April 18, 2010

Letihnya,tapi....

Hohohoho...sangatlah letih hari ini...banyak sangat benda yang aku dah settlekan tuk hari ini sahaja...Alhamdulillah...tapi ada banyak gak lagi benda yang kena settlekan esok..hmmm..x habis2 keje aku ni...keje opis ni pun aku bawak balik...kononnyalah kaaaann...nak buat..tapiiiiiiiii....vitamin M banyak sangat dalam fikiran dan badan..jawabnya simpan dalam bag buat pekasam...hari senin barulah terhegeh-hegeh nak buat..heee...

Hmmm...sbb harini sangat letih...malas nak taip panjang2...tapi sebelum tu...nak ucapkan Takziah pada keluarga Achik Spin yang telah pun meninggalkan kita semua hari ni..Allah swt lebih menyayangi dia...Al-Fatihah...

Huhuhu...cakap pasal pemergian Achik Spin ni...aku teringat berita yang sama gak aku terima pagi tadi masa kat Pasar tani..huhuhu..sungguh terkejut sangat pagi tadi and tak sangka...coz mamat yang selalu aku beli Yong Tau Fu kat Pasar Tani Kelana Jaya...rupanya telah pergi menemui Ilahi pada 1 April 2010 hari tu...dia ni selalu usik Rizqullah..klu x nangis Rizqullah dibuatnya,memang x sah...nama dia pun sama je ngan ayah Rizqullah...Redzuan...Semoga Allah mencucuri rahmat pada rohnya...Al-fatihah...mamat ni meninggal sbb dia langgar treler kat Klang...mmg masa last aku jumpa dia pun..dah x banyak cakap macam selalu...aritu dia duduk kat gerai yang baca ayat2 Quran dan senyap sangat...x sangka plak itu kali terakhir jumpa dan berbual dengan dia...td sempat gak berbual dengan adik arwah dan ucapan takziah aku berikan pada mereka...dah lah mamat ni anak sulung...mesti terasa sangat mereka kehilangan dia...semoga Allah tabahkan hati keluarga tersebut...

Okaylah...cukuplah dulu berita sedih ni...mmg terasa sedih dalam hati sebab aku kenal dia..terasa tu sbb dia selalu buat Rizqullah nangis and buat Mama dia bengang coz pastu kena pujuk Rizqullah balik...dah..dah...nak sambung pasal Rizqullah...petang tadi dapat upload satu pixas je sbb Rizqullah dah bangun tido..hehehe...so,ini sambungannya...

Layankan jelah ya...sbb blog ni pun mama tujukan tuk anak mama..mana tau tetiba satu hari mama pergi dulu sebelum Rizqullah sempat mengenali mama...ini sajalah medium untuk Rizqullah tahu yang mama sangat sayangkan anak mama ni..huhuhu..aduh...mmg mode sedih betul malam ni...huhuhu..

Macam-macam anak mama ni...
Sentiasa gembira je bila mama ada dengan dia..
Ada je yang anak mama ni nak buat...
Tapi yang pasti...lidah tu klu x jelir dalam mana gambar...
Memang x sah...

Rizqullah on the trip to Alor Gajah,Melaka..
Yeaaa..yang bestnya..
Sepanjang perjalanan pergi dan balik..
Inilah je yang Rizqullah buat...
TIDO...

Rizqullah gi Melaka sebab...
Nak antar Mak Teh Mieza kat UiTM Alor Gajah...
Mama nak anak mama nanti pun masuk Uni ek sayang...
Cam mama,mak ngah,mak lang dan mak teh...
Mama nak anak mama ni berjaya dan jadi role model tuk adik2 nanti...

And ni selepas puas tido dalam kete...
Rizqullah duduk dalam FP rocker cam boss besar...
Sekarang lagi pandai dah...siap silang kaki...
Haip..karang mama piap kaki tu..
ni first time Rizqullah pandai nak capai toys yang tergantung tu..

Okaylah...malas plak lagi nak menaip lebih panjang lagi..mata pun dah bagai disulam,digam dan dijahit...sangat letih dan mengantuk ni...

Till my next entry...salam sayang,salam ukhwah dan salam satu Malaysia untuk semua yang sudi baca blog saya ni...

"Have a wonderfull and beautiful Sunday"

Nota kaki tuk Rizqullah : Sentiasa berfikiran positif dan pandang ke depan ya sayang mama...


3 comments:

Alynn Notnot said...

tmbamnye baby tuuuu!

Intan said...

Al-Fatihah buat mereka berdua...

Ain said...

berita kematian datang silih berganti kan....

moga roh mereka semua dicucuri rahmat allah

al-fatihah...

 
Real Time Web Analytics