April 21, 2010

Rizqullah susah nak tido??

Mak ai...hari ini Rizqullah susah sangat nak tido..actually bukan hari ni..sejak semalam lagi,klu bleh nak main2 lagi sampai jauh malam...adoi..mama dah lah penat kat opis...anak mama ni nak main2 plak ngan mama...I know sayang mama,this lately i'm not spending enough time for you..dah lah ayah pun x der ngan Rizqullah selalu...mama plak sibuk ngan keje...alahai,kesiannya anak mama yang sorang ni...macam terabai plak...cam kekurangan perhatian dan kasih sayang...huhuhu...sedey plak bila di kenang balik perlakuan Rizqullah...trying so hard to attract me to him...


So,sebagai ganti balik masa yang patut mama spend dengan Rizqullah..anak mama ni sanggup tahan mata sebab nak melekat ngan mama je...Ya Allah,manja betul anak mama ni ngan mama...dari mama belum bukak tudung dah Rizqullah dah buat macam2 bunyi minta mama amik anak mama ni...x sabar2 nak hug and kiss mama...dapat je mama...Rizqullah peluk erat mama dan x mo lepas...pastu siap senyum kat seme orang tunjuk yang Rizqullah dah ada kat dakapan mama...hahaha..clever tul anak mama ni..amin...**ayah,jangan jeles ek..I lebih manjakan Rizqullah..heeee...***


Hmm..harini sangatlah x produktif sesi pengepaman susu aku..sekali je dapat buat tadi gara2 teramatlah sibuk...rasa cam tension plak bila dapat pump sekali...aduh...esok kena buat balik power pumping nih..x leh jadi..klu x mau kering susu tuk Rizqullah...dah lah tgh cuba x mo bagi formula milk ni...tadi sekali pump dapatlah dalam 7 oz...alhamdulillah...selalu masa pump aku try to forget dulu hal keje...try to think Rizqullah kat umah dan camne manjanya dia kat aku...sambil tu selalu berdoa dan fikirkan yang susu aku banyak tuk dia...Setakat ni,alhamdulillah...aku x derlah hadapi masalah kekurangan susu..tapi risau jugak klu satu hari x der susu langsung...camnelah perasaan terpaksa nak bagi susu formula kat anak..ada x terketar tangan nak bayar rege susu formula yang mahal tu...ya Allah,permudahkanlah niatku untuk susukan anakku sampai 2 tahun...sesungguhnya segala yang kulakukan ini hanya kerana-Mu...amin...


Okaylah...harini agak malas nak taip panjang2 sbb nak sambung update documentation...pada kawan2 opisku yang baca n3 ni..korang pahamlah kan...huhuhu..."INILAH HIDUP SEORANG BALACI"...hahaha...ni pun aku bawak balik keje ni...giler workaholic tul aku ni.hehehe..


Hmm..sebelum penutup pada entry aku kali ni...cam biasa...collection of Rizqullah picture...


So..layankan jelah wajah2 dan keletah My tiny teddy bear kesayanganku...



Yaaa...pagi2 lagi mamarazzi telah menyerang Rizqullah..
Mama suka amik picas Rizqullah pagi2 sbb nak tgk ada x air liur basi..
Hehehe...
Nanti leh amik gambar tido ngan ayah plak ek...
Hari ni ngam2 ayah 5 bulan terpisah dari kita...
Tapi anak mama jangan sedih...
Ayah dah nak balik..tunggu time je ni..

Wikens jelah mama dan Rizqullah dapat berdua2an..
Hehehe..
5 days in a row..mama terpaksa tinggalkan anak mama ni 
ngan uci dan kak juwana..
Huhuhu...
Tgk tu,macam2 gaya anak mama ni...

Rizqullah with Auntie Farah..
Neighbour mama yang melihat mama grew up...
Dari mama kecik sampailah mama dah ada Rizqullah..
She's always beside uci and mama..
Dia geram bangat ngan pipi Rizqullah 
and peha gebu anak mama..
Hehehe..
Siap nak pinjam Rizqullah semalam coz dia geram sangat..
Sorry auntie farah...can't let you borrow my son..

Okaylah..cukuplah untuk hari ni...nak ngadap PJK paper kejap sbb ada adjustment sikit mau buat...alhamdulillah...akhirnya siap gak the heavy task yang aku kena buat..esok nak ngadap GITSC paper plak for server swap...nak kena review balik apa yang aku dah draft...

Till my next blog..keep productive dan enjoy with you life...(walaweh..ayat nak sedapkan hati sendiri ni)

Salamzzzzzzzzzzzz...

Nota kaki tuk Rizqullah: Enjoy your life with happiness and colour your life with smile..

Mama dan ayah sayang Rizqullah
Muuuuaaahhh...:-*


10 comments:

umialya said...

Alyapun gitu jugak sekarang ni, jam 1.30 - 2 pagi baru tido, aktif sangat dan Waktu siang bukannya tidopun.

Sekali fikir, masa ni le dia nak bermanja ngan kiter, 1 hari suntuk kat pejabat

aLyNnZ said...

salam perkenalan..blogwalking trjumpa blog awk..nice blog wif rizqullah pic..baby yg comei..sejuk mata memandang..

Hot Mama said...

hehehe..mudaha2an anak2 kite semua menyenangkan hati kita bila dh besar..

comel sungguh rizqullah...heheh makin tembam..uichh mcm nk cubit dia

unlisted_one said...

ala,..comelnya Rizqullah..ikut mama ke, ikut ayahnya ni?

Sweet sgt entry ni, dapat rasa kasih sayang mamanya ni..cewah.

Momma Mia said...

geram la tgk Rizqullah... bam bam...
masih BF yer? good for u dear!! sesama kt berjuang utk susukan anak2 kita dgn A.S.I

Maslina Rosdiana said...

Betul tu umialya...anak2 sekarang ni pandai sangat...anak saya siang tido betul2 10 min je...penatlah menepuk nak bagi tido...

Langsung x heran...sibuk pusing kiri kanan cari mainan...

Malam guling2 satu katil baru nak tido..

Maslina Rosdiana said...

Salam alynnz,

Terima kasih sudi singgah sini...blog ni just for me to write all the journey dalam membesarkan putera sulung saya ni...

Datang lagi yer..dan salam perkenalan..:-)

Maslina Rosdiana said...

Hi Hot Mama,

Makin tembam dan berat ni..huhuhu..mama dia dah x larat nak dokong lama2..sakit tangan + pinggang..

Mudah2an...menjadi anak yang soleh...gitu gak ngan anak Hot Mama..semoga jadi anak yang menyenangkan dan soleh/solehah..

Maslina Rosdiana said...

Salam unlisted_one,

Terima kasih sudi singgah sini...x tau dia ikut siapa ni..hehehe...tapi yang pasti mata cepet ikut mama kot..hehehe...

Memang teramat sayang dengan si kecik sorang ni..kadang2 tu sayu hati nak tinggalkan dia pagi2 masa nak gi keje..

Maslina Rosdiana said...

Hi Momma mia...

A'ah..masih BF lagi...harap2 dapatlah sampai 2 tahun...ni dah mula nak merudum dah hasil tenusu...

Huhuhu...:-(

 
Real Time Web Analytics