April 8, 2010

Dia akan pulang...

Alhamdulillah...setelah 4 bulan 2 minggu menanti...akhirnya dia akan pulang...siapa dia ni???hehehe...dah tentulah suamiku yang jauh di tengah laut sana...yipppieee...Rizqullah akhirnya dapat jumpa ayah yang rasanya dia x pernah kenal kot..coz masa ayah naik kapal aritu,Rizqullah baru 2 bulan...apalah baby 2 bulan reti masa tu...tapi dia tahu yang ayah dia nak gi jauh masa tu...coz hampir tiap malam masa tu dia buat ragam...asyik nak ayah dia pegang je...huhuhu...sedih plak bila tgk video balik...

Sib baik ada vid cam yang banyak mencapture moment2 growing up Rizqullah while ayah were away...thanks to ayah coz belikan vid cam tu...klu x asyik tgk static picture jelah ek...aritu layan tgk video tu...serius terasa bahagia je dalam hati dan terkenang plak orang jauh ni...walaupun jauh beribu batu...namun tetap jugak dihati...

Okay..hari ni bezday adikku Izzati@Mak Lang Zetti(nama nak glamour je adikku ni)...yang ke -21...waaa..sudah bleh gi mengundi ek...Happy Birthday ya my Dear Sis,jangan sedih2 sebab abah dah x ader dengan kita...Rizqullah kan ada..he is the one yang buat semua senyum balik tadi..coz muka dia tercenggang tgk semua orang nangis...huhuhu...

We had some small celebration kat umah..masa setting up things...sempatlah jugak capture anakku yang mmg dah terror sangat pakai walker...siap main kejar2 lagi..ada videonya..To ayah..pleaselah percaya..your son can kejar orang and tangan dia sangatlah pantas mencapai kain2 yang terjuntai untuk ditarik...klu x jaga2...semua barang pun boleh jatuh atas dia..aduh..lasak betul anak mama ni..


Okaylah..dah x larat nak menaip panjang..layankanlah some picture of my dearest son...dari umur 3 bulan lebih...


Rizqullah with boss Mama...
And jugak unkel azry...
Unkel azry janji nak bawak Rizqullah naik Honda city baru..weee...
Nanti naik Cameron..kita naik kete unkel azry..
Masa pic ni dicapture...mama kena datang standby...
Bawak sekali Rizqullah kat opis mama..
Nanti dah besar keje ngan Bank Harimau ye anak mama..

Rizqullah attending wedding at Auntie Diyana..
@Taman Botani,Putrajaya..
It's a raining wedding even it suppose to be garden wedding...
Kesian pengantin kena sanding dalam hujan..
And also kesian Rizqullah kena jalan jauh and kena hujan..

Another picture taken during the wedding...
Cantik tgk pengantin...

Rizqullah with new toys...
Mama gatal tangan nak beli gak toys tuk anak mama ni..
Sbb suka sangat tengok muka anak mama khusyuk tgk benda bergerak...

Okaylah..dah tgh malam ni..nak join Rizqullah tido..till my next entry..still updating about Rizqullah...Salam sayang...

Nota kaku tuk Rizqullah : Be the best among the best,but don't ever forget the unfortunate one..





2 comments:

umialya said...

4 bulan satu j/masa yg agak pnjg.. kalau akak meraung x berlagu le, mane nak keje, nak uruskan anak sek, uruskan alya, ngemas umah, masak, kena keje luar dsb..

(sbnrnya akak dimanjakan , x reti berdikari langsung..) huhuhu..

akak respect awak..

Maslina Rosdiana said...

Kak Umialya...

Itulah...lama tu 4 bulan lebih,Rizqullah pun dah tak kenal ayah dia ni..selalu dengar suara je..

Tapi setiap wanita/ibu sebenarnya aka tiba2 jadi kuat dan tabah bila menghadapi cabaran...itu mmg sifat orang pompuan...:-)

 
Real Time Web Analytics