May 27, 2010

Mari belajar mewarna bersama Rizqullah...

Okay...last Sunday pas balik dari bezday celebration tuk Tisha dan Tasha kat Sri Damansara...ayah dan mama bawak Rizqullah balik umah Nenek and Atuk kat Shah Alam...kebetulan masa balik,uncle dale@uncle arif and Pak Su Izzat tengah buat something kat belakang umah ngan member2 dorang...


Hmmmm...apa yang tengah dorang buat ek???jeng..jeng..jeng.dorang tengah mewarna...huh??besar-besar pun mewarna lagi???biar betul...x lah..uncle dale tengah buat art "tie and dye"...pada sesiapa yang x tau apa benda ni....hehehe...pakcik google kan adooo..leh tanya kat dia...


Okaylah..jom tengok activity pembelajaran dan exploration of Rizqullah into new things...**this is one of way to give baby to learn new things and interest**...


Kat Shah Alam...
Rizqullah tengah dok perhati uncle2 dia buat art called
"Tie and Dye"...
Interested betul anak mama memerhati...
Lagi2 t-shirt2 tu pun colourfull...
Lagilah anak mama ni suka...

Haaammmbboooii...
anak mama ni macam budak dah besar je..
relax je dia duduk depan pintu sambil 
tengok uncle2 dia buat art...
Rizqullah very interested to know why the 
t-shirt is so colourfull...

Tengok tu,,,berkerutnya muka anak mama...
Sibuk nak tau apa yang uncle2 dia tengah buat...
Kalau ada kaki ni...mau kot join sama...

Nenek ajar Rizqullah to do the art...
"Tie and Dye"...
Nanti Rizqullah dah besar leh warnakan t-shirt plak ek...
Mama nak anak mama ni explore things as much as you can...
becoz everything is knowledge...

Rizqullah ajak Pak Su Izzat main skateboard...
Hehehe...
Haip...itu x boleh ya sayang...
Mama x mo anak mama patah riuk main skateboard...
Tengok uncle dale ngan Pak Su Izzat je mama bagi...

Cikgu Besar@Nenek tengah bagi tutorial...
Rizqullah sibuk nak tolong nenek gak ikat baju tu...
Interested tul anak mama ni nak belajar 
banyak benda...
Sabar dulu ya sayang...nanti dah besar sikit mama 
antar gi Kumon...leh belajar banyak benda....

Okaylah...pada sesiapa yang nak tahu camne nak buat t-shirt yang colourfull with the spiral circle kat tengah tu...leh cari kat Youtube gak...dorang ada share on how to do the things...selamat mencuba yaaa....

Till my next entry,salam sayang dan salam persahabatan untuk semua...

~~Have a nice and beautiful day~~

8 comments:

maszmadi said...

hm, that one of produk craft yg leh joint promotion by Kraftangan Malaysia (tpt masz kije skrg nie).. diorg wat spnuh mase ker Mas??

Hafiz Ismi said...

Comel!!

~NURUL~ said...

bukan stalat adik tu je yang seronok tgk.. saya y dah besar pon boleh menganga tengok org wat art2 ni.. :)


entry baru lagi BALA GUNA INTERNET CARI DUIT

~NURUL~ said...

bukan stalat adik tu je yang seronok tgk.. saya y dah besar pon boleh menganga tengok org wat art2 ni.. :)


entry baru lagi BALA GUNA INTERNET CARI DUIT

Maslina Rosdiana said...

Masz,

Dorang buat suka-suka je...saja untuk isi masa lapang time cuti semester break ni..

Maslina Rosdiana said...

Hafiz,

Terima kasih jenguk ke sini...:-)

Maslina Rosdiana said...

Nurul,

Betul tu...cam jakun je kan tgk orang buat art ni..hehehe...

Fiza Notty said...

yup2.. sy lah org plg jakun nnt jadi nye.. ni belum org buat batik lagi ni.. terngangaaa je jdinye

 
Real Time Web Analytics