May 14, 2010

Second Weekend....

Sekejap je masa berlalu...ini dah minggu hampir 3 minggu ayah balik dari kapal Tenaga 4 yang ada kat Tanjung Ayam...walaupun dekat je...tapi tetap jauh sbb kena naik bot nak ke tengah kapal...plus mama pun tak panjang langkah nak ikut ayah naik kapal...sbb dah ada tanggungjawab di atas darat ni..


Harini mama Rizqullah balik lambat dari opis....coz sibuk mengadap programming yang asyik error je...huaaa...tensionmya...dah lah hati rindu sangat kat Rizqullah...kul 9 malam tadi baru balik dari pejabat..kesian ayah sampai abis bateri PSP tunggu mama balik dari opis...balik2 plak tadi,Rizqullah ikut Mak Ngah dan Uci gi jalan2 ke kedai Fariz...ewaaahh,anak mama ni..mama sibuk berkejar balik nak peluk cium dia...dia gi jalan2 plak..hehehe...


Uci cakap Rizqullah x meragam pun tadi..ok je...just sibuk nak berdiri dan cuba nak berjalan...alhamdulillah...anak mama ni advance few step ya....Rizqullah baru je 7 bulan lebih sekarang ni..this weekend baru masuk 8 bulan..harap2 dalam 2-3 minggu lagi anak mama ni dah boleh menapak dan stablekan berdiri...setakat berpaut dan berdiri anak mama ni dah terror..Ya Allah,syukur mama di kurniakan anak yang selalu memberi pelbagai suprise tuk mama dan ayah...


Walaupun mama kadang2 tertanya-tanya kenapalah anak mama ni x mo merangkak...tapi alhamdulillah...anak mama dah cuba nak meniti dan menapak guna kaki sendiri...anak mama ni nak follow ayah yer...x merangkak teroooosss berjalan....


Okay..cukuplah update progress Our Little Prince@Prince Naruto...hehehe...mama Rizqullah nak mulakan entry bergambar activity kamu di Ahad yang lepas...


Layankan jelah yaaa obsesi mama Rizqullah ni...nak buat camno..nama pun obsesi...


Sarapan pagi di kedai mamak together-gether...
Rizqullah suka betul bila mama dan ayah 
bawak jalan2 di pagi hari..
Hmm...rasa-rasanya Rizqullah ikut wajah siapalah ek??
Ramai yang kata dia ikut mama...
Ala-ala chinese look...
Hehehe...mestilah yaa..coz mama Rizqullah ni 
mix chinese and malay...


Pas makan pagi....
Rehat kejap dirumah sambil tunggu uci 
balik dari kelas haji..
Pas tu..kita sekeluarga zaaaassss ke Sijangkang...
Masa ni mama pun trylah GPRS yang ada...
Waaaa....sangatlah tepat GPRS tu...
Siap bagi alternate route lagi tu..
Thanks ayah for the prezzie...
Sangatlah berguna handphone ini..
Macam-macam adoooo...


Ini entah wedding ke berapa dah Rizqullah attend...
TAAAAAPPPPIIII...
This is the second wedding  Rizqullah dan ayah together...
Meriah tul wedding ni walaupun cuaca kurang memuaskan...
Hujan lebat yang amat...


Ahaaaa...ini adalah pengantinnya...
Ini masa nak potong cake...
Abang polis yaaa...
Dan jugak hiasan pelamin...
**Sila abaikan orang kat tengah tu**


First Mother's Day celebration...
Suprise celebration for uci...
Huhuhu...sebak hati tengok mama 
mengalirkan air mata gembira...
dan teringat pada Arwah abah...
Bulan depan cukup setahun abah tinggalkan kami...


Second Mother's Day celebration...
With my in laws at Klang...
Onyang Rizqullah teringin sangat nak jumpa cicit Naruto dia...
Sampai buat gathering sempena hari ibu...


Rizqullah is the center of attraction...
Semua pun berebut nak dokong dan layan Rizqullah...
Tapi anak mama ni cranky plak masa tu...
Coz kena buli ngan mama dan ayah masa dalam kete...
Rizqullah kena duduk dalam car seat all the way to Klang...
Itu yang di bad mood semacam je..

Okaylah..mama Rizqullah dah nak tido...mata dah bagai dijahit je....
Insyallah esok jika punya kesempatan dan keizinan dari segi masa update lagi...
Waaaa...banyak betul kan cerita mama Rizqullah ni...

Till my next entry....
Salam ceria untuk semua dan happy selalu...

Nota kaki tuk Rizqullah : Jadilah insan yang punya identiti sendiri dan punya keistimewaan yang tersendiri...

0 comments:

 
Real Time Web Analytics