May 18, 2010

Satu pagi di kedai gunting rambut...

Yaaaa...Rizqullah dah ada new hair style....dah x macam Naruto lagi bak kata acik Nani...Fuuu...dugaan sungguh bawak budak kecik sorang ni gi potong rambut...nangis sampai sedu sedan cam kena rotan je...kesian pun ada gak...tapi rambut tu harus ditrim...nampak tak smart ke kalau panjang...yang penting rambut dia tetap cacak tanpa perlu disikat...**huhuhu...ada orang kata,kalau anak rambut cacak ni nakal...tapi bila dah besar nanti sangat clever...**


Harap2 betullah apa yang orang semua cakapkan...dan ramai jugak yang suka kat rambut si naruto ni...original..x yah sikat2...tersedia cacak camtu je rambut anak mama ni...


Okaylah..jom layan aksi Rizqullah di kedai en barber...


Rizqullah amik feel dulu atas kerusi kat kedai En Barber...
Tepok2 seat tu...
Tepok tempat letak tangan..
Tengok kiri kanan,,,

Ayah bagi Rizqullah amik feel dulu...
Ayah dok monitor Rizqullah yang tengah happiness...
Bebas dari kekangan ayah...
Syok betul exploring kerusi tu...
mentang2 kat umah x der kerusi cam tu....

Setelah feel dan mood dah amik...
Operasi pun bermula...
Mulanya Rizqullah relaks je...
Tengok rambut dia jatuh depan mata...
Pastu En Barber pun ada bagi benda 
untuk Rizqullah pegang..
Terdistract kejaplah...
Aman dama kedai tu...

Selepas beberapa minit...
Keadaan kedai menjadi huru hara...
Coz Rizqullah teros menjerit setelah sedar rambut 
di kepala dah ditrim oleh En Baber....
Sebab dah huru hara...
mama Rizqullah pun dh x leh nak snap gambar...
Sebab Rizqullah dah meronta minta mama selamatkan dia...
Sampai kena tanggal baju baru dia senyap...


Setelah kepenatan dari pagi...
Akhirnya tido dengan lena...


Wajah terbaru berserta aksi setelah bangun tido...
Ringan kepala ya sayang mama...
Dah potong rambut ni lagi banyak plak akal dia...
ada je benda nak buat bikin hati mama panas...
Aduhai..anak mama ni...
Clever sangat sampai mama pun pelik....

Okaylah...esok pepagi sudah mau kerja lagi..hari2 pun kerja...
Sib baik lagi 2 minggu nak cuti-cuti Malaysia lagi dengan Rizqullah dan ayah...
Kali ni nak gi Kedah plak..weee...last sekali mama dan ayah gi 
Kedah masa Rizqullah in the making...hehehe...
Sib baik x keguguran masa tu...mama x tau pun masa tu mama 
dah ngandungkan Rizqullah..
Leh lagi gi buat activity ni...

Sungguh romantik je rasa masa ni...
Naik kuda ngan ayah...pusing2 kat pantai Batu Feringgi...
Dari Kedah kami ke Penang...
Best sangat..jalan2 tanpa rasa risau...
Lesen dah dapat...hehehe...

Okaylah..dah lewat malam...mata pun dah ngantuk yang amat...
Salam sayang dan salam ukhwah dari kami sekeluarga...

~~~Have a nice and beautiful day tomorrow~~~

6 comments:

Shiela Latif said...

ah...ensemnyer budak kecik nie.... :)

Zaidah said...

mas klu naik kuda lagi...kot rizqullah dapat adik lagi...hehehe..comel lepas aktiviti memotong rambut...sampai nangis tu...comel

AYU said...

ha.haha...ni kes budak kecik bila gunting rambut........tok leh duduk diam....kepala tu mesti jap toleh kanan, jap tolek kiri...sabar je la mak bapak ..ye..

JUE said...

sambungan cite semlm la ni yer...

Uda said...

seronok tgk budak tecik kena ptg rambut.. asyik memusing jer kepala tu..

beba said...

wah..pergi barber lagi tu...alif punye rambut biarkan jek panjang..hehe..saya mmg suke laki rambut panjang ni..hehee..sampai anak pon suh rambut panjang gak.. :p

tapi hari tu ade gak trim sket rambut depan dier..ni pon nak kena trim balik kot..heheh.. :D

comel jek rizqullah dok tepuk2 kerusi..hehehe..

 
Real Time Web Analytics