May 6, 2010

Packing bag!!!

Weeeeehooo...lagi beberapa jam je...Mama,Ayah dan Rizqullah nak berholiday di tut...tut...tut...tempat biarlah dirahsiakan dulu...hehehe..esok bisa bersiaran dari sana...**pinjam ayat Juwana,orang gaji guwe**


Ya Allah...x sabarnya nak off handphone...kalau nampak opis call x sabar nak tekan button merah kat handphone tu...hihihi..this is my first holiday with my 2 beloved guys...woaaahh!!!tak sabarnya sangat...atlast dapat gak bertigaan setelah berapa lama menunggu...sambil2 holiday..sambil berphotoshoot jugak...


Baju dah setema...photographer dah book...tempat holiday dah booking...Tag Maybank kena bawak...dinner + breakfast x yah risau(disediakan)...bag Rizqullah dah siap packing..bag mama ngan ayah...esok ayah packingkan...makanan Rizqullah esok balik opis mama packingkan...hmmm..nearly 70% dah ready ni...tapi esok pagi mama keje...ada few things nak settlekan dulu..then baru balik then bertolak ke tempat peranginan yang telah di book...


Ok..malam ni tak der apa sangat nak citer coz mama Rizqullah penat packing barang yang nak dibawa for our first holiday...tapi macam biasa...sebelum menutup tirai...layankanlah picas obsesi ku ketika umur dia 4 bulan lebih...


This is what people say as "Finger licking good"
Hahaha...
Masa ni Rizqullah suka sangat hisap jari...
Kalau boleh satu tangan dia nak masuk dalam mulut...

Pas hisap jari....kenalah lap mulut...
Kebersihan kena jaga...nanti demam plak...
Eh...bukan,nanti mama saya membebel panjang...

Dah penat lap mulut...Rizqullah nak belajar meniarap plak...
Masa ni dah pandai golek2 kiri kanan...
Huhuhu...mama kadang2 terpaksa berlarian 
takut Rizqullah jatuh dari katil..
Bila pagi2 masa mama tgh bersiap nak gi keje...
Mencabar sungguh masa tu...


Rizqullah jalan2 with Auntie's and Mama 
@Tesco Shah Alam...
Behave je anak mama ni kalau di bawak berjalan...

Okaylah...dah jauh malam ni..esok insyaallah bersiaran dari tempat tut..tut..tut...tu...insyaallah..jika berkesempatan mama Rizqullah akan update di mana kami berada untuk holiday siri pertama ni...

Till my next entry..salam sayang dan salam ceria untuk semua...

Semoga hari anda hari ni lebih ceria dan bahagia...dari hari semalam...:-)


6 comments:

kinsyakrn said...

amboi mas... ni betul2 lepas geram rindu dendam ni...happy bholiday !!!!
pssstt..ada candle light dinner x??

Mama Adli said...

syoknye...
kami pun nak berholiday hujung bln ni....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

syoknnye
kami ni ntah biler la leh berlalalal camni..uhuhu

have a nice trip!

Maslina Rosdiana said...

Salam kin,

Betul tu...ini all out nih...
Lama tul tunggu nak gi holiday sesama..

Huhuhu..x der candle light pun...nanti abis terbakar restoan tu...hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Rose,

Terima kasih...insyaallah ada tu..biasanya x plan baru best nak jenjalan...:-)

Maslina Rosdiana said...

Mama Adli...

Gi mana hujung minggu ni??

 
Real Time Web Analytics