May 26, 2010

Rizqullah new gajet....

Okay...hari tu ayah dapat new gajet...last Sunday pulak...Rizqullah dapat new gajet...apa new gajet Rizqullah???...hehehe...jap lagi mama Rizqullah sharekan apa yang ayah belikan tuk courage Rizqullah to walk by his own...kami berdua decide nak beli gajet ni sbb sekarang Rizqullah dah sibuk nak cuba berjalan sana sini guna kaki sendiri..


Jadi...untuk bagi Rizqullah semangat nak jalan guna kaki sendiri..ayah belikan Rizqullah....

|

|

|

|

|

|

|

|

**haih,berapa lamalah mau scroll..**

|

|

Okay...dah sampai pun...
Inilah dia gajet yang mama dan ayah belikan tuk Rizqullah last Sunday...

Go Baby Go!™ Stride-to-Ride™ Lion
**Credit to Fisher Price**

Okay...jom tengok aksi Rizqullah with his new gajet...baru 8 bulan anak mama ni nak cuba macam-macam...sometimes mama rasa macam cepat je anak mama ni membesar... 

Anak mama tengah test drive toys baru...
"Pon..pon...tumpang lalu"
Happy betul dapat new toys...
Dapatlah Rizqullah jalan 5-6 tapak...

Walaupun baru je 2-3 hari test toys ni...
Anak mama dah manage to move sikit2...
Alhamdulillah..ada progress yang baik...
walaupun kadang2 tu...reverse je yang lebih...
Kelakar gak tengok anak mama ni berusaha nak datang kat mama...

Yang ni pulak wajah geram Rizqullah sebab x dapat nak gerak jauh...
Minta ayah tolong tolakkan...
Nak cepat sampai kat mama...
Haih...pandai tul anak mama ni minta pertolongan orang yaaa...

Hmm..cukuplah untuk entry kali ni...harap2 lepas ni anak mama akan lebih laju lagi mengayuh lion tu...dan cepat sikit anak mama berjalan...weee...x sabarnya nak jalan2 pimpin tangan anak mama ni...

Alhamdulillah...tadi tengahhari ayah dapat berita baik...permohonan ayah nak amik combine dah dapat...jadi bulan Julai ni ayah dah gi Terengganu...yang bestnya...every weekend ayah ada bersama kita...Tahniah ayah...belajar rajin-rajin yaaa...jangan malas-malas...nanti mama rotan..hehehe..anyway,you can share those physic and the calculation with me...I'll help you to go through this journey together...I know it is not easy,but together we can make it...

Hmmm..panjang plak melalut kali ni..happines punya pasallah ni...lihat kemajuan perkembangan anak..dan jugak perkembangan kerjaya suami yang tersayang...alhamdulillah...syukur pada Allah atas kurniaan-Nya yang tak terhingga...

Semoga keluarga kecil ku ini bahagia selamanya...amin...

Okaylah...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah pada semua yang sudi membaca bebelan mama Rizqullah ni...

~~Have a nice day~~

12 comments:

kinsyakrn said...

rasa cam xnak anak kita mbesar cepat sgt mas kan? anyway..wajah rizq makin berseri2 sejak papa di balik. mamanya xusahkan ckp lah..mcm bintang 17..

*juliet le sweetheart said...

wow... sama macam niesreena punya, tapi sekarang dah past over to naufal pulak... :)

nurulazham said...

nampak gaya, cepat berjalan rizqullah ni... ;)

Ummi said...

lepas ni dh dapat kaki mesti die x layan gajet tu dah..hihih

maszmadi said...

betul tu, gajet ntah ke mana, kaki rizqullah ntah ke mana.. hehe

Shiela Latif said...

alolo...comeinyer dia dok atas gajet yg comel jugak tue....suker update pasal gajet @ toys anak2 nie.. :)

Maslina Rosdiana said...

Kin,

Betul tu,cepat tul rasanya dia membesar...rasa rindu plak sangat waktu dia duduk diam2...x lasak cam sekarang ni..

Sekarang dia dah tau...kalau ayah ada..leh jalan2...risau plak ni nanti bila ayah dia x ada...mau demam budak ni nanti..huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Julie,

Kejap je tu pakai...once dah pandai jalan..x der maknanya lah tu lagi benda tu..huhuhu..

tapi suka coz dia leh buat jadi ride...so,x lah bazir sangat dan leh hand-over kat adik dia nanti..hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Nurul,

Harap gak dia cepat jalan ni..dah x larat nak dokong dia..berat..huhuhu..ni ayah dia ada oklah..nanti sudah tarak..parah mama dia nak angkat selalu dia..huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Ummi,

Betul tu..jawabnya nanti simpan tuk adik dia plak..huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Masz,

Bila dah dapat kaki..sah2 apa benda pun x laku dah..tapi sib baik benda tu leh ride...ada gak gunanyalah kot...

Maslina Rosdiana said...

Shiela,

Suka tgk gajet budak2 sekarang ni...macam2 ada..zaman kita dulu mana ada cun cam sekarang ni...

 
Real Time Web Analytics