May 29, 2010

Rizqullah : Sepagi di Taman Jaya...

Fuh...seharian ni sibuk sangat...tengahhari tadi sempat blogwalking kejap singgah semua yang tinggalkan message kat shoutbox mama Rizqullah...mana  yang tak sempat lagi..insyaallah mama Rizqullah akan balas kembali semula kunjungan anda ya...


Okay..pagi tadi sempat mama dan ayah bawak Rizqullah gi Taman Jaya yang betul-betul bersebelahan dengan Federal Highway@Lebuhraya Perseketuan...dekat dengan Amcorp Mall dan jugak Stesen LRT Taman Jaya...dulu masa mama kecik dalam umur 7-8 tahun,abah mama selalu bawak mama Rizqullah dengan mak ngah datang lepak sini sambil tunggu Puan Masnom@uci Rizqullah gi Pasar kat Jalan Othman tuk beli ikan,sayur dan barangan dapur...huaaa...serius...tadi tetiba terkenangkan arwah abahku bila datang kat Taman tu...dulu arwah abah bawak anak dia ni....sekarang anak dia bawak plak cucu dia plak datang tempat kegemaran mama Rizqullah...
**sedeynya hati terkenangkan arwah...kan best klu dia dapat tengok cucu dia ni**


Pagi tadi mama dan ayah bawak Rizqullah kat Taman Jaya tuk habiskan masa sambil tunggu uci gi Pasar kat Jalan Othman...**mama Rizqullah tak ikut uci ke??...heee...mama Rizqullah dah hantar pembantu ikut uci untuk bantu uci Rizqullah kat pasar...don't worry**...jadi sambil menunggu tu..ayah pun cubalah lens camera yang dipinjam dari Unkel Ayooi....saja nak try dulu,klu berbaloi...baru beli...


Jadi inilah hasil dari tangkapan ayah dan jugak mama guna lens pinjaman dan jugak lens sendiri...hehehe...


Hasil tangkapan mama Rizqullah...
Saja suka cuba..
Ini kes malas nak amik tripod...
Atas rumput pun jadilah...

Antara pemandangan yang ada di Taman Jaya...
Yang pasti leh tengok LRT Putra 
lalu lalang kat sini...
Bukan senang dapat tengok benda alah ni menjalar...
Tak semua tempat ada...

Rizqullah yang kepenatan and pas ngempeng kat mama...
Terus zzzz dalam stroller walaupun panas...
Tapi tak lah panas sangat kat sana...
Sib baik ada angin sepoi2 bahasa kat sini...
Syok betul dapat datang tempat yang 
mengimbau kenangan terindah...

Rizqullah still tido..
Meanwhile Rizqullah was in his sweet dreams...
Mama plak take over camera ayah...
Ayah plak jadi mangsa mamarazzi..
Hehehe...
Syok betul anak mama tido kat sini...
Berangin sangat...

It's family time...
Bukan senang dapat bergambar berlatar 
belakangkan kehijauan...
Namun dicelah kehijauan...
Tetap ada bangunan di antaranya...
Itulah yang dinamakan bandaraya...

Rizqullah excited tengok kehijauan...
Lagi2 jumpa rumput...
Lagilah dia suka..
Sibuk sangat nak step on the grass...

Rizqullah yang sangat happiness 
dapat duduk atas grass tu...
Sedaya upaya dia cuba nak 
alihkan lapik duduk dia tu...
Haip...anak mama ni...panjang akal ek...
Pandai guna kaki nak alihkan lapik..

My happy family...
Redzuan + Maslina = Rizqullah
Having fun at Taman Jaya...

Picas penutup...
Adegan lambung Rizqullah di udara,,,
Suka betul anak mama ni bila dapat diangkat tinggi camtu...

Okay..cukup tuk malam ni...esok pepagi macam2 nak buat..nak siapkan packing baju dan jugak nak siapkan bubur nasi untuk Rizqullah...esok pagi pas siap bagi Rizqullah mandi dan mamam...terus nak bertolak ke Kedah...kami ada jemputan kahwin kat Sungai Petani...Insyallah jika ada masa nak gi jumpa my best friend Puan Marina Mohd Thaib dan juga suami dia kat sana...

Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...
Doakan perjalanan kami mudah dan dilindungi esok hari ya...

~~Have a nice Saturday~~

0 comments:

 
Real Time Web Analytics