April 13, 2010

Dup..dap...dup..dap..hati ini berkata...

Waaahh....tajuk kegatalan plak harini,heeee...mmg sangat x sabar sebenarnya menanti kepulangan yang tersayang...nak tengok camnelah reaksi Rizqullah jumpa ayah dia nanti...he never knows that he has ayah...yelah,mana taknya..umur baru 2 bulan dah kena tinggal ngan mama...and till now nearly five months tak jumpa ayah dia...believe it or not...only Allah knows what's the best...


Dan anak mama ni sangatlah kuat dan tabah menghadapi hari2 yang x sama macam baby lain yang punya ayah disisi mereka sentiasa,hanya anak2 yang terpilih sahaja akan mengalami pengalaman ini..tapi mama tak mau anak mama patah semangat dan rasa sedih selalu...ayah bukannya pergi lama pun..hanya 5-6 bulan sahaja...(gulp...hampir setengah tahun tu..)..anyway,mama kan ada...x pun..mak ngah ada,mak lang,mak teh dan pak su...dan x lupa jugak ucimu yang vogue itu..hehehe...


Semua pun sayang bangat dengan Rizqullah...semua pun pas balik dari keje atau kelas mesti cium anak mama ni dulu...huhuhu...sayang betul dorang seme kat Rizqullah...lagi2 mak teh yang duduk jauh tu...asal balik dari Melaka je...bukak tudung,cuci tangan...pastu terus gomol Rizqullah...sambil gomol complain macam2...cakap Rizqullah dah beratlah..pipi dah tembam lah..peha dah gebulah...haih..ada2 je adik2ku ini...tapi korang semualah buat Rizqullah x rasa sepi dan sunyi..haih,camnelah nanti kakak nak pindah ni...kesian kat Rizqullah,dah biasa ramai orang sayang dia dan gomol dia...


Lagi beberapa hari je ni ayah dah nak balik..dan pastinya ayah pun dah x sabar nak hug and kiss anak dia yang sorang ni...dan pastinya akan terkejut dengan keberatan anak dia ni..hahaha..nearly to 10kg okay..alhamdulillah...walaupun berat,tapi Rizqullah sihat dan aktif...masa tinggalkan,berat Rizqullah hanya 5 kg je...sekarang ni...hehehe..nice to hug dan kiss...hehehehe...


Apa yang Rizqullah dah pandai sekarang ni...menjelang lagi beberapa hari nak masuk 7 bulan ni...hmm..let's see...


a. Dah pandai membebel sorang2(nananannenenenanana...mamamamama...)
b. Dah laju jalan guna walker,siap main kejar dan block jalan org lain...
c. Terror duduk dah..sambil layan mainan dia...
d. Pandai angkat badan cam nak merangkak(salah satu jelah yang terangkat,klu badan angkat.Bontot tinggal belakang)
e. Pandai tarik perhatian mama dan datang kat mama bila nak suh amik..
f. Good in handling toys..dah pandai pas barang dari tangan ke tangan lain..
g. Pandai hug and kiss balik mama..
h. Pandai nak main agah2 ngan kita
i. Suka menari ngan Mak Lang..yang ni mama yang penat lebih,coz mama kena pegang Rizqullah
j. Pandai campak barang yang dia x suka
k. Suka x bagi mama gi keje pagi2...asyik nak ikut je,pantang tgk mama pakai tudung...


Okaylah..rasanya banyak lagi achievement anak mama ni...tapi dah x larat nak menaip..layankan dululah ek..pixas Rizqullah...


Rizqullah with the action "Finger licking good"
Pastu sambung..."Ops,kantoi ngan mama..:
Hehehe..cute tul anak mama ngan muka bersalah dia...hihihi..

 Lagi ekspresi wajah Rizqullah...
Tak habis2 anak mama ni ngan aksi dia...

@Geylang Kopitiam,this kopitiam serve Singapore food
Siapa yang terasa nak rasa makanan Singapore...
Leh datang sini...

 Inilah wajah2 yang menyayangi Rizqullah...
Dorang nilah yang selalu ceriakan hidup Rizqullah..
Kiss dan hug dari dorang memang x pernah lekang tuk anak mama...
Dah besar nanti...anak mama kena hormat dorang ek..

Okaylah...mata dah x laray sangat nak menaip lebih panjang lagi...cukup dululah tuk hari ini..nanti update lagi yer...Salam sayang dan salam ukhwah tuk semua...nite2 malaysia...

Nota kaki tuk Rizqullah : Hormatilah orang yang lebih tua dari kita...






6 comments:

Ain said...

untungnya rizqullah, dikelilingi mereka yang menyayangi....

mesti sentiasa happy jer kan sbb ramai yg sudi layan telatah dia...

NADIA vs BERON said...

terus kuat akak =))

Nadia punye uncle pun marine engineer, die penah tingglkan anak die time 3bulan and bile die balik anak die da pndai berlari..
tp anak die tetap boleh get along ngan ayah die..bonding yg kuat =))

comelnye ur son, rse nk gigit2 pipi tu =))

AuraFIza said...

Cutenya!!!

*mwahh mwah* utk Baby Rizqullah!!

Geraaaammm!!!

Maslina Rosdiana said...

Salam Ain,

Alhamdulillah...dia ada banyak bidadari keliling dia...untung dia jadi cucu sulung..:-)

Maslina Rosdiana said...

Salam Nadia,

Akak ok je nih..cuma kadang2 tu penat coz seharian kat opis...balik plak layan kerenah anak...kadang2 tu,makan pun x sempat..

Maslina Rosdiana said...

AuraFiza...

Geram kat pipi dia ke??

Ok..akak muuuaahh satu dari AuraFiza tuk Rizqullah...

 
Real Time Web Analytics