May 7, 2010

@The Legend International Water Homes,Port Dickson

Alhamdulillah...selepas sejam lebih perjalanan dari Kelana Jaya...akhirnya kami sampai di tempat yang dituju...weee...sangat gembira berada di sini...boleh melupakan sekejap hiruk pikuk Kuala Lumpur dan jugak keje yang melambak atas mejaku di opis sana...


Hmm...di mana kami sekarang ni yaaaa???Kami berada di Port Dickson jeeee...x jauh mana pun kami berholiday....tapi mmg sangat puashati dengan hospitality di Legend Water Homes ni...mmg semua staff mereka terlatih dan peramah bagai..dan yang lagi menarik ialah...Holiday ni adalah hadiah dari suamiku sempena Hari Ibu...


Hmm...thanks sayangku...really appriciate it...ini yang best kawen ngan Marine Engineer nih...bila dorang balik je...mesti manjakan anak isteri...terutama isterilah..hehehe...**tak taulah kalau orang lain ya...**...this is only relate to my husband...where he is so romantic and very understanding...cam cik avvy selalu cakap..."Mas,mana nak cari suami yang best cam suami Mas...avvy nak satu cam dialah..."...Hohohoho...he's only one in world avvy...hehehe...ada je lelaki lain yang jugak sama baik cam dia di luar sana...semoga Cik Avvy bertemu dengan si-dia tu...


Okaylah...jom layan picas sambil baca update n3 mama Rizqullah sempena Percutian Hari Ibu Mama Rizqullah ni...


Layannnnnnn....


On the way ke Port Dickson...
Rizqullah dah terlentok-lentok dalam car seat...
Inilah car seat yang kami dok sibuk cari minggu lepas...
Hadiah from ayah untuk Rizqullah..
Rizqullah duduk sini time tido je...
Huaaaa...penat tau mama pegang Rizqullah...
Sekarang ni kalau duduk atas riba mama...
Dah tak reti nak duduk diam...
Seme benda kat keliling dia nak pegang...


We at the reception counter
The Legend International Water Homes,Port Dickson..
Sempat lagi nih....
kami sekeluarga berposing sakan..


On the way to our room at 8th floor...
Minta room yang mengadap laut...
Berposing sakan dalam lift nih....



This is snapshot of our room...
Skypool villa...
Nak tau rege bilik ni....hehehe...
Quite oklah since i get the Maybank Rate...
Untung tul keje bank ni...
macam-macam adooooooo...
Rizqullah plak happy dapat jumpa air...
**with the H1N1 sekarang ni...mama dan ayah decided 
to have the private pool for Rizqullah for this holiday**
Duit boleh dicari...anak yang sorang ni....
yang dikandung 9 bulan...x dapat dicari ganti yaaa...


Aksi terlampau kami bergolek-golek atas katil...
Empuk tul katil ni...
Rizqullah happy dapat golek2 atas 2-2 katil...
Dia yang rasmikan dulu yaaa...
kalau masa mama dan ayah berdua...
mama yang biasanya akan rasmikan dulu...
hehehehe...


One of the services yang ada kat sini...
Mr Buggy...
Rizqullah sekarang pantang nampak stereng...
Happy bangat dia ngan stereng...
This buggy leh bawak pusing2 keliling resort ni...

Berendam time...
This is the private pool yang ada dalam bilik...
**Cik Nani...marilah join...**
Rizqullah tak takut langsung ngan air tu...
Memang betul2 anak pelaut nih...
Aritu main air dalam sinki je...
Haaaa...sekarang mama dan ayah bagi satu pool tuk Rizqullah...
kuang..kuang..kuang...
Cepush..cepush lah air tu ya anakku..


While waiting mama bersiap nak gi dinner...
Dia dok pandang pintu yang menghala ke pool je...
Agaknya ni..kalau ada kaki...
Dah ke pool tu berendam...
Sib baik belum leh jalan lagi anak mama ni...
Adoihai anak mama ni....
very clever tau mana pool ya...


The room also come with free dinner...@Duyung Restaurant
Wow!!!this is really celebrating mother's day...
Dalam Restaurant ni is only us...
hehehe...
Rasa cam booking satu restaurant tu je...
Rizqullah plak dapat baby chair yang sangat besar...
Duduk cam Little Prince je...


Sila terliur dengan makanan ini yaaaaa...
memang sangat sedap...
Serius sangat berbaloi-baloi celebrating mother's day
dan holiday di sini...
The menu for dinner is Western food...


Aksi kami dalam restoran yang ada kami sahaja...
Rizqullah plak dapat party pack give from the waiter...
Suka betul dia dapat buat bising kat situ...


Closing picasssss...
Pas makan...harus bakar lemak balik yaaa...
Pusing2 jalan keliling hotel...
Sempat gak menapak ke Water Chalet...
Tapi sbb malam picas x berapa nak menarik...

Okaylah....nak sambung tido balik with my 2 beloved guys...
Esok pepagi ada photoshoot plak...
Insyaallah..kalau broadband x mengong...
will update lagi with the nice view yang ada kat sini...

This is really my special memories...
~~First Mother's day celebration with my 2 beloved guys~~

Ok..till next entry...salam sayang untuk semua...
Selamat hari Jumaat,hari bershopping untuk kaum wanita...
Dan untuk kaum lelaki...hari gi solat Jumaat yaaa...




18 comments:

umialya said...

Mas..
Sambut 'mother's day' n 'honey moon' sekali ye...

Moga percutian ini memberi kenangan terindah buat Mas sekeluarga..

Nani # said...

amboi rizqullah..bukan main yer main ayor..jeles acik Nani kat sini, hehehe

Masrina binti Alim said...

Waaaaweiiiii..besnya..nak itottttt!!!kiter sambut mother's day kat kampung jer..husben bz keja laaa..uhuk..uhuk..
never mind,tumpang happy for u la mama Rizqullah..

Sumijelly said...

wow....tempat yg menarik tu..
baper yek rate bilik tu???
mesti bestkan.
sbb ada pool dlm bilik......

Sumijelly.com

JUE said...

Bestnye gi holiday kt cni...siap ada private pool lagi! beruntung Mas dpt celebrate mother's day kt cni...

kinsyakrn said...

hepi mother's day mas...seronok nya die...lama xjumpa dan dpt jumpa, mak aiiii, layanan istimewa mas dpt.. xsia2 pengorbanan mas kan?? hapi honeymoon too...

AYU said...

maslina...syok giler tgk gambar nie...ha jeles nye...nak gi gak..apa2 pun hepi mother's day..baik hati cik abg awak ye...bagus2...minta tiap2 tahun ye...

Mata Hati said...

selamat hari ibu..mama rizqullah

Maslina Rosdiana said...

Umialya,

Yaa..betul tu,sambil honeymoon..sambut mother's day sekali...

Bukan selalu dapat layanan camni dari suami..hehehe

Maslina Rosdiana said...

Nani,

Apalagi...gi arr sana...sangat berbaloi-baloi...

Maslina Rosdiana said...

Mas,

Mai..mai..jom join sama...best sekali-sekala gi holiday sefamily..

Pas hubby mas abis keje...ajaklah weekend gi sini...holiday sefamily...:-)

Maslina Rosdiana said...

Sumijelly,

Berapa rate dia??hehehe...
Kalau ikut rate sebenar adalah dalam RM2k++...

Tapi saya amik rate tuk Bank Rimau...dapatlah murah..:-)

Maslina Rosdiana said...

Jue...

Betul tu..best gi sini,aritu tu dok berkira-kira nak gi sini atau Avilion...tapi ternyata..kat sini lagi best..ada pool,leh swim bila2 nak pun..ngeh..ngeh..

Maslina Rosdiana said...

Kinsyakrn,

Alhamdulillah...setelah sekian lama menunggu...memang hasil penantian yang berbaloi...

Macam2 yang disediakan untuk saya pas dia balik dari kapal..alhamdulilah dapat hubby cam dia...syukur ke jadrat ilahi...

Maslina Rosdiana said...

Ayu,

Terima kasih...hehehe...klu tiap2 tahun dorang bagi offer camni...tiap2 tahun saya minta kat cik abang..hehehe..

Mmg syok giler kat sini...x yah gi mana2 pun...bertepek je kat dalam bilik..hihii

Maslina Rosdiana said...

Mata Hati,

Terima kasih...datang lagi ya...:-)

nadnye said...

seronoknya tak pernah lagi ke legend ada private pool... dah lama tak gi holiday ni..

kalau dapat maybank member rate boleh tak? hehe..

Maslina Rosdiana said...

Nadnye,

Kena jadi staff maybank baru leh dapat...sbb dorang minta ID dan bagai lagi as confirmation...

 
Real Time Web Analytics