June 29, 2010

Day 1 : Bungalow Visit@Cameron...

Pas mama amik kunci apartment kat caretaker...kami membuat lawatan ke Bungalow Maybank plak...weeee...kami sibuk bergambar plak kat keliling bungalow ni...hehehe...sebab caretaker masih tak siap lagi bersihkan bungalow....sib baik gak masa kami sampai tu...hujan pun dah berhenti...


Sangatlah cantik pemandangan dari atas bukit ni...leh nampak kabus yang melitupi Cameron Highlands...rasa sangat bertuah berada di situ bersama dengan 2 lelaki kesayangan hati ini...


Okaylah...malas nak citer panjang2...jom layang gambar2 pilihan mama...


Rizqullah having fun with ayah...
Last weekend together-gether...
Pasni ayah dah kena gi Terengganu...

Tersenyum riang 2 jejaka kesayanganku...
Pasni Rizqullah akan rindukan ayah dia plak...
Harap2 tak demamlah Rizqullah while ayah tak der nanti...

Salah satu bungalow yang dimiliki oleh Bank Rimau...
Yang ni besar sikit rasanya...

Ayah and Rizqullah really having a good time together...
Lagi 2-3 minggu bila tengok balik gambar ni..
Mesti hati jadi sedih...

Antara tanaman bunga yang ada 
di keliling bungalow...

Bunga lagi...sangatlah cantik pemandangan 
plus dengan cuaca yang sejuk...

Rizqullah dan ayah main air hujan...
Ketawa riang Rizqullah bila air tu jatuh atas dia...

Nampak tak saya dah ada sebatang gigi...
Sekarang saya dah pandai gigit 
jari mama dan ayah saya...

Antara kemudahan yang ada dalam bungalow...
Sangatlah cantik dan teratur je susunannya...
dan jugak sangatlah luas...
Sesuai sangat dapat jadi playground kami semua...

Sebelum semua sampai...
kami sempat explore dan snap picas2 semuanya...

Last picas taken before leaving bungalow...
Nak balik ke Apartment kami...
Ayah dan anak together-gether...
Pasni ayah rindu angaulah ngan Rizqullah dan mama...
Huhuhu...

Okay...nanti sambung lagi citer percutian kami ni...macam2 aktiviti di hari kedua kami di Cameron Highland...sekarang ni tak sempat nak citer kat sini..hehehe..

**Bestnya arini mama Rizqullah halfday,nak kuar dating berduaan ngan ayah Rizqullah sebelum ayah bergerak ke Terengganu ari Sabtu ni...nak main bowling dan gak tengok wayang..aktiviti waktu bercinta kami..dan kami akan ke Cineleisure...tempat favourite kami masa bercinta...hari ni nak lupakan kejap ada anak kat umah...hehehe...**

Till my next,salam sayang dan salam ukhwah demi satu Malaysia...

Have a nice dan beautiful day today everyone..

June 28, 2010

Day 1 : Cameron Highland

Hohoho....dah few days tak sempat nak update apa2 dalam "My Special Memories" ni...Ini seme gara2 sibuk ngan persiapan dan aktiviti Family Day,Loan,Core Banking,IT @ Cameron Highland...dan seperti entry mama Rizqullah yang sebelum ni...kami sekeluarga berada di Cameron weekend ni dan ini adalah holiday kami yang terakhir bersama ayah...sbb next weekend ayah dah wajib ke Kuala Terengganu tuk sambung belajar balik...huhuhu..

Hmm...okay,biarkan apa yang bakal berlaku tu..mama simpan dulu...tak mo pikir2 pasal berpisah ngan ayah...walaupun tak jauh,tapi kekangan tanggungjawab terpaksa memisahkan kami juga...terpaksalah sorang di Kuala Lumpur dan sorang lagi di Kuala Terengganu...sedih plak memikirkannya...ditambah lagi pasni mama kena antar Rizqullah kat umah babysitter...adoi,macam2 dalam kepala mama sekarang ni...nantilah share keresahan hati ini..kali ni nak citer pasal percutian Hari Keluarga di Cameron Highland...

Kami bertolak dari Kelana Jaya pukul 11 pagi,tapi sebab mama Rizqullah ditugaskan tuk beli ayam...kami singgah Giant dulu tuk borong ayam...pas abis borong ayam,dalam kul 12 lebih kami pun bergerak ke Cameron,perjalanan mengambil masa 3 jam lebih dari Kelana Jaya ke Cameron ikut exit Tapah...hadoiiii...jalan dari Tapah naik ke Cameron memang mencabar mama...sangatlah fening lalu situ...tapi terpaksa gagahkan jugak demi Rizqullah...sib baik masa naik tu,Rizqullah tido sepanjang jalan...

Dan kami sampai di Cameron dalam kul 4 gaklah...sebab terpaksa berenti sekejap tuk call caretaker tempat penginapan kami...Apartment Maybank...sambil tu,mama Rizqullah kena kutip kunci tuk semua appartment dan bungalow yang dah di book...

Hmm..klah..malas nak citer panjang...jom layan tengok apartment Maybank yang disediakan tuk warga bank Rimau...

Zaaaassss...

Rizqullah having fun...
Dan merasmikan katil dulu..
Bukan mama dan ayah je excited...
Anak pun sama gak...

Bahagian Ruang Tamu..

Bilik tidur ke -2...

Bilik tidur pertama...

Bilik tidur ketiga...

Bahagian ruang tamu dan makan dari arah dapur...

Bahagian dapur apartment...

Rizqullah yang seronok berada di Cameron...
Syoooookkknya dia dapat duduk kat tempat sejuk....

Pemandangan dari tingkap bilik kami...
Town Tanah rata...

Okaylah...nanti mama sambung lagi pasal persinggahan kami di Bungalow Bank Rimau plak...sangat beruntung jadi warga Bank Rimau ni..macam2 ada...

Ada banyak aksi Rizqullah yang dapat main air hujan dalam kesejukkan...sambil mengexplore rumah bungalow Bank Rimau...

Till next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semuaaa...

~~Have a nice and beautiful day!!~~

June 26, 2010

Suprise Birthday bash celebration!!!

**Ini adalah entry tetunggak dari mama Rizqullah,currently kami sekeluarga berada di Cameron Highland.Laporan cuaca dari sini...cuaca adalah sangat sejuk sebab baru je hujan...malam ni banyak activity nak buat sesama kawan2...beshnya!!!**


Sebelum ni entry mama Rizqullah pasal jalan2 kat Ikano sambil tengok burung2...pas balik dari Ikano ada sesuatu yang menunggu mama Rizqullah di rumah...heeeeeeee...nak tau apa dia...


Jom tengok di bawah ni...



Suprise dari adik-adik mama Rizqullah untuk mama Rizqullah...
walaupun tak berapa nak jadi coz uci Rizqullah 
dah bocorkan rahsia dari pagi...
tapi mama Rizqullah tetap hargai usaha adik2 mama Rizqullah..
I love you guys so muchlah my sisters and lil bro...


Okay...jom layan picas2 yang sempat di snap masa hari tu...


Kek yang mama Rizqullah share dengan adik bongsu...
Kitaorang berdua lahir pada tarikh yang sama...
Cuma tahun sahaja yang berlainan...
Sorang 1982 dan sorang lagi 1994...


Yang sebelah mama Rizqullah itulah adik kesayangan 
mama Rizqullah...
Sangat degil yaaa ini budak...
Tapi dia takut ngan mama Rizqullah...
Sebabnya????
I'm a very fierce elder sister...

Acara potong kek...
Tengok tu ada sorang menyelit sama...
Dia pun nak gak join ngan mama...

Eceh...cam bezday dia je...
Rizqullah..Rizqullah...

Tak caya...tengok tu...
Cam dia plak yang punya bezday...
Hehehe..kalau leh...dia nak terkam je kek tu...

Last but not least...
This is all my beloved people...
plus my in-laws jugak yaaa...**

Okaylah...abis daaaa citer tertunggak mama Rizqullah...pasni leh bayar hutang dan update latest activity kami sekeluarga...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Have a nice and beautiful day~~

June 25, 2010

Family Day,Cameron Highland

 Cantek tak banner ni???
Inilah hasil kerja En Fauzi...
Mama nyer rakan sekerja..
T-shirt family day pun dia yang design...
Sangat Wow weeee design yang dia buat...


Hohohoho...kami sekeluarga makan angin lagi..kali ni ke Cameron Highlands plak..kita ke tempat sejuk2 suam plak...ini adalah trip terakhir kami untuk masa ayah bercuti kali ini...kali ini kami jalan-jalan ada tujuan...dan tujuannya adalah,kami nak join Loans Family Day@Cameron Highlands...


Weee..syok betul sbb pergi ramai2 dan Rizqullah dapat jumpa awek bam..bam yang sangat...dahlah putih melepak...ala2 chinese look lagi cam Rizqullah**seswai jadi menantu..hahaha..mama Rizqullah plak yang melebih...**...dan yang best serumah lagi kami...best sbb Rizqullah ada member nak main2...so,mama tak risau sangat...atleast dia leh kawan ngan rakan2 sebaya ngan dia...


Okaylah...nanti update lagi pasal percutian + Family day IT unit kami...mama Rizqullah pun sibuk gak ni nanti...yang penting,kerjasama antara satu kumpulan...


**Masa post ini dipublish,kami dalam perjalanan ke Cameron,doakan kami selamat sampai dan jugak jalan tak jamm...pada kawan2 yang naik arini...jangan ikut Simpang Pulai,caretaker kata arini jalan sana jam...**

Vroom...vroom...

Weeee...hari ini mama cuti,indahnya Jumaat ini...di indahkan lagi dengan adanya 2 jejaka hatiku...kali ni kami sekeluarga nak jalan2 gi Cameron plak...sbb mama Rizqullah ada Family Day kat Cameron dengan satu unit mama Rizqullah...ramai2 gi naik Cameron plak kali ni..duduk tempat penginapan Maybank...lagi satu weeeee...jimat duit...makan pun share2@tong2...yang penting semangat satu pasukan...**tapi ada sorang ni memang buat mama Rizqullah panas hati semalam dan rasa cam x mo je join...haih!!!tak syok tul,pegi ni pun sebab kesiankan kawan2 yang tak bersalah...**


Okaylah..pasal tu,nanti mama Rizqullah update ya..sekarang ni mama Rizqullah nak update dulu pasal aktiviti jalan sakan kami sekeluarga yang tak abis2..heeeeeee...inilah mama dan ayah Rizqullah...tiap minggu ada je plan kitaorang...yang pasti the mastermind and planner adalah mama...hehehe...sbb mama Rizqullah ni memang kaki jalan dan jugak suka tengok serta explore new things...dan paling seronok dapat teman sejiwa yang melayan je perangai gila2 mama Rizqullah...hidup kena enjoy...time muda-mudi nilah kita nak explore semuanya...


Itu sebab masa ayah Rizqullah naik kapal...mama kurang rasa sedih coz my time is alway full with activity..dan ayah pun kurang risau sebab he knows that yang mama dah biasa berdikari sendiri dan pandai isi masa dengan perkara yang mama Rizqullah gemari....sekaarang ni mama Rizqullah tengah nak adjust time nak sambung balik belajar menjahit baju...harap2 every week ayah dapatlah balik....then weekend mama Rizqullah leh gi menjahit balik.....


Alahai..dah kuar topik plak ni..hehehe..dah cukup-cukup...mari berbalik pada vroom..vroom...


Eh...apahal plak ek mama Rizqullah ni cakap pasal vroom...vroom...


Mestilah bersebab...nak tau apa sebabnya..mai tengok gambar2 yang ada disajikan oleh mama Rizqullah...


Jom layan citer bergambar yang tak sudah dari mama Rizqullah ni...


Layannnn....




Pon..pon..pon...
Jom naik vroom..vroom ngan Rizqullah...

Tengok!!!saya leh drive sebelah tangan je...
Best tau naik car ni...
Marilah naik ngan saya semenya...
Ada music lagi kete ni...

Tapi saya lagi suka kete ni...
Cantik tak vroom..vroom saya...
Merah menyala lagiiii....

Ayahku pulang dari kota...
Ayahku belikan kereta..
Kereta kecil warna merah...
Bolehku bawa ke sekolah...

Pon..pon..pon...pon...kereta kecilku berbunyi...
Marilah adik,mari naik...
Bolehku bawak jumpa nenek...

Ops...lupa masuk gear plak anak mama ni...
Patutlah kete tu tak sampai2 umah nenek lagi...

Aik...dah guna dua belah tangan plak...
Sangatlah clever...
Ini kes selalu tengok ayah dan mama drive...

Wajah dah kecewa sebab tak dapat nak masuk reverse gear...
Hehehe...yoyo an je kan mama Rizqullah ni...

Rizqullah enjoying his red car...
Sekarang ni sudah kenal benda tu leh ride kejap...
Dia akan pusing 360 darjah nak tengok 
apa2 toys yang bergerak dan berbunyi...

Okaylah...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...semoga hari anda bahagia selalu...

~~Have a blessed and beautiful day!!~~

June 24, 2010

Bird Park II @ Ikano,Kota Damansara

Lagi cerita tertunggak dari mama Rizqullah...ini aktiviti kami sekeluarga pada 14 Jun 2010...masa bezday mama aritu...aritu mama saja amik cuti,spend masa dengan 2 lelaki kesayangan hati mama,siapa lagi kalau bukan Rizqullah dan ayah...sempena hari lahir mama yang ke-28...heeeeee...muda lagi tu..leh tambah koleksi anak lagi tak lama lagi..hehehe...


Okaylah...berbalik pada outing kami ke Ikano...ni ayah yang ajak kami ke sini coz dia cakap ada pameran burung yang berlangsung kat Ikano dari 4 Jun 2010 hingga 20 Jun 2010 yang lepas...siap tunjuk pamplate lagi kat mama..entah mana ayah dapat...tapi cam biasa...mama okay je bab jalan2 ni...sbb tinggal lagi beberapa minggu je dapat bertigaan camni..pasni mama dan Rizqullah tinggal berduaan kembali...


Dan seperti biasa...let's the picture tells the story of the Bird Park II @Ikano...


Bird Park II @Ikano Power Center...
Ini kali ke-2 diadakan kat sini...
Harap2 tahun depan ada lagi...

Rizqullah muka blur coz baru bangun 
dari quick nap dia...
**Where am I???**

Rizqullah dan ayah...
Looking around...
Rizqullah learning is in progress...
Oh yer,,,kat atas tu telur burung unta...
They actually give children to stand on the egg...
Coz telur burung unta leh tahan berat kanak2...

Wajah-wajah Rizqullah yang terpegun tengok macam2 burung...
Errrrkk....terpegun ke anak mama???
Lebih pada muka pelik tengok burung2 tu adalah kot...
Tenung semacam je burung2 yang ada kat dalam cage tu...

Antara burung2 yang terdapat dalam Ikano...
Ops...dalam cage besar yang ada di tengah2 Ikano tu...
Kebetulan masa kami pergi...taklah ramai orang sangat..
So..dapatlah berlenggang kangkong sikit...

Bergambar sefamili dengan burung2 yang ada kat situ...
Rizqullah muka dah cuak...
Coz burung merah tu dah patuk tangan dia...
Hehehe...
Dari start nak amik gambar sampai ke sudah...
Jelingan terbaik dia bagi kat burung merah tu...

Ayah tengah beli tiket nak gi Taman Burung kat KL...
Huhuhu...entah bila ni dapat gi...
Sebab hujung minggu ni dah ke Cameron...
Hujung minggu depan plak ayah dah ke Terengganu....
Sib baik tiket tu valid till 31st December 2010...
Harap2 dapatlah pergi nanti...
Murah je tiket dia...RM 10 untuk orang dewasa...
dan RM 5 untuk kanak-kanak...

Okaylah...cukup dulu entry mama tuk malam ni...insyaallah..kalau berkesempatan..nanti mama Rizqullah update lagi ya...banyak lagi hutang tag...dan jugak entry tertunggak yang nak taip kat sini...tapi this lately Rizqullah asyik meragam je...maybe sebab nak tumbuh gigi...setakat hari ini...Rizqullah dah ada satu batang gigi kat gusi bahagian bawah..ni nak tumbuh satu lagi kat sebelah dia..mungkin sebab ni kot dia asyik meragam...sib baik dia tak der demam2...kalau demam lagi payah mama nak handle Rizqullah...

Ini pun ayah dah mula risau coz lagi seminggu je tinggal dia bersama kami...camnelah Rizqullah nanti kalau meragam...sekarang dia dah nampak ngan mata kepala dia sendiri camne lasaknya anak dia...camne mama handle sorang Rizqullah yang makin hari makin banyak akal...

Hmmmm..panjang plak membebel ni...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Have a nice and beautiful day~~

June 23, 2010

Day 3 @ Kuala Terengganu...

Akhirnya..berakhir sudah percutian kami di Kuala Terengganu...thanks ayah for the great holiday here...really love it and enjoying every moment us together...jauh perjalanan luas pemandangan...sebelum meninggalkan tanah Terengganu...kami sempat jugak singgah few places...sebab macam rugi je kalau tak singgah semua tempat2 yang bakal mama Rizqullah citer kat sini nanti...


Selepas kami sekeluarga check-out dari hotel kami...kami pun terus menuju ke Masjid Terapung...sempatlah singgah di sini dan borong buah tangan lagi untuk mereka yang tersayang dan juga hadiah buat pemenang GA yang mama Rizqullah anjurkan..ni hadiah tambahan tuk pemenang...


Okaylah...hari ni agak kemalasan yang amat nak menaip coz tadi Rizqullah a bit meragam...maybe sbb nak tumbuh gigi satu lagi...sekarang ni Rizqullah dah ada sebatang gigi...dan habit dia yang terbaru...gigit apa sahaja yang boleh di gigit...selain tu.sekarang ni dah pandai bangun duduk sendiri dari baringan...sangatlah bahaya sekarang ni...coz pas dapat duduk..dia akan cuba berdiri plak...aduhai,tido malam tak lena dah sekarang ni...walaupun penat dengan habit baru Rizqullah ni...tapi mama tetap bersyukur coz anak mama menunjukkan progress yang membanggakan...


Sekarang ni dah pandai dari berdiri duduk sendiri balik...dan kadang2 tu dah cuba berdiri tanpa mama or ayah pegangkan...alaaammmaakkk..ini lagi satu..sangatlah bahaya ini budak...karang jatuh berbenjol...mama jugak yang kena marah...


Opsssss....nantilah mama updatekan progress Rizqullah sejak dah masuk 9 bulan ni..hari ni mama nak abiskan entry pasal holiday di Terengganu...


So..cam biasa..layankanlah picas2 yang sempat di capture...layaaaannnssss.....



Masjid Terapung...
Nampakkan bayang2 masjid tu di atas air...
Sangatlah cantik masjid ini terbias di atas air tu...

Anak beranak...
Rizqullah dan Ayah...
Pit Stop kejap kat....

|

|

|

Scroll sikit je...

Jeng..jeng...jeng..
**Hehehe...cam suspen je...**
Tapi tak pun...

Noor Arfa Batik,Kuala Terengganu...
Sangatlah besar tempat ini...

Plat perasmian Noor Arfa batik...

This is Rizqullah favorite...
Air+ pond...tapi kali ni dia dok sibuk tengok 
ikan-ikan yang berenang dalam pond tu...
Sangat tenang singgah di sini...
Sambil mengutip pengetahuan...

Batik tekap...
Ada demonstrasi kat bahagian bawah Noor Arfa batik ni...
Boleh tengok secara live camne dorang buat batik tekap...

Hasil batik yang ada ketika hari tu...
Cantekkaaaaaannnn???
Huhuhu...halusnya batik dia...

Rizqullah kena buli ngan ayah...

Ada bahagian anyaman jugak yaaa...
Selain batik...kita leh tengok orang demonstrasi 
camne nak anyam dompet kecik...
Menarik ni...tapi mama tak sempat nak belajar...
Tengok dan amik picas jelah dulu...

Ada bahagian buat Wau jugak...
Ataupun layang-layang...

Bahagian membentuk kristal...
Leh buat special order kalau nak...
Leh minta dorang bentukkan nama kita...
Satu huruf RM 15...
Rizqullah terpegun tengok api yang kuning menyala tu...

Selepas hampir sejam kami di Noor Arfa batik ni...kami pun terus bergerak balik ke Kuala Lumpur...tamat sudah percutian 4 hari mama Rizqullah sekeluarga...satu percutian yang sangat bermakna...kerana hadiah istimewa ayah sempena hari lahir mama Rizqullah...Terima kasih lagi sekali untuk suamiku...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Have a nice day!!~~

 
Real Time Web Analytics