May 30, 2010

Bercuti ke Kedah pula daaa...

Alhamdulillah..setelah 4 jam perjalanan akhirnya kami sampai jugak di Sungai Petani,Kedah Darul Aman...tujuan ke sini bukanlah nak holiday tapi nak pi kenduri kawen kawan kapal ayah Rizqullah yang berlangsung kat sini..


Dan alang2 dah jalan jauh ni...sekalilah kami pun berholiday sekeluarga**kira2 niat 2 in 1 lah ni**...bila lagi dapat buat camni...bukannya selalu dapat camni...sekali sekala je kami dape bersama dalam setahun...jadi di kesempatan ini perlulah digunakan dengan sebaik-baiknya....


Dan macam biasa...sebab ini antara "Special Memories" yang kami bertiga lalui bersama...mama akan taip kat sini buat tatapan anak mama di suatu hari nanti...sebab inilah blog mama ni dipanggil Special Memories...hanya memories yang terindah dan teristimewa akan mama letakkan di sini buat tatapan Rizqullah dan adik2...dalam blog ini jugak mama nak Rizqullah tahu yang mama dan ayah sangat menyayangi Rizqullah...


Ke mana pun kami pergi...walaupun jauh mahupun dekat Rizqullah sentiasa kami bawa bersama...tidak sekali mama dan ayah tinggalkan Rizqullah kecuali keadaan memaksa dan terdesak...tapi as of now...Rizqullah sentiasa kami bawa bersama walau ke mana pun ayah dan mama berada...


Uiks...alamak...termasuk mode emo-emo plak pepagi ni..hehehehe...


Okaylah..cam biasa..biarlah gambar yang meceritakan segalanya...mama akan jadikan setiap kenangan yang ada ini sebagai cerita bergambar buat tatapan anakanda mama...


On the way to Kedah...Rizqullah syok tido...
Cam tau je mama dan ayah dah lapar...
Sampai kat Sungai Perak..
Rizqullah pun bangun nak makan...
Mama dah siap masak bubur nasi kat umah tuk anak 
mama tersayang ni....

Antara pemandangan dari dalam kereta yang sempat 
mama Rizqullah capture...
Indahnya kehijauan anugerah dari Allah swt yang maha Esa
walaupun ada lah 2-3 tempat pemandangan dah 
dicemari dengan activity potong bukit...
Namun kami tetap enjoy melihat kehijauan alam ini...

Ayah dan Rizqullah menjamu selera di R&R Sungai Perak...
Punyalah panas kat sini...
Berpeluh-peluh kami bertiga...
walaupun ada kipas....tapi tak lut gak panas tu...

Menikmati pemandangan air pancut yang ada kat R&R...
Rizqullah klu dah nampak air...
sibuk kaki dia nak cecah2 kat air tu...
Aduhai...anak mama ni..pantang nampak air sekarang ni..
Leh pusing 360 darjah nak tengok air tu punya pasal...

Aksi Rizqullah yang berpeluh kepanasan kat R&R...
Sangatlah panas di sini...
Itu yang excited sangat nak terjun dalam kolam air...

Okaylah...cukup untuk kali ini..nanti bila ada kesempatan...mama Rizqullah sharekan pasal hotel tempat penginapan kami...alhamdulillah...selesa gak kat sini walaupun servis x berapa memuaskan hati....huhuhu...yang penting ada wee-fee 24 jam ek..and free lagi...

Rizqullah plak syok bila tengok ada tab mandi besar...ada jakuzi tu...kami plak dah makin jakun tengok jakuzi...tapi x leh nak pasang sbb sangat bising...takut menganggu penghuni lain plak..huhuhu...
Okay..till my next entry and update on our family trip to Kedah...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...semoga bergembira bersama keluarga dan orang disayangi pada hari minggu ini...enjoy your life selagi ada....

~~Have a nice weekend~~

10 comments:

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

bertuah Rizqullah....

SyidaMislan said...

bestnye jenjalan...jeles bole tak?hehehe

rynas said...

wah bestnya..sambil berkenduri sambil holiday

ibunafis said...

salam mas,slmt brcuti kt sp..hope enjoy ur day!!sy org sp gak tp duk shah alam skrg..

umialya said...

erm... Rizqullah dan adik2??
apa2pun SELAMAT BERCUTI..

Maslina Rosdiana said...

Ahmad Tajuddin,

Bertuah kenapa pula???

Maslina Rosdiana said...

Syida,

Jeles yang positif boleh..jangan yang negatif yaa...seme orang pun leh jalan2...tapi camne kita nak isi masa dengan perkara yang indah terpulang pada kita..kita yang mencorakkan percutian kita..okay...

Apapun,have fun dalam hidup...barulah bahagia...:-)

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

Alang2 dah jalan jauh..rasa rugi plak x bercuti terus..

Maslina Rosdiana said...

salam ibunafis,

Waaa...SP dah sangat membangun..terpegun gak saya datang sini..sangat lain dari setahun yag lepas...

Dah ada village mall,ada pizza hut,ada starbuck dan macam2 lagi kat sini...hehehe..kedai ariani pun ada gak..pergh!!!sungguh membangun SP ni..

Maslina Rosdiana said...

Umialya,

Insyaallah...akan bertambah lagi...taaapppii...bukan sekarang,nak beli umah dulu..kemudian baru pikir pasal anak ke-2...tapi kalau dah rezeki dari Allah...kami terima dengan hati yang berbunga gembira..:-)

 
Real Time Web Analytics