April 27, 2010

Berjalan sakan bersama Rizqullah dan Suamiku...

Fuuuuhh...penat giler hari ni...dari pagi sampailah ke malam...activity penuh dengan ayah dan Rizqullah...sekarang ni Rizqullah ngan ayah dah "Zzzzz" plus dengan dengkuran masing2...tinggal mama je ni tgh ngadap notebook sengsorang...hehehe...jap lagi mau join mereka bersama...dah lama x tido bertiga ni...malam ni menyempit atas katil..Rizqullah kena himpit kat tengah...hehehe...


So...harini just quick update...malas nak taip pepanjang...let's picas tell the story...sambil tu mama Rizqullah akan update sekali kat bawah picas tu apa yang terjadi...


Kira ni macam karangan bergambar yerrrrr...**adik2 yang belajar..sila jangan ikut cara akak@auntie ni ya,karang fail periksa x tau yaaa...**


Yeaaahhh....sambil menunggu ketibaan tuan besar...
Puan besar sempat lagi bergambar sakan dalam kete ya...
Sampai papan tanda ketibaan tu pun jadi mangsa terjahan...
Itu dia ketibaan tuan besar...senyum ya...
Nak balik umah ni...yiiipppiiieee!!!

Okay...pas jemput Tuan besar kat KLIA...
Kami terus ke Alamanda,Putrajaya...
Saja nak spend masa berduaan tanpa Rizqullah..
**Bila lagi kaaaan???***
Banyak gak persinggahan kat sini...
Sempatlah makan kat Kenny Roger's tuk lunch...
Pastu singgah Mothercare...beli bib yang cam ala2 baju tuk Rizqullah..
Usha handphone and camera...
dan x lupa bag tuk ayah Rizqullah naik kapal lagi...
dan activity terakhir kat sini...
Upacara memotong rambut yang panjang...
**Sorry ek..mama Rizqullah x suka ayah rambut panjang and ada janggut..
Jadi kena potong dan..dan tu jugak yeeerrr***

Ini masa ayah sampai kat umah...
Rizqullah cam muka pelik+terperanjat...
Siapa pulak lah lelaki yang mama bawak balik ni??
Ada babak menangis ya...tapi x sempat nak capture...
Sbb mamarazzi sudah kena pujuk tuan kecik...
Dia x boleh terima kenyataan kasih sayang mama dia 
dah kena share ngan ayah plak...hehehe...

Phase 1 : Ayah mulakan bicara perkenalan...
**kira2 cam sesi perkenalkan diri**
Pas try cakap...ayah try nak dokong Rizqullah...
Taaaaappppiii....Rizqullah rejecting ayah....
Sibuk diok minta mama amik dia...
Huhuhu..hampa ayah nak berbaik2 ngan Rizqullah...

Phase 2 : Ayah ajak Rizqullah berbual lagi...
Sambil tu upah broadband...
Time ni muka Rizqullah cam cuak je ngan ayah..
Setelah rundingan mencapai kata putus..
Akhirnya Rizqullah mengalah dan menerima ayah..

Phase 3 : Nak amik hati Rizqullah...
Jalan2 kat One Utama...
Kat sini sempat lagi ke Mother's care lagi...
Konon nak usha car seat...tapi harapan punah...
sbb x der yang berkenan pun...
Tapi mama sempat rembat 3 helai stoking ngan
2 toys tuk Rizqullah...
Elok je 2-3 kedai pastu..ada kedai Nokia...
Hehehe..ayah pun tanyakan price dan 
spec phone N97 tuk mama..
tapi hold on dululah...
mama nak pikir nak yang 32Gb ke 
atau nak yang 8Gb..
kita usha tempat lain dulu yer...
**Thanks dear sbb nak belikan phone baru**

Hajat ke One Utama(OU) mmg nak belikan Rizqullah car seat...
Ada yang dah berkenan ni..
Tapi colour plak x cuns..
Hijau ler...mama nak warna Biru...
Siap test letak Rizqullah lagi kat dalam tu...hehehe..
Punyalah lasak Rizqullah..
Tak leh nak duduk diam...
sibuk nak tarik toys kat tepi...

Sebelum berangkat balik...
Mama ngan ayah nak minum petang dulu...
Singgah Secret Recipe...
Rizqullah ngan ayah tolong pilih nak makan apa...

And last stop for today...
Shah Alam,Umah atuk & Nenek Rizqullah...
Pas balik mandikan Rizqullah dan bagi makan malam...
Mama dan ayah bawak plak Rizqullah jumpa 
nenek dan atuk kat Shah Alam..
Perkara mesti ya...selepas balik dari kapal..
WAJIB jumpa mak ayah...
Keberkatan rezeki kita datangnya dari doa ibu bapa..

Okay...cukuplah update tuk hari ini...esok lusa update lagi..sah2 pasni mama sibuk melayan 2 lelaki kesayangan ni...really love them both so much...segala jiwa dan ragaku untuk mereka...

Oh yerrr...sebelum tutup blog ni..nak ucapkan sekalung ucapan terima kasih pada Syifa Rosli sbb bagi Mama Rizqullah award...nanti mama Rizqullah amik yaaa award tu..hari ni x dapat nak amik...hutang tag yang ada sebelum ni pun x bayar lagi nih...huhuhu...

Selain tu...mama Rizqullah tak lupa jugak pada Salina@IbuAqil sbb bagi mama award jugak...ucapan terima kasih yang tak terhingga buat Salina@IbuAqil sbb sudi bagi mama Rizqullah award...sangat2lah menghargainya..nanti ada masa..saya akan buat entry special tuk anda berdua ya...

Rizqullah pun nak ucapkan terima kasih pada auntie2 yang bagi award kat Rizqullah..Rizqullah cayang auntie berdua...semoga Auntie Salina cepat sembuh ya...dan pada auntie Syifa...muuuuaaahhh...

Okay...mata pun dah ngantuk sesangat ni...katil dan 2 lelaki kesayangan dah memanggil ajak tido sama..**guna dengkuran**...so,till my next entry...salam satu Malaysia dan Salam ukhwah untuk semua...have a nice and beautiful day tomorrow..

Nota kaki tuk Rizqullah : Untuk berjaya kita tak boleh ada perkataan malas dalam diri.

11 comments:

Miss Izah Mohamed said...

happy family..

salam ziarah.. :)

Miss Izah Mohamed said...

happy family..

salam ziarah.. :)

nurulazham said...

sooo sweet bila papa jumpa rizqullah tu...rasa nak menanges pon ada nih!
*hehe..apelah nurul nih!

umialya said...

Tumpang sebak, gembira, terharu.. macam2 ada bila tengok saat pertemuan pertama setelah sekian lama terpisah..

moga bahagia keakhirnya!!

Ita said...

Enjoy ur day Mas ..dah lama dah memendam rindu!! best gak bile lelama2 jumpa nih..hehe..tp kes Mas lama sgt rsnyer..Ita x rasa Ita bole sekuat Mas..

Ain said...

macam2 perasaan ada kan....

moga gembira hendaknya sepanjang kepulangan en. hubby....

Maslina Rosdiana said...

Miss Izah,

Terima kasih sudi ke sini..doakan ya...mudah-mudahan sampai ke akhir hayat kami bersama..:-)

Maslina Rosdiana said...

Nurul,

Hehehe..jangan sedih dear..wajah Rizqullah cam terkejut+takut je tgk ayah dia..sbb dia dah biasa x der ayah kot...huhuhu...

Maslina Rosdiana said...

Kak Tini@Umialya,

Itulah..sayu hati tgk wajah anak dan ayah ni bertemu setelah sekian lama terpisah...Rizqullah pun dah kenal orang sekarang ni..susah nak bagi dia rapat ngan ayah dia..

Maslina Rosdiana said...

Itaaa...

Hahaha..ita tiap2 hari pun dengar rintihan hati saya kan masa lunch..hihihi..korang je yang tau camne saya hadapi benda ni kan?Thanks sangat sbb ita selalu gak bagi nasihat dan semangat kat saya...camne saya hadapi benda ni??hmm...entahlah..kena hati batu kot..huhuh..

Maslina Rosdiana said...

Ain..
Terima kasih..mudah2an..doakan ya...harap2 kami bahagia dan jangan ada yang menganggu...takutnya klu kehilangan suami tersayang ni...

 
Real Time Web Analytics