fikiran dalam membuat sesuatu perkara dan  gunakan hati untuk sebagai petunjuk.


4 comments:

chugie said...

semangat nye die.. suka betul tengok tau..

Maslina Rosdiana said...

Chugie,

Semangat ek??mai arr dokong dia selama 10 min..hihihi..mesti lenguh tangan.

Berat ni plus x tau dok diam...:-)

zaza said...

hehe.. suka tgk ank2 kecil..

Maslina Rosdiana said...

Salam zaza,

Anak kecil ni anugerah Allah...mereka ibarat kain putih...suci dan bersih je...

 
Real Time Web Analytics