April 29, 2010

Hari yang ke-3

Hari ni cukup 3 hari ayah dan Rizqullah berkenalan...walaupun Rizqullah nampak ok je ngan ayah dia...tapi actually dia masih x selesa dan masih harapkan mama sentiasa di sisi dia...he is still adjusting to accept the fact yang dia ada ayah...yelah,dari umur 2 bulan x jumpa ngan ayah dia..manalah nak kenal...dah lah tu kena tinggal almost 6 months...selama ni dengar suara je..x pernah tgk rupa...dan jumpa live...kini 24 jam ayah ada ngan dia...


Walaupun nampak 'mesra' je anak beranak ni...mama tetap nampak Rizqullah masih x selesa dengan kehadiran ayah..dah biasa sangat dengan mama berdua je selalu...ke mana-mana pun dengan mama je...tiba2 muncul pulak orang yang ke-2 dalam hidup seharian dia...bangun pagi dan sebelum tido dah nampak muka ayah lagi...kalau 3 hari lepas x pernah nampak pun...sebelum 3 hari lepas bila celik je mata...pandang mama dulu sebelah dia...kadang2 tu siap tolong kejutkan mama lagi tuk solat subuh dan gi keje...waktu pagilah Rizqullah akan nampak happy dan senang handle..klu suh duduk diam2 tu...dia akan dengar kata...


Mama sangat sayang anak mama ni..bila kita berdua mama senang sangat nak uruskan Rizqullah...walaupun anak mama ni makin lasak dari hari ke hari...tapi tetap dengar cakap mama...tapi bila dah ada ayah ni...makin menjadi-jadi plak ragamnya...ada je yang nak buat hati mama mendidih...sikit2 nak nangis...huhuhu...mama tau sayang...Rizqullah x biasa lagi dengan ayah...i know it's hard you to accept after few months ayah x bersama dengan kita..mama tahu,semua ini terlalu tiba2 untuk Rizqullah...tapi mama percaya..lambat laun Rizqullah akan faham akan apa yang berlaku dan terima keadaan ini sebagai satu keistimewaan dan bukannya kekurangan...


Okay..since dah 3 hari ayah turun dari kapal Tenaga 4 yang ada kat perairan Johor sana...banyak betul activity yang kami sekeluarga lakukan bersama...tapi yang paling penting...car seat untuk Rizqullah dah beli hari ni....yipppieee!!!pasni Rizqullah kena belajar duduk dalam car seat...ada few pictures taken during this few days...tapi mama malas nak load kat sini...ada gak video Rizqullah yang diambil hari ni having fun with ayah...tapi mama malas nak transfer semuanya ke notebook malam ni coz mama dah sangat penat dan x berapa sihat...nanti jelah ya mama Rizqullah sharekan gambar tersebut...


Hmmm...rasanya dah banyak entry mama skip update pasal Rizqullah...last sekali is before ayah balik..okay...malam ni mama nak sambung sikit update on Rizqullah progress from previous entry...


Cam biasa..tones of Rizqulllah picas will be appear here...inilah obsesi mama Rizqullah yaaaa...wajah sikecil yang mengindahkan hari kami suami isteri...dan wajah yang memberi ketenangan pada kami setelah penat bekerja...


Layaaaaannnkan jelah yeeerr!!!hehehe...



 Rizqullah menjadi model cover Pa & Ma???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Hehehe....Tak lah..jangan harap dapat yaaa...
Ni mama Rizqullah x der keje...
Saja gi buat photoshoot cover berbayar yang ada 
kat Karnival Karangkraf,Shah Alam...
Masa ni saja mama nak tgk wajah anak 
mama klu jadi cover majalah...
Camne??ada layak kaaa???

Okay...on this day mama,Rizqullah,Mak Ngah,
Mak Teh dan Pak Su Rais gi 
Karangkraf Karnival kat Shah Alam...
Fuuuhhh!!!hari sangatlah panas...
Sib baik Rizqullah x demam pastu..

Rizqullah kat umah...
Berposing dalam babycot dia...
Sonok bawak Rizqullah jalan coz anak mama ni x meragam pun..
Meragam sikit bila nak minta susu...
Yang mana mama dah paham peel anak mama ni...

Rizqullah testing kerusi Bumbo pemberian ayah...
Ayah nak Rizqullah belajar duduk dengan cepat...
Which is working pun..
@6 months Rizqullah dah pandai duduk sendiri..
Sekarang lagilah..dah pandai nak try bangun berdiri...
Addoooi...melasak tul anak lelaki mama sorang ni..

Okaylah....cukup tuk malam ni..esok update lagi kalau berkesempatan...hehehe...
Hujung minggu ni mama nak bawak Rizqullah gi mana ek???hmm..
Sesiapa ada cadangan tak tempat menarik tuk satu family di hujung minggu...
Ingat minggu ni pagi2 nak bawak Rizqullah tgk nenek Shah Alam poco2 and line dancing kat Tasik Shah Alam...tapi itu hanyalah plan je..tertakluk pada sebarang perubahan..hehehe..

ok..till my next entry..salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...have a beautiful day tomorrow...

Dan sebelum menutup tirai tuk hari ni...sekalung ucapan terima kasih pada kawan2 mama Rizqullah yang sudi bagi award pada mama Rizqullah...ada 2 lagi yang mama Rizqullah dapat hari ni...nanti ya mama Rizqullah amik...terima kasih sekali lagi untuk tanda penghargaan anda dan tanda persahabatan anda dengan kami sekeluarga...really appriciate it and love you all...

Take care semua...mama Rizqullah nak zzz sama2 ngan my 2 beloved guys..

Nota kaki tuk Rizqullah : Tidak semua manusia mempunyai hati dan perasaan yang sama..bak kata pepatah,rambut sama hitam,tapi hati lain-lain...Mama nak anak mama ni jadi orang yang jauh dari sikap hasad dengki..sbb mama dan ayah pun x pernah nak hasad dengki pada orang lain..dendam jangan dibalas dengan dendam,tapi balaslah dengan kasih sayang...itu lebih membahagiakan hidup dan Allah swt lebih sayang orang yang tidak bermusuhan...

11 comments:

S.A.L.J.U said...

salam ziarah...

baca entry ni terasa takut plak anak tak kenal ayah.
huhuhu....ni semua geng2 hubby kerja jauh dan bolen sampai mencapai 3-6bulan berjauhan.

CatlinaFly said...

salam kenal :) kita dah drop by ni dan follow k

Azrina said...

Cam hiba bila baca hhehe dan saya salute sebab tabah uruskan anak tanpa suami. Saya pun macam Maslina cuma bernasib baik anak2 tak pernah ditinggalkan lama oleh papanya dan walaupun saya breastfeed anak2 tetap sayang papanya lebih dari saya...aci? Semoga baby mas OK pasni.

Maslina Rosdiana said...

Salam SALJU,

Terima kasih sudi menziarah kat sini..

Itulah...tapi ayah pergi jauh macam mana pun...anak tetap kenal ibu bapa dia..jangan risau..nanti biasa jugak mereka...

Maslina Rosdiana said...

Hi Cat,

Terima kasih drop by,nanti sya follow balik ya...:-)

Maslina Rosdiana said...

Salam Az,

Saya biasa je..ada lagi ibu2 yang tabah dari saya..dengan bilangan anak yang banyak dan jugak suami selalu berjauhan..saya respect betul ibu2 sebegitu..

uMMiIRa said...

skrg ni dh canggih..w/pun nun jauh still leh berhubung...tgk muka pun leh...melalui video...lgpun rizqullah kecik lagi..dh besar nanti biasala tu...

anak2 sya selalu jugak ckp2 ngn nenek dn mak & pak sedara kt kg...face to face melalui videocam...

mmg seronok siap suruh nenek nye buat air lagi...he3...pastu buat2 minum...budak2..macam karenah...

Maslina Rosdiana said...

Salam Ummilra...

Betul tu...sekarang dah canggih...tapi susah jugak kalau tak der coverage kat tengah laut...huhuhu..

Setakat boleh dengar suara jer..bila x der coverage tu..

SYaMiLa said...

sabar je la..nk wat camne..cam anak sedara...bila bapak blk....anak dh besar...huhuhu...

Maslina Rosdiana said...

Salam syamila...

Betul tu...bila ayah balik je anak dah pandai macam2..banyak tul ketinggalan perkembangan anak...

aien said...

salaam kenal,
menarik tertarik mmg deboom lah gizqullah punye rmbut hehe cacak2

 
Real Time Web Analytics