May 16, 2010

Saturday = Family time

Sabtu datang lagi....yeaaaaa!!!I lioke Saturday...it's our family time...leh spend masa satu hari suntuk dengan kedua-dua lelaki kesayangan hamba...sungguh gembira hati dapat spend masa dengan orang2 yang tersayang ni...hilang segala masalah dunia yang membelenggu diri...


Okaylah...mama Rizqullah just nak buat quick entry je petang ni coz kejap lagi kalau x der aral nak keluar gi Low Yat kejap..hehehe...nak usha camera baru dan jugak external hard disk...usha rege je dulu...nak banding dengan warehouse sale next week...klu murah kat Low Yat...baik beli je kat Low Yat...


So...layankanlah entry bergambar dari mama Rizqullah...activity kami pada hari semalam...fuh,penat bangat coz dari pagi sampai malam kami keluar...


@KPJ Selangor...Rizqullah kena INJECT!!!
Mama dan ayah nak Rizqullah to have optional injection...
Pneumococcal...
Masa ni Rizqullah happy sangat coz ada banyak 
toys atas katil tu..
Kejap je Dr Hoe inject dia..pastu dah siap...
Dr Hoe dah abis inject,barulah Rizqullah nangis kejap...
Terkejut ada jarum masuk kat kulit peha dia kot...

Rizqullah sempat berposing dengan mama...
Kejap je kitaorg kat KPJ Selangor...
exactly 30 minit je semua dah siap...
Semalam sangat effisien system dorang...
Sebelum ni sempat gak amik berat Rizqullah...
Waaaa!!!sudah 9 kg anak mama ni...
Patutlah berat je mama rasa....


Kami sempat makan lunch dulu kat spital...
The food here a not bad tau...
Sangat sedap...it's totally healthy food we have here...
Rizqullah plak dapat minum air oren...
Tapi sikit jelah ek...
setakat merasa...

Rizqullah dan ayah @ Mama office...
Semalam mama kena siapkan keje sikit kat opis...
Hehehe..KPI mama x siap...due date patut last Friday...
Tapi sebab mama Rizqullah ni sibuk 
ngan macam2 benda lain...
Sabtulah baru dapat mengadap KPI tu..
Jadi ayah dan Rizqullah temankan mama kat opis 
sambil mama buat KPI tracking...
Dua-dua muka dah bosan je tunggu mama ek!!!

Sebelum pulang...
Sempat lagi berposing anak mama ni...
Bukti Rizqullah selalu datang opis mama...
Bukan main suka anak mama ni duduk kat board tu...

Yeeaahhh!!!sebelum pulang ke rumah...
Sempat lagi mama dan ayah melencong sekejap ke SOGO...
Mama dan ayah nak cari baju besar cikit tuk Rizqullah...
Coz seme baju pun dah muat2 je...
Sekarang ni pun anak mama dah pakai baju 
size 12 months - 18 months...
Sempat gak ni singgah kat food court level 6...
Rizqullah happiness tul dapat tgk air...
Tgklah gelagat dia...kalau leh..
nak terjun masuk dalam air tu...
Aduhai...anak mama ni...
teringat lagi ke pool kat Legend,PD...

Rizqullah in the basket...
Seronok pulak anak mama ni duduk dalam basket 
tu sementara mama sibuk mencari baju Rizqullah...
Happiness betul si kecik ni dalam bakul tu...


Rizqullah meeting unkel Barney...
Asalnya ok je ngan patung tu...
Last-last patung tu kena flying kick dari Rizqullah...

Setelah beberapa jam bershopping sakan kat SOGO...dan sempat gak mama Rizqullah rembat sebuah hand bag BONIA...**hadiah dari ayah**...akhirnya kami pulang...
Mak ai..jam giler masa nak kuar dari parking...huhuhu..
Rizqullah plak dah tido lena dalam pelukan mama...

Dan inilah plak aksi Rizqullah sambil menonton Akedemi Fantasia...
Trying new sandal...

Rizqullah with new sandal..
Hasil rembatan ayah kat SOGO...
Menyempat lagi ayah carikan Rizqullah sandal...
Ni persediaan sbb Rizqullah dah sibuk nak 
jalan guna kaki sendiri...

Okaylah..Rizqullah dah bangun ni...nak siap2 gi Low Yat...
Insyaallah kalau ada kesempatan...mama Rizqullah update lagi malam nanti...

Semalam hari minggu untuk semua...


4 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

wahhh...seronoknye dia jalan..sempena besday dia lah tu ek

Mama Adli said...

Adli pun kena jab Pneumococcal...bln 7 ni dose yg terakhir...

Maslina Rosdiana said...

Hawa,

Jalan2 sbb nak bagi dia kenak dunia luar...masa ayah dia x der..kurang berjalan sikit...

Maslina Rosdiana said...

Mama Adli,

Rizqullah pun bulan 7 ni kena second jap...alhamdulillah x demam plak...syukur

 
Real Time Web Analytics