May 9, 2010

Day 2 @ Port Dickson...

Hohoho...sangatlah penat yang amat last Friday...sampai x sempat dan x larat nak update apa2 dalam blog ni....sehari suntuk kami sekeluarga berphotoshooting di sekitar Port Dickson dan Hotel...thanks kepada Tengku Azrul@Yol yang sudi datang tuk amik gambar kami sekeluarga...lagi 3 minggu gambarnya siap...weeeee...


Alhamdulillah...this is my first time celebrating Mother's day...bertuah dan beruntung sangat coz yang tersayang berada di sisi dan juga dia x lokek nak celebrate this special day kat Hotel Legend...sangatlah seronok di sini...mmg x kuar bilik pun...pusing2 dalam hotel tu je kitaorg...hehehe...kejap2 masuk pool...cepush...cepush air bersama-sama sekeluarga...


Rizqullah lagi happiness lah dia...bukak mata je dah pandang pintu menghala ke pool...ish..ish,anak mama ni...sangatlah bijak + nakal...asyik nak beremdam je kejenya...


Okaylah..ini kira quick update je...coz ada nak buat entry special hari ni...


Jadi..layankanlah activity kami sekeluarga di hari kedua di The Legend International Water Homes,Port Dickson...


This is some special features yang ada dalam bilik ni...
We took the skypool room...
which ada pool dalam bilik,ada 2 king bed size,ada shower kat luar..
small garden kat tepi pool,ada microwave,ada lcd 42" inch...
Memang sangat berbaloi datang sini...
kami x kuar gi mana pun...
just pusing2 dalam chalet menikmati 
pemandangan di tepi laut...


Pemandangan dari tingkat 8...
Scenery di pagi hari...
Rizqullah plak kul 7 dah bangun...
Sempatlah bagi di hirup udara segar dari laut...
Tempat ayah dia mencari rezeki 
untuk kami sekeluarga...


Rizqullah with his keletah...
Merasa duduk atas rumput yang cenonet je...
Wajah 2 kekasih hati ku di waktu pagi...
Rizqullah dan Redzuan@ayah...


Breakfast....
Ayah ngan Rizqullah tengah tunggu telur dadar goreng
and also thosai...
Masa ni breakfast kena pantas coz our photographer
sudah nak sampai...


Aksi Rizqullah tanpa baju pas balik dari photoshoot...
Mak aiiii..sangatlah panas di sana...
Alhamdulillah...Rizqullah x der demam-demam pun...
very tough tul my little boy ni...
Ini betul2 anak pelaut...tahan hujan panas...
Lepas ni leh mama dan ayah bawak jalan2 lagi..


Sangatlah susah yang amat nak bagi 
Rizqullah makan sekarang ni..
Abis tabur di tepisnya sudu...huhuhu...
Tapi kalau bagi air laju je dia minum...
Anak mama dah pandai minum guna gelas...
Weee...
Sekarang ni pun leh jalan 8-10 tapak klu di pimpin...
Berdiri pun dah pandai sekarang ni...
Alhamdulillah...amin...


Rizqullah kalau dapat pool...
Sangatlah happiness nya dia...
Teruja yang amat dia bila dengar air...
Haih anak mama ni...nak kena build pool ke kat umah...
Unkel Yol cakap...Rizqullah leh jadi swimmer dah besar nanti...
Asyik tul dia bila berendam dalam air...

Aksi kami sekeluarga dalam pool...
Cam biasa...mama dapat interprem sikit je coz sibuk amik gambar...
Hehehe..nak buat camno...
ayah sibuk melayan anak yang 
sibuk nak berenang sendiri dalam kolam tu..


Rizqullah is the center of attraction...
Setiap orang yang lalu kat meja kami..
Pasti singgah kat kejap cuit pipi dan bersapaan 
dengan my lil teddy bear...
Siap waiter tu bawak lari pinjam kejap sbb suka 
sangat ngan anak mama ni...
Bagus tul anak mama ni...peramah abis...
Mesra alam sungguh sampai dapat lagi 
party pack tuk kali yang kedua...


Our dinner time...
Time ni Rizqullah x behave pun...
Sibuk nak jalan2 sana sini..
Wanted to stepping by his own foot...
Ya Allah..anak mama ni sibuk nak jalan2 
guna kaki sendiri plak yaa...


Pas makan harus bakar lemak kembali yaaa...
kami pusing2 satu resort tu...
jumpa plak tempat ni...
apa lagi...bergambar sakan sambil bagi Rizqullah exploring world...


Some pictures taken during rondaan malam kami...
Ada tempat main game lagi tu...
giler best tempat ni...
Plan nak datang lagi kat sini bila Rizqullah dah besar sikit...
Barulah best...
Tgk Rizqullah berjalan dan enjoy himself kat sini 
bila dah besar nanti...

Dan setelah sehari suntuk jadual yang penuh dengan activity...
Inilah hasilnya...
Tido Rizqullah yang sanagt nyenyak...
Sweetnya tgk anak mama ni tido...
Ya Allah sayang yang amat mama pada Rizqullah,,,,

Okaylah...next entry is the third day kat Legend ni...
To be continue yaaaa...

4 comments:

fauzuskamaruddin said...

wah berbaloi baloi la klu dok dlm hotel je tk yah kuar..tgk bilik yg cmtuh ish ish....nice huh....nk gi google la hotel tu jap :)

Maslina Rosdiana said...

Fauzuskamaruddin,

Memang sangat berbaloi-baloi...google ek...jangan x google...

kinsyakrn said...

best nampaknya hotel ni...

Maslina Rosdiana said...

Kinsyakrn,

Best sangat...rasanya klu avilion buat pool gak dalam bilik...lagi best...

 
Real Time Web Analytics