May 15, 2010

Happy 8 months My Little Prince!!!!

Jap lagi few minutes je genap Rizqullah 8 bulan...dan 8 bulan jugak mama berjaya susukan anak mama ni ngan susu mama...Alhamdulillah...syukur yang amat kehadrat ilahi kerana Allah murahkan rezeki anak mama ni....semoga Allah murahkan lagi rezeki anak mama supaya mama dapat susukan Rizqullah hingga 2 tahun ...amin...

Walaupun bukan mudah nak lakukan semua ini...dan memerlukan pengorbanan...tapi mama gembira dan bersyukur sebab mama tahu mama dah berikan yang terbaik untuk anak mama ni....ibu mana yang x gembira bila dapat melihat anaknya membesar dengan sihat dan cerdik...

Okay...sempena dengan umur Rizqullah yang turn to 8 months lagi few minutes ni...mama nak recap balik all the the milestone for this one month from the previous month...

Rizqullah dah x mahu menyandar dalam stroller...
Sibuk nak jengah ke depan...
Nak tau apa lagi yang boleh di lihat...

Dah pandai senyum dan ketawa berdekah-dekah..
Suka sangat bila orang agah dia...
Happy semacam je anak mama ni...

Rizqullah dah pandai duduk dalam baby chair...
Senang mama bila nak makan...
Sambil tu Rizqullah pun leh learn how to eat...
Selain mama nak train anak mama ni waktu 
makan duduk dalam seat tu...

Dah pandai nak minum dari gelas..
Tau plak tu air tu best sangaaaaatt...
Ternganga mulut anak mama ni nak minum air tu...

Dah stable sangat duduk sendiri...
Mama x yah risau nak letak bantal lagi dah kat 
Belakang anak mama ni...

Rizqullah dah pandai tengok menu...
Pilih nak makan apa...


Dan ada banyak lagi milestone Rizqullah yang mama x sempat nak capture sepanjang sebulan ni....dah jugak mama pun ada malas sikit nak edit picas sekali...

Dan sekarang ni...inilah progress terbaru anak mama ni...

Dan sekarang ni...sibuk nak jalan guna kaki sendiri...
Dah x mo duduk diam2 dah sekarang ni...
Semua pun dia nak explore dan tau...
Yang memeningkan..Rizqullah dah x mo 
duduk dalam walker lagi...
Huhuhu...nak berpegang camni plak...
Sambil dia belajar berjalan...

Dan paling-paling latest...
Mama dan Ayah dah x pelukan stroller bila gi shopping kat Giant...
Weeeeee....alhamdulillah...
Rizqullah dah pandai duduk dalam troli tu...
pastu sibuk sama nak pilih barang...
Seme barang yang mama ngan ayah letak dalam troli..
Rizqullah akan periksa dulu...
Tak bagi bising plak..
Dah pandai merajuk and nangis sakan sekarang ni...

Dan yang buat mama tersenyum ialah...
CARA Rizqullah tido..
X sah klu bontot x tonggeng..
Hahahaha,,,
Anak mama ni..sibuk nak merangkak time tido ke sayang???

Okaylah...cukup tuk malam ni..insyaallah..jika berkesempatan esok..akan update lagi...
Esok insyaallah mama Rizqullah nak bawak si kecik ni ke KPJ Selangor...
Nak amik pneumococcal jap...harap2 anak mama ni x demam lah pas kena inject...

Hmmm...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...
Dan untuk anak mama yang tersayang...Rizqullah....
Happy 8 months young...semoga anak mama ni membesar dengan sihat 
dan cerdik pandai...
Mama dan ayah sangat sayang pada Rizqullah..

~~Have a blast weekend~~





10 comments:

Shiela Latif said...

alololo...comelnyer diaaa...geram aunty tengok nih!!...nanti adam kejar rizqullah pulak k...skang nie adam baru 6 bulan...dudok pon masih tergolek kesisi lagi..huhu...ciom sikit pipi montel dia tue...nak minom air gelas tak padan ngan tangan lar syg :)

Nani # said...

rizqullah bontot J Lo tu, haha

umialya said...

nak kena cucuk ye...
x per, Rizqullah kuat..

Mama Adli said...

belikan rizqullah toy walk n ride dr fisher price @playskool...
adli dulu pakai,cepat dia jalan...

Mommyyus said...

hye..budak bulat! meh mommy cubit pipi yg tembam tu sket.geremmm

Maslina Rosdiana said...

Shiela,

Itulah...hati besar tul nak pegang gelas tu...cam tau je air tu sedaaaappp...

Maslina Rosdiana said...

Nani,

Hahaha..itu bapak dia nyer keje sebenarnya..saja je dia amik gambar montot anak dia..

Maslina Rosdiana said...

Umialya..

Alhamdulillah...dia mmg kuat..x domam pun...

Maslina Rosdiana said...

Mama Adli,

Ada plan nak beli..tapi nak tunggu dia stable sikit...takut karang jatuh tersembam plak..

Maslina Rosdiana said...

Mommyyus,

Hehehe...geram kat pipi dia ek...la ni lagi bulat pas potong rambut..

 
Real Time Web Analytics