May 27, 2010

Ada apa yang special kat Sungai Petani,Kedah???


Bendera Negeri Kedah Darul Aman
**credit to Pakcik google**


Yeeeeaaaaa!!!jalan-jalan lagi...syoknya!!!tapi kali ni kami akan menjelajah bahagian utara Malaysia...ke mana kami sekeluarga nak pi???kami nak pi negeri Kedah Darul Aman...tapi itulah...last mama dan ayah Rizqullah sampai sini masa antar Uncle Dale kat UiTM Sungai Petani...tak der apa sangat pun kami buat kat sini...pas antar uncle dale tuk registration for new semester last year...pastu kami terus zaaasss ke Penang..saja jalan2 bawak 3 budak bujang ngan kitaorg...Honeymoon bawak bodyguard tau,3 orang lagi...


Jadi entry mama Rizqullah kali ni nak tanya sesiapa yang tahu apa benda menarik yang ada kat Sungai Petani...ada few place yang mama Rizqullah manage to Google out..**find out**...tapi ada x lagi tempat2 lain yang menarik untuk dilawati jugak...klu ada sila2lah tinggalkan komen...


Okay..ini antara tempat yang manage to Google out...


1. Clock Tower - located kat Jalan Ibrahim(hmm...leh gi amik gambar kenangan kat sini,hehehe..org bandar datang SP)
2. Jubli Perak (Silver Jubilee) public park and also Bird Park.(nak kena cari actually kat mana ni,betul ke ada???)
3. Gunung Jerai (alahai..ini tidak seswai klu ada anak...payah nak jalan2)
4. The Carnival(mama Rizqullah been here,ikut Adam AF2 ngan ERA fm tour kat sini...hehehe...nice place,tapi Rizqullah kecik lagi...maybe lagi 2-3 tahun lagi leh datang sini..)
5. Pantai Merdeka (Nak kena further information tentang tempat ni...)
6. Tanjung Dawai(nak gi sini...ada x jual ikan pekasam kat sini???)



The Carnival
Bersebelahan dengan Resort Cinta Sayang...
Nice gak Resort tu...
Tapi dah fully book plak this time...huhuhu...

Jam Besar di Jalan Ibrahim...
Yang ni kat tengah bandar ke??


Okay...pada sesiapa yang sudi nak share information tentang apa yang menarik untuk dibuat kat Sungai Petani Kedah...silalah tinggalkan komen atau message kat shoutbox mama Rizqullah...


Thank you in advance dari Mama Rizqullah untuk sesiapa yang sudi share information tentang apa lagi yang menarik kat Sungai Petani...


~~Sharing is Caring~~

14 comments:

rynas said...

oh..karnival tu sesuai untuk anak-anak & family. Lepas tu terus lah ke Alor Setar pg Pekan Rabu hehheheh

Nani # said...

terus aku teringat lagu Cinta Pantai Merdeka, lalala..
kalau singgah Pekan Rabu nak kirim kuah rojak, nom nom :)

Ummi said...

moleyla lajak ke changlun..hii..takde ape2..ade ummi n anakk2 jep..hehehe

Ita said...

Mas..ade satu tmpt air terjun ita prnh pegi dkt sg petani tu tp x igt nama dia..dkt2 ngan Muzium Arkeology Lembah Bujang..tmpt sejarah2 nun..haha..if interested..

Marsha said...

Mas,
Marsha memang every week turun SP cari brg dapur. Mas bleh g Muzium Arkelogi Lembah Bujang. Dr bandar SP dalam 30 minit je kot. OTW nak ke Tnjung Dawai. Bleh la tgk2 tinggalan zaman dulu2. Oh ya kat Tanjung Dawai xde pekasam rasanya. Tp ade ikan kering, belacan, udang kering ala mcm kat pangkor. Have a nice weekend. Marsha mggu ni balik Kulim. Kalau x, leh jumpe....:)

MiSs TOrA said...

kedah mmg best pn hehe..mai selalu la kt kedah ni nuh ;p

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

Alor Setar tu dekat je kan ngan SP??

Maslina Rosdiana said...

Nani,

Insyaallah...klu tuan drebar kata okay..aku roger ko..pastikan jawab phone ek...klu ada **private number** appear tu...akuler tu..hehehe..

Maslina Rosdiana said...

Ummi,

Insyaallah..klu berkesempatan leh kita berjumpa...duduk changlun ke??rasa cam hubby penah citer ada member duduk kat situ..entah2 dorang ni kenal kot...

Maslina Rosdiana said...

Ita,

Okay..nanti saya cuba cari,leh bawak si kecik ni tgk air terjun..hehehe

Maslina Rosdiana said...

Marsha,

Thanks for the info...kan best klu dapat jumpa...:-)

Selalu jumpa kat alam maya je kita ni...

Marsha said...

Tu la..hehehe. Xpe, ade rezeki nt kita jumpe ye..:)

Maslina Rosdiana said...

Marsha,

Insyaallah...suatu hari nanti...:-)

Maslina Rosdiana said...

Miss Tora,

Insyaallah...akan mai selalu kat sini..:-)

 
Real Time Web Analytics