April 25, 2010

Rizqullah dah pandai demand nak sesuatu...

This 2-3 hari ni...Rizqullah dah pandai nangis klu nak sesuatu...klu x bagi,nangis macam kena pukul je gayanya..aduhai,anak mama ni...manalah belajar ni???haih,ini yang buat mama pelik ngan Rizqullah ni...plus geram pun ada....hehehe...sebab kadang2 tu x paham pun dan tak tahu pun apa yang sebenarnya anak mama ni nak...pening kadang2 tu cuba nak paham apa kehendak anak mama sorang ni...puaslah tunjuk satu2 barang kat Rizqullah...tapi bila bagi..seme pun dia nak..lagi arr pening kepala mama tgk anak mama ni..


Yang best pagi tadi masa mama gi redeem periuk kat Giant...hamboi...anak mama ni dah pandai mau demand toys ngan mama...mmg silaplah lalu kat situ...siap plak cina tu display toys yang gerak2 plus berlagu...mmg itu favourite Rizqullah...ingatkan nak bagi dia tgk je toys tu...tapi mama tersalah bajetlah..anak mama nangis dalam stroller nakkan mainan tu...ingatkan takut...rupanya bila gerak jauh...nangis lagi kuat...sah,mmg nak toys tu...hadui...tak pasal2 kopak duitku...sib baik murah je...klu mahal mmg x belilah kan...pengajaran hari ini,pasni klu ada kedai toys...mmg route tu akan dielakkanlah...anak mama ni baru je 7 bulan,tapi....akal sangatlah panjang...ada je benda baru nak buat tiap2 hari...


Okaylah..hari ni update sikit je pasal Rizqullah...sbb harini pun x kemana sangat..just stay kat umah melayan anakku tersayang ni..insyaallah..esok klu ada kerajinan ke Serembanlah kami..kalu x..duduk rumah jugak ya...


Cam biasa..sebelum n3 ini ditutup..layankan koleksi pixas anakku yang sihat ini bagai teddy bear...sedap dipeluk dan dicium...hehehe...**siapa lagi nak puji anak kalau x mak yang puji kan**


Ok...ini aksi Rizqullah dengan baju baru sponsor by Mak Ngah...
Blue and white gitu...klu girl agaknya pink and white kot...
Apapun..thanks mak ngah for the baju..
Nanti leh sponsor lagi ek...


Okay...ini budak mmg sangat ceria...
cam Dr Hoe,paed Rizqullah selalu cakap..
Ini budak cukup makan..cukup kasih sayang..
cukup semuanya..itu sebab dia sangat sihat dan ceria...
Yeeeaahhh...betul tu Dr Ho...ini budak ada 3 bidadari jaga ya..
Semua pun sayang sama dia...

Hmmm...rambut cacak@spikie hair...
Ok..dari kecik pas cukur rambut hari tu...
Rambut Rizqullah susah sangat nak tumbuh..
Tumbuh setakat ado je..
Tp yang pasti...mama leh buat style spikie hair hari2..
Sbb rambut anak mama ni cacak je..

Okaylah..mata pun dah bagai dijahit2..esok akan sambung lagi entry pasal Rizqullah...sempat kot nak habiskan hutang update pasal Rizqullah..hehehe..sebelum ayah balik dari sailing...

Okie dokie...selamat malam Malaysia dan have a nice sunday....

Salamzzzzz...

Nota kaki tuk Rizqullah : Hari ini lebih baik dari hari semalam,setiap kesalahan dan kesilapan yang dilakukan jadikan ia satu pengajaran dan sempadan.

6 comments:

Shiela Latif said...

comeilnyer dia...tomei2 dia...geramner tengok muker dia...mulot dia...gebu2...sama cam Adam..hihi...dah pandai mintak toys...jaga2 sis, nanti jd cam Danial asal keluar jer kena beli apa2 toys tok dia...kopakkk!!..ngeee

umialya said...

Mas..
rambut tu yg mahalnya!! kecik2 nmpk 'glamor'. hehe

Dah pandai nak mainan? siap le duit byk2 time p kuar nnt..

Zaidah said...

dah pandai mintak mainan...klu dibagi muka..bila pergi kedai mesti nak mainan..mcm anak zai..nabil mesti ade yang dibeli waluapun kecik...

Maslina Rosdiana said...

Itulah shiela,budak ni terlebih pandai...entah mana dia dapat akal nak minta toys...huhuhu...kopak duit camni...

Maslina Rosdiana said...

Kak Tini,

Itulah..klu gi mana2 org mesti tanya sal rambut tu..saja buat ke??bila cakap semulajadi camtu..then dorang kata..dah besar nanti mesti nakal budak ni...huhuhu..sedih plak dorang cakap camtu...

Maslina Rosdiana said...

Zai,itulah...nak kena ajar perkataan "Tak boleh" pada dia dah sekarang ni...takut nanti membesar menjadi2 plak..kopak duit camni...

Budak2 zaman sekarang...ada je benda yang kita x sangka..

 
Real Time Web Analytics