April 4, 2010

Jom..jom..jom..kita shopping sakan with Rizqullah..

Adeh..tajuk x hengat nyerr...hahaha...mana x nya...dua malam berturut-turut ni jadi fashion adviser kat adik2 ku..sorang nak gi dinner..2 orang lagi nak naik Genting...aduh..masing2 nak jalan..aku plak dok umah ngan mama & Rizqullah...masing2 pun shopping last minute..sanggup tu pegangkan Rizqullah..janji fashion advisor bagi pendapat...ewah..perasan plak..bagi can kejap kakak perasan ek adik2ku semua..hope you guys have fun nanti...

Korang ni ingat kakak korang ni stylo sangat ke??ni ado2 je tau..kira cukup syarat je..tapi klu ada duit lebih...mmg kakak pun nak melaram sakan..hehehe..jangan marah ek suamiku..i know,we need to save money to buy our dream house...Rizqullah pun happy je 2 malam ni coz dapat jalan2 sakan ngan semua aunties and uncle dia..itulah yang dia nak hari2...klu leh tiap2 malam jalan lepak mamak pun dia oke..dan 2 malam ni jugaklah dia tido lambat..huhuhu..harap2 esok dia dapat tido lenalah cam biasa..masak nanti aku,dah lah hari Isnin ada banyak benda nak settlekan..aduh!!!

Okaylah..x mo citer panjang sesangat..jom tgk gambar jelah..kira ni pixas yang latestlah...nanti mama sambung balik collection gambar Rizqullah lagi ek sayang mama..sekarang ni umur anak mama dah 6 months and 2 weeks...yeeeaaa..x lama lagi dah masuk 7 months..dah masuk 5 bulan jugaklah Rizqullah x dapat jumpa ayah..huhuhu..cian anak mama ni..bilalah ayah nak balik ni??


Since dah citer pasal umur Rizqullah...biar mama update sikit apa skill yang Rizqullah dah ada sampai umur sekarang ni :


1. Dah pandai golek2 meniarap sendiri(masa 4 bulan lebih dah pandai,sekarang dah advance..sekarang guling2 ala hindustan dah..tinggal x der bukit je nih..)
2. Dah pandai sebut mama dan yaya (masa 4 bulan lebih sebut mama...pastu yaya plak..kembang semangkuk ayah masa Rizqullah panggil yaya dalam phone,sekarang ni dah pandai meraung panggil mama klu mama hilang dari pandangan kejap atau x mo bagi mama gi opis time pagi2)
3. Dah kenal orang dan pilih orang (masa umur 5 bulan)
4. Dah pandai capai barang kat keliling...especially lapik meja kat umah..abis seme pun dia nak tarik..
5. Pandai duduk sendiri (yang ni paling recent..masa 5 bulan lebih dah pandai,tapi still kena pegang)
6. Tak pandai merangkak lagi..tapi dah angkat montot dari masa umur 5 bulan lagi,asyik angkat montot je...tapi tangan x buat apa2..hehehe...serius kelakar bila anak mama ni marah x dapat nak merangkak..
7. Dah pandai borak2 ngan semua orang pastu suka bila Acha(kucing kesayangan mama) datang kat dia..
8. Bila mandi..abis basah semuanya..dah pandai cepuk air dalam besen mandi pastu gelak2kan orang yang kena air tu..
9. Dah pandai handle walker..bila mama gi dapur..Rizqullah pun follow sama,siap main kejar2 ngan mama lagi..
10. Pandai pegang mainan dari satu tangan ke satu tangan lain..bila dah bosan..dah pandai campak barang tu..
11. Pandai gelak bila orang agah dia..suka mama bila Rizqullah terdekah-dekah gelak bila penat balik dari opis...
12. Dah pandai mengamuk/menangis bila x dapat pegang barang yang dia nak...
13. Pandai hug and kiss mama dan uci..nanti ayah balik..kena train ek...
14. Dah pandai nak try bangun sendiri..capai kerusi kat tepi..


Waa...banyak betul achivement anak mama ni..alhamdulillah..ini pun ada lagi kot yang mama terlepas pandang..tapi yang pasti Rizqullah sentiasa menceriakan hidup mama ni tatkala ayah tak ada disisi mama..Thank you anak mama Rizqullah...to my hubby,nanti u balik..banyak lagi milestone dia yang u leh tgk live..lagi2 pasni berbulan2 u kat darat...lagi best dapat tgk everyday...


Okaylah..layankan lah adegan kami bershopping sakan 2 malam berturut-turut ni...

Night 1
 










Night2







Gambar penutup sempena dengan tajuk...
Hehehe...Rizqullah mmg sangat happy klu dapat shopping...

Okaylah...dah tgh malam ni..esok pagi nak antar Mak Ngah and Pak Su gi NSTP...sbb diorang nak naik Genting...Congrats to Mak Ngah@My sister...coz menang prize tu..jalan baik2 ek...yang perlu maintain ayu..okay...


Till my next updates...nite and salamzzzzz...


Nota kaki tuk Rizqullah : Hidup ini penuh dengan dugaan,kuatkan hati dan tabahkan jiwa supaya dapat menghadapi cabaran luar biasa.

0 comments:

 
Real Time Web Analytics