May 1, 2010

Rizqullah berjalan sakan dengan ayah dan mama

**Bersiaran dari Shah Alam,umah mertua...**


Huhuhu...x menyempat nak update apa-apa dalam blog semalam...coz mama Rizqullah kepenatan yang amat sangat...pas balik keje...Ayah,Rizqullah dan mama terus zaaasss ke Giant...makan malam kat Chicken Rice Shop sekeluarga...pastu plak gi singgah kedai handphone..hehehe...itu amoi kat kedai handphone sudah message cakap N97 nyer stock sudah sampai...so,alang2 nak shopping barang makanan tuk Rizqullah...ayah ajak mama dan Rizqullah singgah kedai tu amik handphone yang ditempah...**ewaaahh...tempah tu!!custom made nih!!!(sila jangan tertipu yaaaa...x der maknanya nak custom made)**


Rizqullah pun dapat handphone sebiji dari amoi kedai handphone tu..hahaha..jangan jeles ya..si kecik ni pun ada handphone tau!!!..ayah dengan muka slumberland je minta handphone dummy dari amoi tu buat mainan Rizqullah..amoi tu plak memang dah biasa ngan mama**customer biasa yer,semua handphone mama beli kat situ**...pun bagi je sebiji handphone samsung kat Rizqullah...waaa...punya sukalah budak kecik ni dapat handphone tu...


Alhamdulillah...mama pun dapat sebiji handphone yang diingini dari haritu lagi...iPhone pun dah ada sebiji...N97 pun ada gak..thanks sayang for the prezzie...walaupun u cakap handphone tu x leh nak ganti all the 5 months punya hutang and pengorbanan...i tetap hargainya wahai suamiku...Rizqullah pun nak ucapkan terima kasih pada ayah sbb dapatkan handphone dummy satu dari amoi cun..hahaha...


Okay..pas beli phone...cam biasa dah sampai kat Giant..apa lagi gi cari barang2 makanan Rizqullah...coz uci cakap stok makanan Rizqullah kat umah dah kurang....jadi mama ngan ayah kenalah re-stock balik makanan Rizqullah...biskut milna...nestum dan puree heinz...adoi..macam2 makanan budak zaman sekarang ni...bubur nasi pun ada gak tiap2 hari..makanan lain pun kena readykan jugak..macam2 daaaa....hehehe...tak per,yang penting anak mama dan ayah ni sihat dan cergas...bestnya jadi baby zaman sekarang...**Macam-macam ada**


Hmmm...hari ni plak je satu hari activity Rizqullah penuh...dari bangun tido sampailah sekarang ni...masa tgh mama start menaip blog ni tadi...tgh tunggu masa nak kuar dinner ngan atuk,nenek,uncle hanif,uncle Izzat,ayah dan mama...as usual..few pictures taken...taaaaapppppiiii...kerana kekalutan pagi tadi nak bersiap ke sini..tertinggal kabel kat umah Kelana Jaya...huhuhu...tak per...esok balik KJ dah...nanti jelah mama sharekan picas kat restoran baru..kedai yang menjual makanan kebab arab kat Seksyen 7,Shah Alam...walaupun sekangkang kera je Kelana Jaya dan Shah Alam...tapi buat2 lah cam balik kampung kaaaan...huhuhu...konon2 jauh sangatlah Kelana Jaya tu dengan Shah Alam..hehehe...


Start dari semalam Rizqullah dah berjalan sakan....harini je satu hari keluar...pagi pas mandi dan makan..mama dan ayah yang kalut tak teringat yang harini ada Hari Pekerja...dengan kelam kabut nya kitaorg bawak Rizqullah gi KPJ Selangor,konon nak amik extra jap tuk Rizqullah...hahaha...memang lawak giler arrrr pagi tadi..x pasal2 je kena gelak dengan guard kat KPJ Selangor..hihihih...dia kata hari ni kan hari pekerja...doktor pun nak rehaaaattt....kuang,kuang,kuang..tapi kalau urgent sangat leh gi kat emergency...hahaha...since x jadi nak jap..kitaorg pun balik arr umah nenek Rizqullah kat Seksyen 11,Shah Alam...sampai umah nenek..letak barang dalam bilik...mama gegas ke dapur nak masak bubur nasi tuk Rizqullah...


Hari ni menu Rizqullah tuk tengahhari adalah nasi bubur+kentang+ikan bilis(diblend halus)...adoi,jadi binggung plak pikir nak masak apa untuk si bujang kecik mama ni...sambil tu ada gak bawak biskut milna dan nestum...tapi itulah penat je bawak bagai2 makanan Rizqullah ni...susu gantung gak yang dia nak dan menjadi pilihan hati...bila mama ada ni..every 1 hour asyik nak mengempeng je ngan mama...segala jenis makanan yang di sua pun tak laku...huhuhu...


Okaylah...mata ni dah bagai di jahit sebenarnya..coz penat berjalan sakan...esok pun nak jalan2 lagi ni...ada few activity Rizqullah yang dibuat hari ni...tapi esoklah bila dah sampai KJ mama Rizqullah updatekan yaaa...syok tul leh berweefee**wi-fi** kat umah mertua..leh lah update blog dan macam2 lagi...hehehe...


Sebelum menutup entry pada hari ni...mama Rizqullah nak ucapkan Selamat Hari Pekerja untuk semua pekerja2 di Malaysia dan seluruh dunia...


Dan macam biasa...kurang serinya entry ini tanpa penghias yang biasa di tempek dalam blog ini...siapa lagi kalau bukan Rizqullah anak Redzuan dan Maslina...hehehe...so,layankan jelah yerrrr...few picas yang sempat mama Rizqullah load kat sini...


 Wajah Rizqullah di waktu pagi...
Senantiasa tersenyum bila tengok mama ada kat 
sebelah setiap pagi di hari minggu...
Ada je mimik muka yang anak mama ni nak buat...

 Inilah wajah yang selalu buat mama 
ceria dan lupa segala kepenatan...
Senyuman tanpa gigi Rizqullah yang 
selalu buat hati mama cair...

Okaylah...ada lagi picas yang nak di upload...tapi serius mata dah sangat2 mengantuk ni...insyaallah esok akan bersiaran balik dari Kelana Jaya...leh arr mama Rizqullah sharekan picas activity shopping,main air dan macam2 lagi dengan Rizqullah hari ni...

Memang sangat penat hari ni dengan activity sekeluarga...dan kerana kepenatan sesangat dan dah biasa tido dalam sejuk...malam ni Rizqullah ada sikit meragam nak tido..terpaksa mama ngan ayah bawak jalan dalam kete pusing2 kat i-city...huh!!!jam tu kat situ...adoihai...banyak tul activity keluarga kami ni seharian...walaupun penat tapi yang penting kami sekeluarga enjoy dan happy..okaylah..cukup tuk malam ni...esok pepagi nak bawak Rizqullah gi jalan2 kat tasik Shah Alam...sambil jalan2 tgk atuk dan nenek berpoco-poco dan ber'line dancing' kat sana...
**Hmmm...mama Rizqullah???tolong jadi penonton je yeeeerr...***

Sekali lagi...selamat hari pekerja untuk semua pekerja...salam sayang dan salam ukhwah dari kami sekeluarga...have a nice weekend and beautiful day...

Nota kaki tuk Rizqullah : Hidup ini hanya sementara,selagi nyawa dikandung badan.Hargai setiap orang dan perkara yang ada dalam hidup kita.


4 comments:

Shiela Latif said...

malam mama rizqullah...seronoknyer dia dapat adiah dr husband...hp lagi...shiela kalau bab2 adiah nie...tak kiralah adiah org shiela yg excited...ngeh3!!...comeinyer rizqullah...makin sehat jek aunty tengok...ooooo ayah dia dah balik yer....tue yang makin sehat nie.... :)

Shiela Latif said...

malam mama rizqullah...seronoknyer dia dapat adiah dr husband...hp lagi...shiela kalau bab2 adiah nie...tak kiralah adiah org shiela yg excited...ngeh3!!...comeinyer rizqullah...makin sehat jek aunty tengok...ooooo ayah dia dah balik yer....tue yang makin sehat nie.... :)

Shiela Latif said...

malam mama rizqullah...seronoknyer dia dapat adiah dr husband...hp lagi...shiela kalau bab2 adiah nie...tak kiralah adiah org shiela yg excited...ngeh3!!...comeinyer rizqullah...makin sehat jek aunty tengok...ooooo ayah dia dah balik yer....tue yang makin sehat nie.... :)

Maslina Rosdiana said...

Salam shiela..

Sorry sangat..ni baru dapat nak reply comment..kat opis pun sibuk yang teramat...tak sempat nak jengah blog shiela...

Hehehe...excited gak dapat HP tu..lagi2 HP yang mmg dah lama nak sangat...mmg sangat teruja...

Rizqullah makin sehat...huhuh...Ini pun dia dah start reduce berat sikit coz asyik nak melasak...try nak jalan guna kaki sendiri..huhuh..

 
Real Time Web Analytics