May 12, 2010

Together-gether always...

Fuuuuhhh....banyak betul activity kami sekeluarga...ada je ngan ad-hoc program yang nak dibuat bersama...pas balik dari vacation....kami sempat gak gi usha Tiara Beach Resort,Port Dickson...saja usha coz hadiah tuk hari ibu yang telah diberikan pada Mamaku...Nak tengok gak OK ke tak tempat yang nak dihadiahkan pada orang...karang x best,tak syok plak...

Okay...entry ringkas je update activity kami sekeluarga...semua activity bersama ni sangatlah bermakna kerana dalam setahun...hanyalah 2-3 bulan sahaja kami dapat bersama camni...sbb ayah@suamiku berada jauh dari kami..oleh itu,semua ini mama akan cerita pada Rizqullah...bukan mudah kita nak ber'together-gether' camni selalu...

Okay..cam biasalah..biarlah gambar yang menceritakan dan menghiasi entry mama Rizqullah kali ini...**sekali lagi??...x best lah entry tanpa gambar kaaaannn...** 


Selepas balik dari The Legend,Port Dickson..
Mama dan ayah pekena Nasi Beriani Ismail kat TTDI...
Burrrppp....alhamdulillah...kenyang..
Dah lama tul x makan beriani nih...
Pas makan kami cross jalan gi Maxis center kat sana...
Mama nak setup internet access
tuk N97 yang ayah hadiahkan...
Pergh..ramai plak orang kat situ...
Jadi...Rizqullah ngan ayah pun sibuk melayan diri
dengan menghidangkan minuman tuk diri sendiri...
Hehehe...


Okay...ini activity waktu malam kami...
Hehehe...ada anok ke...x der ke...
Kami tetap cam dulu...jalan sini sana...
Sempat lagi kami singgah ke IOI Mall,Puchong...
Kat sini ayah dok sibuk usha camera baru...
Hehehe...tapi syarat camera baru tu...
Bukanlah DSLR...coz mama Rizqullah x suka DSLR...
Gabak sangat...menyusahkan nak bawak sana sini...
Lagipun ana bukanlah fotographer profesional...
Just suka-suki amik gamba family je..
Cukuplah sekadar yang compact version je...

Setelah penat berjalan sakan di IOI Mall tu...
Singgah jap kat Wendy's...
Alamak..x best sungguh kat sini...
X der baby sit...ada pun..setakat satu je...Nan ADO...
Itu pun dah ada orang pakai..
terpaksalah Rizqullah duduk dalam stroller..
Tang makanan plak....
Hmmm...Food dia leh tahan...no so badlah..
Cuma service agak lambat...

Yaaa...x sah kalau keluar mama Rizqullah x
singgah kedai yang jual barang2 baby..
Hahaha...ayah dah sound baik punya kat mama Rizqullah
kalu lalu Mothercare,Mom's care atau seantero dengannya...
Sila jangan masuk ya...leh lalu kat depan je...
Kuang..kuang..kuang...
Entah berapa banyaklah toys Rizqullah yang ada...
Dah boleh sedekah kat orang sbb dia bukan main semenya pun...
**Ish..ish...pembaziran yang berbaloi...
untuk anak gak...hehehe...**
**To ayah which is reading this...
"Alaaaa...satu je I beli,untuk Rizqullah jugak...**

Sempat lagi ni sebelum balik kami berposing...
Sweet tul ada wording Happy Mother's Day kat sana...
Jalan depan sikit...ada sale Padini...hehehe...
Tapi mama Rizqullah insaf hari tu...
Apapun x rembat..just satu teething toys tuk
Rizqullah je kat Stroller world...

Picas penutup...
aksi Rizqullah sementara menunggu ayah bayar parking...
Nak tumbuh gigi yaa..anak mama ni...
Asyik gigit jari je...x pun gigit toys...
This weekend anak mama ni dah 8 bulan...
Sekejapnya masa berlalu...

Okay..cukup dulu tuk malam ni..mama Rizqullah nak tido awal...esok nak ngadap programming yang asyik error masa compiling...hadui..pening kepala...banyak benda nak kena buat dalam satu masa....tension tak hengat tul kalau kat opis...


Till next entry...salam sayang dan salam ceria untuk semua...


Nota kaki tuk Rizqullah : Jadi lelaki yang menghormati kaum yang lemah...

10 comments:

Liessa said...

jalan2 makan2...yg penting happy kan dpt kuar...wlupun tak soping ape2...hehe...

Ita said...

Hamboi Mas..jln sakan..hehe..enjoy!!

Mama Hanim said...

bestnya jenjalan kan..

Sidratul Muntaha said...

yup..
spending time with family is such a precious moment.
cam den..thun ni rasa byk spending kat umah jer kot sebab zhraa' still kecik lagi.
weih..confirm lama lagilah nak gi holiday lagi.
nak2 ade anak kecik ni.
leceh sikit.
tggu dah beso.
by the way,rizqullah is so cute.

umialya said...

sekali sekala enjoy apa salahnya

Maslina Rosdiana said...

Ya betul tu Liessa...x beli apa2 pun x per..yang penting satu family jalan2 bersama...

Maslina Rosdiana said...

Ita,itu baru introduction...

Nak jalan2 lagi ni...tgh cari tempat best lagi..ada cadangan x??

Maslina Rosdiana said...

Mama Hanim,

Itu ubat yang terbaik untuk seorang ibu..spending time with the loves one...

Maslina Rosdiana said...

Salam Ida,

Betul tu,spending time together is so precious..sbb kami sekeluarga bukan selalu dapat buat camni..

X per..x lama lagi leh jalan2 tu...

Maslina Rosdiana said...

Salam Umialya,

Setahun sekali je dapat bersakan camni...selebihnya duduk dalam sangkar emas..hehehe

 
Real Time Web Analytics