May 3, 2010

First Saturday together....

Mak Aii...sangatlah sibuk this few days...menghabiskan masa bersama 2 lelaki kesayangan guwe...macam2 activity yang kami bertiga lakukan bersama...yang penting spending quality time together...bukan selalu dapat spending time macam ni...dalam berbulan2...hanya dapat 1-2 bulan je bersama-sama bertiga...yang selebihnya tinggallah mama dan Rizqullah...ayah pulak perlu kembali ke laut mencari rezeki untuk keluarga...huaaa...sekejap je dah nak seminggu..pantas sungguh waktu berlalu...


Hari ni pun mama Rizqullah teramatlah sibuk kat opis...pagi2 masuk keje je...dah ngadap big boss..tanya pasal approval paper,samaada dia dah review ke belum..hehehe..waaa,mama Rizqullah plak yang kejar boss ni...kena kejar coz hari ni adalah hari terakhir tuk antar paper tu...klu x jawabnya tak dapat duit yaaaaa tuk project yang dah settle tu...hehehe...dah lah ada dateline ngan approval paper tu...ada technical meeting plak lagi ngan IBM dan CSC regarding the server upgrade tuk system yang aku mainain dan jugak system lain...Mama Rizqullah diwajibkan join sbb i'm the pioneer of that project dan banyak amanat dari management dah disampaikan pada aku...tapi itulah...can't join till the meeting over...terpaksa larikan diri 30 minit terakhir tuk siapkan approval paper yang dateline hari ni kul 2.30 pm...


Oleh kerana kesibukkan yang melampau..mama pun x sempat sangat nak pump susu tuk Rizqullah...biasanya kul 9 pagi ke 10 pagi...wajib pump susu dulu...tapi hari ni terlajak sampai kul 12...ni semua gara2 sibuk yang amat...petang pun pump susu lambat gak...dalam kul 4 baru dapat pump..alhamdulillah,nasib baik pengeluaran susu tetap 12.5 oz tuk hari ni..cukup tuk bekalan Rizqullah...amin...


Hmm..actually mama Rizqullah nak sambung buat keje opis nih...nak taip cerita hujung minggu kami kali ni memanglah sangat panjang...jadi biarlah gambar je yang menceritakan segalanya...ewaaaahh...jadi karangan bergambar lagi ni..hihihi...layankan sajalah ya...obsesiku...siapa lagi kalu bukan itu budak kicik...yang selalu buat mama tersenyum dan senang hati dengan keletah dia...


Okay..jom layan gambar dan ceritanya yaaaa.....


Wajah Rizqullah baru bangun tido...
With some of his toy collection...
Hmmm..nanti mama Rizqullah sharekan berapa 
banyak toys Rizqullah ada...
Sampaikan mama sudah kena sound check dengan ayah...
hehehe...Ayah dah suh jangan beli toys lagi...
Tapi dia belikan toy yang Rizqullah pegang tu x per plak..
Cait!!!ini tidak adil..

 Ini waktu pas mandi...
Ayah suapkan Rizqullah makan sarapan...
Camne??ada talent jadi ayah mithali tak??
Abis comot muka Rizqullah ayah bagi makan...
Hehehe..kena sharpen the skill lagi ya sayang...
Rizqullah makan nestum pagi2...
Bagi biskut Milna tuk sarapan...tapi dia x mau plak..
Jadi mama bancuhkan nestum tuk Rizqullah...
Nyum..nyum...dapnya anak mama ni makan...
Oh yer...itu high chair sponsored by Mak Lang Ju...
Rizqullah dah banyak kali duduk kat chair tu tuk eating session..
Thank Mak Lang Ju for the high chair...

Rizqullah bergaya dengan topi Uncle Izzat...
Sorry gambar x clear sebab ini budak dalam walker..
Jadi mmg teramat susah nak snap gambar dia...

Weeeeewwwiiiitt...
Aksi Rizqullah tanpa baju...
Coz panas sangat dan ini kecik sudah biasa akon...
dia sangatlah cranky sbb kepanasan...
bila bukak je baju...terus guling2 hindustan plak dia...

 Yeeeeaaaahhh!!!
Tado aksi tanpa baju..ini aksi 18SX yaaa...
Sudah tanpa baju dan pampers mamy poko...
Aksi dalam sinki main air...
Punyalah suka tul anak mama ni dapat main air...
Dalam sinki pun jadi...
Tak per sayang...hari Khamis ni kita gi Legend Water Chalet,PD...
Nanti mama ngan ayah rendamkan Rizqullah dalam pool ya...

Alamak...sudah kul 12 malam nih..keje mama Rizqullah tak bersentuh lagi..adddddoooiii,abislah....insyallah,esok jika berkesempatan..mama Rizqullah akan update lagi yerrr...ada lagi ni sambungan activity kami sekeluarga...insyaallah..jika tak der apa 2 urgent matter esok kat opis...mama Rizqullah akan sambung lagi entry yang tergantung ni...hehehe...

So,till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...have a nice and productive day tomorrow...

Nota kaki tuk Rizqullah : Segala baik itu datangnya dari Allah,dan segala yang kurang baik itu datangnya dari kita sendiri.



6 comments:

Nani # said...

haha comel mandi dlm sinki..

LyNn HaMzAh said...

alahai...comeynyer dia...

Ita said...

gud boy..behave la rizqullah nk jgk ddk dlm high chair masa mkn..lau Hana mintak mahap lar..hehe

Maslina Rosdiana said...

Nani...dia amat suka dengan air..janganlah dia ikut jejak ayah dia...huhuhu...

Maslina Rosdiana said...

Lynn...

Terima kasih singgah sini...:-)

Maslina Rosdiana said...

Ita...itupun dia ikut mood je nak duduk situ..biasanya sibuk nak duduk dalam walker...huhhuhu

 
Real Time Web Analytics