April 9, 2010

My 2 special guys...

Weee....alhamdulillah...x lama lagi my king of my heart nak balik..ewahhh..macam2 plan ni dah siap dalam kepala gue....x sabarnya menanti detik berjumpa kembali setelah hampir 5 bulan x bertemu...nak video call pun x dapat coz x der line...huhuhu...hari2 dapat dengar suara jelah...nak buat camne..itupun dah syukur,dapat jugak bercakap tiap2 hari...walaupun x bertentang mata berlaga hidung..hehehe...

Nampaknya lepas ni x menang tanganlah aku...sbbnya 2-2 lelaki ini perlukan special attention dari aku..coz 2-2 nya lelaki kesayangan aku...they are very special to me and i really cherish every moment that i have with both of them...dan tentunya hidup ini lagi bermakna kalau en suami ada disisi...alangkah bahagianya..selalu bila jalan2 kat shopping complex tgk family lain jalan2 ngan anak,suami dan isteri...waaaaa...jeles sangat..kenapa aku x dapat camtu????bestnya wanita tu..suami sentiasa ada disisi untuk membantu..susah senang,sakit pening..ada gak suami di sisi...boleh sama2 membantu...aku plak??sorang2 semuanya...tapi aku tetap bersyukur sebab keadaan ini menjadikan aku seorang wanita yang cekal dan ibu yang tabah serta positif...

Hehehe..ini isi bakul angkat sendiri plak..wakakaka..sebenarnya nak senangkan hati coz hari ni  sangatlah tension dengan tugasan yang x habis2 datang ke meja aku...dush!!!padan muka aku kan...siapa suh tunjuk pandai and tunjuk rajin...sekarang sendiri yang stress....rasakanlah panahannya..hihihi...

Okaylah..x mo membebel panjang...nak sambung pasal Rizqullah...My Cute Teddy Bear...harini dia merajuk plak ngan aku..huhuhuhu...coz aku balik lambat tadi...at last minute..tetiba boss mama sms cakap ada meeting ngan IBM...adoooiii...lain hari x leh ke??office hour abis kul 5.45 ptg..huhuhu..tapi nak lawan camne...karang kena potong gaji plak..hehehe...ikutkan jelah...balik umah tadi first time Rizqullah buat x tau je kat aku..huaaa...sedih tau..dah lah penat satu hari kat opis...dah lah buat x tau..bila mama dia tegur dia toleh tempat lain...amboi...x pandai cam baby 6 bulan..sorry ya sayang mama...mama kena gi cari rezeki..kita nak beli umah dan nak beli macam2 lagi ni..sambil tu kena gak saving tuk masa depan Rizqullah dan adik2 sekali...

Bukan senang nak capai kesenangan tanpa usaha ya anakku..setiap apa pun yang kita lakukan tetap perlukan usaha jugak...x semua perkara datang bergolek kat kaki kita...dan mama nak anak mama ni sentiasa tabah dan kuat dalam mengharungi cabaran hidup yang penuh dengan dugaan...

Alahai...jam dah menunjukkan pukul 12...nak kena tido dah...esok ada meeting lagi(sesi memerah otak)...okaylah,,sebelum tutup..layankanlah dulu lagi gambar2 Rizqullah..my sweetheart@obsesiku...


 Another wedding attended by Rizqullah and mama..
Ni wedding Nek wanie...
Hehehe..muda2 dah jadi nenek..x pasal2 je..
actually she also my junior in Sri Aman,PJ...
Tp sbb my hubby anak buah dia...
So...dia x pasal2 jadi nenek kepada Rizqullah..
hehehe..sabar jelah ek wanie...
Anyway...very nice wedding u have...Really love it..

This day Mak Ngah belanja makan kat Alicafe,Kelana Jaya..
Ingatkan mahal sangatlah makan kat situ..
Rupanya just nice je rege dia...
Food pun boleh tahan sedap..
Masa ni Rizqullah leh tengok jelah ek sayang..
My bolat..my teddy bear...
Wajah kepenatan..tapi x reti nak tido gak lagi...
Sekarang ni lagilah...susah betul nak tido..
Macam2 aksi yang anak mama ni buat...
menonggeng..meniarap..dan macam2 lagilah..
semua sebb nak cari posisi landing yang terbaik..hahaha..

His cheeky face...
masa ni anak mama ni suka sangat jelir2 lidah...
Gatal gusi ek sayang...ke memang ejek orang ni??
Apapun..dah besar nanti jangan buat camni lagi ek sayang...

Holding my hand....
Keciknya jari anak mama ni...
mama harap Rizqullah x akan lepaskan pengangan tangan ni...
Sbb mama sangat sayang pada anak mama ni...
dan mama akan lindungi anak mama ni dari segalanya..
semoga anak mama membesar menjadi orang yang berguna...

Okaylah..cukuplah dulu sampai sini...nanti update lagi..insyaallah..panjang umur,esok taip2 lagi dalam blog ni..so,selamat malam Malaysia yang ku cinta...till my next blog...take care and have a nice day ahead..salamzzzz...

Nota kaki tuk Rizqullah : Tidak semua datang dengan mudah,kita perlulah berusaha sambil bertawakal pada Allah swt.
 


2 comments:

Intan said...

Adohaiii 5 bulan! Lama nya tak bersua muka tu mas...mmg u are veli strong lah!

Kalo me, rasa sehari pon tak lepas...ekeke :D

Mau den kojar dia ke laut...ha ha!

Maslina Rosdiana said...

Kak Intan,

Dah pilihan hati kan..x leh nak complain banyak2..kenalah redha..:-)

Mmg masa awal2 dulu cam x leh terima,tapi saya penuhkan jadual ngan keje kat opis...camtu je cara x kenang sangat..huhuhu..

 
Real Time Web Analytics