April 20, 2010

Otak dan badan yang penat...

Aduh..aduh..aduh...penat giler otak dan badan..Ha!!itulah EL lagi semalam..kan banyak benda nak kena follow up hari ni...ini pun bawak balik few things tuk disettlekan...mostly is the quotation and request budget paper@approval paper..Hmm..apa pasal arr aku yang kena buat,walhal bukan task aku pon???selalu soalan ini bermain dalam fikiran aku...tapi aku cuba untuk think positif...bahawa kita kena pilih tuk buat task tu sbb boss percaya kat kita dan tahu kebolehan kita...sbb boss nak train kita dan bagi kita pengalaman yang mungkin susah nak dapat kat tempat lain..dan bukan semua orang terpilih tuk buat apa yang aku buat ni...sbb aku baru je nak masuk 3 tahun kat Bank Rimau tu...tapi macam2 benda dah aku hadapi dan alami..banyak gak new people yang aku kenal dan work with...Alhamdulillah...


Cam Big Boss aku cakap kat aku...hanya orang yang betul2 boss percaya je dia akan assign task yang diperlukan dalam masa yang singkat...huhuhu..seme task aku biasanya dateline dalam masa  haritu jugak atau esok kena siap...mak ai...mmg sangat tensi ya...sbb kadang2 tu aku cam blur dan x der mood je nak buat...tapi apakan daya...terima jelah..kalu tolak task tu kang,KPI plak impact...huhuhu...susah betul makan gaji nih...nak buat camne...nak beli umah nyer pasal ni...terpaksalah aku tahan sabar dan kuatkan semangat tuk lagi 5-6 tahun...amin...


Okay..dah sudah..forget about those works...biarkan dulu...sekarang nak sambung update on Rizqullah...huhuhu...cakap pasal Rizqullah...tadi dia ngamuk coz x dapat jumpa mama dia kul 7 lebih td..sbb hari ni mama balik lambat...dekat kul 9 baru sampai umah...tapi alhamdulillah...Rizqullah x merajuk cam hari tu...tapi excited tgk mama dia depan pintu...teros follow mama kat belakang bila mama nak simpan susu dalam freezer...Rizqullah nak minta mama angkat ya sayang...minta mama peluk dan cium anak mama ni..aduh,manja tul anak lelaki mama sorang ni...bila mama peluk je...Rizqullah pun peluk mama balik pastu kiss pipi mama...ya allah...terus hilang penatku seharian kat opis...clever tul anak mama ni nak happykan mama yang tensi seharian kat pejabat ya...


Hmm..panjang plak membebel ni..hehehe..klah...layankan dulu pixas Rizqullah sambungan from entry yang sebelum2 ni..


Cam biasa..Rizqullah menjadi sasaran Mamarazzi...
Hehhehe...anak sulunglah katakan..
Abis memory card penuh gambar Rizqullah je..
Harap2 mama leh berlaku adil pada adik2 Rizqullah nanti..

Rizqullah di awal pagi...
Masa ni rambut elok je tercacak..
Senang mama nak sikat...hehehe..
Nanti ayah balik kita trim rambut ya sayang mama..
Kita buat ala2 army plak.."one inch"
Hihihi...

Okaylah..dah x larat nak menaip panjang lagi...till next blog...salamzzzzzzzzzz...

Nota kaki tuk Rizqullah : Selalulah berfikiran positif dalam melakukan sesuatu perkara dan jadikan cabaran sebagai pengalaman untuk terus berjaya.

**Mama sayang Rizqullah***
Muuuuuaaaaahhh...:-*


8 comments:

BudakHitam said...

have a nice rest and stay positive!!

Ain said...

tengok anak hilang segala penat lelah kan.....

terima jer la tugasan ina tu dengan positif sbb dari situ akan bantu menambahkan lagi skill yang ina ada.....

Siti said...

comelnya baby..
alahai..kesinnya sampai kena wat balik kerja ke rumah...mmg penat abis la kalau gitu.

kasih suci said...

comelnye Rizqullah...

Shiela Latif said...

suker snap pict anak kan?? :) sama jer macam shiela...geram tengok muker2 cute diorang kan?? hihi

Maslina Rosdiana said...

Hi Budak Hitam,

Time kasih...trying to be positif ni...:-)

Maslina Rosdiana said...

Ain,betul tu...mmg hilang seme penat lelah selepas seharian bekerja...itulah magic yang Allah bagi pada baby ni...camnelah org lain leh sampai hati nak dera anak...huhuhu...


Pasal tugasan tu..trying to think positif...tapi tiap2 hari kena je...tension jugak.

Maslina Rosdiana said...

Hi Siti,

Penat yang amat..balik plak anak asyik nak melekat je..mmg penat yang x dapat digambarkan dengan perkataan..huhuhu

 
Real Time Web Analytics