May 31, 2010

@Swiss Inn,Sungai Petani...

Kami sekeluarga berada di Swiss Inn,Sungai Petani...sementara nak menunggu waktu untuk menghadiri majlis kenduri kawen kawan ayah...kami duduk dulu melepak dalam bilik...leh rehat2 kejap kat sini sebelum gerak ke majlis tersebut...


Okay..sesampai je kat sini..kami check-in dulu...mmg dah booking dari awal lagi...tapi bila sampai bilik yang ada katil besar **untuk muatkan kami bertiga**dah fully occupied plak...huh???apahal plak ni...adoi,orang dah book leh plak fully occupied...cait,ini boleh menaikkan amarah...hehehe...yang ada tinggal bilik 2 single bed...huhuhu...sedey tul dengar camtu..then ayah tanya ada tak bilik yang katil besar yang bleh muatkan kitaorg bertiga...x mo arr tido asing-asing...


Then the receptionist cadangkan sebuah bilik...memang tak jauh beza pun dengan harga bilik yang dah di book sebelum ni...so,dari Deluxe Room...kami bertukar ke Executive Suite...Hmm...not bad lah bilik ni...very spacious dan Rizqullah leh sepahkan toys dia kat sini...


Alahai...x yah citer arr camne keadaan bilik tu...jom tengok gambar je diiringi dengan karangan pendek dari mama Rizqullah ni..


**Executive Suite**
Keadaan bilik tido dalam bilik kami...
Rizqullah dah lebih dulu landing 
atas katil yang besar tu...
Syok betul dia dapat golek2 atas katil empuk tu... 

Ini pula keadaan dalam bilik air...
Ada jakuzi tu...
Terjakun kejap kami sekeluarga..
Rizqullah plak happiness sebab dapat duduk 
dalam tab yang besar...

Dari Deluxe Room kami bertukar ke Executive suite...
Sangatlah luas bilik ini...
Ada 2 almari tuk letak baju...
Satu dalam bilik tido...
Satu lagi kat tepi pintu masuk...

Aksi Rizqullah melayan diri sendiri..
Sibuk menonton tv dan jugak exploring karpet tu..
Errr..actually tgh buat quality control tu..
Pantang ada benda halus atas lantai atau karpet sekarang ni...
Mesti dia kutip nak masuk mulut...
Haih,anak mama ni...lapar lagi ke??
Rasa cam dah banyak je mama bagi anak mama ni makan...

Pemandangan di luar hotel Swiss Garden,Sungai Petani,
Kedah Darul Aman...
Siapa yang nak datang sini...
Silalah datang...not badlah sebagai hotel 3 bintang...

Rizqullah with ayah...
Time ni nak kuar kejap...
Perut udah berbunyi..."kring,kring,kring..."
Sebelum kuar..sempat gak snap picas buat kenangan...
Time ni Rizqullah dan ngantuk yang amat...
Tapi sangat nakal sekarang ni...sanggup tahan x mo tido...
Ish,ish...anak mama ni...

Rizqullah dan mama posing kejap depan hotel..
Dah pulas2 telinga dah anak mama ni sebab ngantuk...
Cranky pun yer gak...
Tapi apapun tetap bersabar sbb dapat JALAN makan angin...
Favourite Rizqullah...

Okaylah...cukup tuk malam ni..nanti mama Rizqullah update lagi jika punya kesempatan..
Kali ni tak banyak sangat activity kami sekeluarga kat sini...sebab mama dan Rizqullah masih selsema dan demam...so,pergerakan agak limited..di samping keadaan cuaca yang sangat panas...Rizqullah pun sebab dah selsema ni...agak cranky kerana tak selesa...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk teman2 semua..

Kerja elok-elok yaaa...jangan monday blues...senyum2 selalu walaupun terpaksa...hihihi..

~~Have a nice Monday~~

P/S: Pada Puan Maznita,sambut Perdana Menteri kat Bank Rimau hari ni baik2 ya...klu ada berita yang mengumbirakan..jangan lupa sms saya..nanti saya bagi Ita sebotol kuah rojak dari Pekan Rabu..hehehe...

13 comments:

~Blabberina~ said...

penah tdo sini gak.mkn pun ok.few days tdo situ sbb ade kursus

rynas said...

dah lama tak pg sg petani..

Kauthar said...

mas..eronoknya bercuti..mahal tak exec.suite tu?nampak mcm besttt je!

Ain said...

besarnya bilik.... siap ngan jakuzi plak tue.....

mesti best kan...

Ita said...

hehehe..dah slmt dah jd pak pacak menyambut ketibaan PM..happening but tiring..ade gud news tp yg mcm dlm paper tu je lah..x de lak dia ckp ape yg kita idam2 kan tuh..huhu..tp arini keje mcm x keja jerk..hahaha..ok la slmt kembali ke bank rimau esok..

::cdot the dot:: said...

cantik gak swiss inn ni...

Maslina Rosdiana said...

Blabberina,

Bila tu datang sini??ok kan tempat ni..

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

Mai lah jalan sini..banyak sangat perubahan dia...:-)

Maslina Rosdiana said...

Kauthar,

Erm...boleh tahan gaklah...dalam RM280 per night..tapi berbaloi sbb sangat besar bilik dia..memang puashatilah duduk sini...

Maslina Rosdiana said...

Ain,

Besar sangat...klu anak ramai mmg leh bentang toto sekali kat sana..hehehe..

Maslina Rosdiana said...

Ita...

Alaaa...ye ke??cait,tiap2 tahun pun dapat rumors gempak giler..tapi hampeh...x semangat tul nak gi keje ni..hehehe

Maslina Rosdiana said...

cdot..

Cantik gaklah for 3 star hotel...:-)

Maslina Rosdiana said...

cdot..

Cantik gaklah for 3 star hotel...:-)

 
Real Time Web Analytics