April 2, 2010

Sunyinya kini pagiku...

Aduh...sedihnya baca newsfeed dari FB Pak Nil dan ERA RADIO tentang pemergiaan seorang pelawak yang selalu menceriakan pagiku dengan celoteh merapunya...walaupun merapu,i lioke...selalu senyum sorang2 dalam kete bila dengar Arwah Din Beramboi ngan Pak Nil bercerita dan bersawancara di Radio ERA...kadang2 terpikir Din Beramboi ni camnelah dapat idea berlawak camtu sekali...apapun,semoga roh arwah Din Beramboi tenang dan dia ditempatkan dikalangan hamba-Nya yang dikasihi dan dirahmati..Al-fatihah...

Serius sunyilah radioku pagi2...bukan Pak Nil x best ek...best jugak,infact tersangat best..tapi mmg ngam betul klu dorang ni tagteam bersama...boleh buat I gelak sorang2 dalam kete sampai org sebelah pun buat muka pelik..adaku kesah..yang penting seronok dengar celoteh mereka dan hilang tension mengadap jam x hengat setiap pagi all the way dari Kelana Jaya ke Puduraya tu...(Federal Highway..tiap2 hari pun jam...padahal x der accident pun...)
Okaylah..sebab dalam mode sedih ni...x der apa sangat nak citer..just tadi aku ternaik hangin jap kat opis...kuang..kuang..kuang...abis budak cha ya nun alif yang aku bengang dari awal mengandong sampai sekarang ku laserkan...dah berapakali aku suh cuci mulut and makesure x der bau asap rokok after smoking...dia buat gak lagi yang entah ke berapa kali(aku mmg anti perokok coz aku ada asma dan x suka bau busuk rokok tu)...dah ler aku tgh banyak giler keje..kepala pun dah pening..dia tambahkan lagi..mmg kena arr dari aku(terbaik dari ladang aku bagi..sampai talk to the hand dah)..e-mail dah hantar,big boss pun dah warning...haih,x paham bahasa lagi ke mamat ni...tension aku..klu muka hensem x per gak..sedap gak mataku memandang tiap2 hari..ini setakat ado je...ish,sudah2...tenang2 ek Maslina...tarik nafas dan lupakan hal pejabat tu..walaupun berdoyon keje...jangan tensikan diri...nanti x der susu tuk Rizqullah plak..huhuhu..


Okaylah...layan pixas si kecik pujaan hatiku ini lagi baik..lupakan kejap hal dunia nih...


To Rizqullah...nanti bila anak mama dah paham,mama citer pasal unkel cha ya nun alip ni..dia mmg mencabar kesabaran mama tiap2 hari semasa mengandungkan Rizqullah..semoga anak mama jadi orang yang penyabar ya..




Last picture taken with ayah..
Sebelum ayah naik kapal...masa ni Rizqullah asyik meragam je..
Sikit2 nangis...cam tau2 je ayah nak tinggalkan dia..
Mmg sedih waktu nih..

Various picture taken of Rizqullah face...
Masa amik gambar x perasan pun all this ekspresi..
Bila tgk balik..leh buat caption plak..
Comel tul anak mama ni..sayang dia..

Hadiah dari ayah...
Coz bouncer anakku yang ada tu dah melendut...
Anak mama ni berat sangat...bontot dah cecah lantai..
Kena bouncer/rocker baru..
Thanks ayah for the sponsorship..

Kat Cineleisure...
Mama nak beli baju baru untuk Rizqullah..
Coz masa ni seme baju yang 3-6 months dah mula sendat..
Rizqullah dah mula pakai baju 6-12 months masa ni..
Cepatnya anak mama ni membesar..
Alhamdulillah...

Photographer yang ke 3...
Pic ni mama kebas dari Mak Lang..
x abis2 amik gambar anak mama ni..
Sempat lagi dia snap pas balik dari Cineleisure..

Gambar penutup...
Lihatlah muka notty anak kesayangan saya ini..
Geram mama ngan pipi dia yang tembam tu..
Kalau mama bawak gi mama..
Pipi tu jugaklah orang serang..

Okaylah...dah nak tido balik..ini terjaga kejap sbb Mak Lang Zetti kejutkan mama...itu yang bukak FB terkejut sakan tgh newsfeed...huhuhu...till my next blog..see ya..salamzzzz..

Nota kaki tuk Rizqullah : Jadilah orang yang penyabar,sesungguhnya sabar itu satu pahala.



4 comments:

umialya said...

Salam..
Terkejuuuut dengar perkhabaran ini. moga roh beliau cucuri rahmat, Al-fatihah..

Intan said...

Al-fatihah buat arwah din beramboi...

Pas sedih baca ur entry nie pas tu baca lagi terus tergelak tang Mas bagi kaw-kaw "fire" kat cha ya nun aif tu...sabor mas sabor :D

Gewam tgk pipi bolat dia tu!

Maslina Rosdiana said...

Salam umialya,

Betul tu...terkejut sangat baca newsfeed kat FB pas bangun tido tgh malam td...

Jatuh jantung kejap..sbb rasa cam baru je dengar celoteh dia kat radio...huhuhu...

Maslina Rosdiana said...

Kak Intan,

Sedih ngan berita Din Beramboi..

Tapi itulah geram hati ni tak boleh nak bendung dah...aritu 9 bulan menahan sabar...ni dah x dapat tahan dah..itu yang bagi terbaik dari ladang sekali..klu x paham,x tau lah camne..huhuhu...

 
Real Time Web Analytics