June 9, 2010

Ayam Penyet!!!!

Heeeeeee....topik makan lagi....actually mama dan ayah Rizqullah ni kaki makan yaaa...kalau ada restoran yang kami dengar sedap food yang diserve..pasti kami datang menyerang...kalau tak der pun..mana kedai yang kami rasa cam best je nak gi,kami akan masuk tanpa rasa segan silu..heeee...


Hidup untuk makan dan makan untuk hidup...satu perumpaan yang x dapat dipisahkan,kedua-duanya ada hubung kait antara satu sama lain...jadi,untuk entry kali ni..mama nak share experience kami makan di Restoran Ayam Penyet,Shah Alam....baru bukak rasanya restoran ni...sbb last few weeks tak nampak pun ada kedai ni kat situ...ngeeeee...


Kali ni ayah belanja semuanya...weee..lagi arr syok..makan ramai-ramai..baru best...baru terasa keseronokkannya....nenek ada,uncle hanif ada,uncle dale dan uncle izzat pun ada...

Okay..jomlah layan gambar kami sekeluarga menikmati hidangan di Restoran ayam penyet....sedap makan kat sini...tapi banyak sangat orang hari tu..maybe sbb ramai yang nak mencuba...


Restoran Ayam Penyet,Shah Alam...
Ada banyak lagi cawangan lain...
Tapi tak ingatlah...

Ayah plak jadi mangsa mamarazi...
Sebab Rizqullah tengah lena dalam stroller...
Penat bergurau dan main ngan uncle-uncles dia..

Air yang sangat colourfull...
Kat sini banyak gak choice air..macam-macam ado...

This is my other family...my in-law family...
Rizqullah pun dah bangun tido sebab menunggu
lama sangat makanan nak datang..
Sementara tunggu makanan datang...
Macam biasa...borak2 dan gelak ketawa...

This is some of the food yang ada kat Ayam Penyet...
Semuanya pun sedap...
Tapi rasanya Sari Ratu Nasi Padang lagi sedap....
Coz asam pedas dia lagi nyum..nyum...dari Ayam Penyet..
So,kalau nak bandingkan...kiranya Sari Ratu lebih sedaplah dari Ayam Penyet..
Apapun..pada sesiapa yang nak cuba..
Makanan dia x lah menghampakan..
Dari 5 bintang...mama Rizqullah bagi 3.5 bintang tuk Ayam Penyet..

Wajah Rizqullah yang baru bangun tido...
Macam biasa...mama yang Rizqullah cari dulu..
Entah kenapa this lately anak mama ni...
Bila bangun tido mesti nangis nak mama dokong dia...
Kalau orang lain yang amik..mesti melalak cam kena pukul je..
Ngan ayah pun x laku..
Camnelah anak mama ni kalau mama kena keja jauh2...
Risau plak mama..manja sangat Rizqullah ngan mama...

Okay..dah abis makan...
Before balik..kena snap2 picas buat kenangan dulu..
Senyum seme...
Rizqullah pun tengah good mood sbb dah puas tido...
Weee...semua pun dah kenyang...
Buurrrrppp...bau ayam penyet...hihihi..

Okay...mama Rizqullah tutup dulu entry kali ini..nanti update lagi..last activity hari minggu yang sempat kami sekeluarga lakukan bersama...yang pastinya Rizqullah suka tengok lampu warna-warni and having fun with mama dan ayah..

Nanti next entrylah yer mama Rizqullah sharekan ke mana kami sekeluarga pergi selepas makan ayam penyet...hehehe...

Till my next entry...salam sayang dan salam satu Malaysia...

~~Have a nice and beautiful day!!!~~

16 comments:

Zaidah said...

mama...air tu menggiurkan...heeee geram...kenapa bagi 3.5 bintang...bagilah 3.9 bintang ker...hehehe...

i n n z c h u b b y said...

wah....

sedaaaaaaapppppnye!!!

kat section mana ni kak?

nnt leh la inn ajak alif gi...

Ita said...

Lar..Mas, Ita pun br lps mkn Ayam Penyet Isnin lps..hehe..tp lokasi berbeza yerk..Ita mkn kat Wong Solo, Bangi..sedap tp pedas..haha:P

mumyShaneQeisha said...

bestnya makan ramai2...sedapnya menu2 tu.airnya pun macam best..

Kauthar said...

saya baru je pi makan AP kat Jusco Seberang Jaya lunch semalam..bagi saya oklah jugak..haruslah Sari Ratu lagi best ye :)Daging penyet sedap..tapi bakso, gado2 dan sup ekor yang makan semalam kureng sikit..saya bagi 3 lah..hihihi(nak bagi jugak!)

p/s: my ofismate selalu promote Wong Solo..katanya memang superb..teringin nak p jugak!

n.a.n.a said...

isk! saje je taw nak wat nana rasa lapa. hik3. sedapnya. eh eh mmg akak suka kaler biru ey. aritu pon biru jgk :D

kakyong said...

selalu gak baca citer kwn2 g makan ayam penyet ni..
heheh, jauh lah pulak nak mencuba..
air kaler biru tu air ape?

ardinihumaira said...

fuh... sedap tu.. ayam penyet kat ani sup utara pon best gak :)

Hai.. Jemput Ke Blog Dni ;)

Maslina Rosdiana said...

Zai,

Air tu nampak sedap kaaannn...bagi 3.5 bintang sbb servis slow...klu servis laju..leh bagi 4 bintang...heee...

Maslina Rosdiana said...

Inn,

Ni kat Seksyen 9...sebelah Baker's Cottage...gi arr klu nak rasa nasi padang..tapi klu nak lagi sedap,try Sari Ratu Nasi Padang..:-)

Maslina Rosdiana said...

Ita,

Wong Solo itu lagi terbaek punya!!!entah bila arr dapat gi sana...nak gak try..kata kat Kg Baru pun ada Wong Solo..tapi saya x jumpa lagi...

Maslina Rosdiana said...

MummyShaneQiesha,

Menu dia menarik and banyak choice...seronok klu makan satu keluarga...

Maslina Rosdiana said...

Kauthar,

Betul tu...harus Sari Ratu lagi sedap...tapi x tau kalau Sari Ratu kalah ngan Wong Solo...itu pun harus dicuba...hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Nana,

Heeee...sajer kan..nampak sedapkan makanan tu seme...

A'ah...akak ngan suami suka warna biru...sbb warna tu nampak tenang...

Maslina Rosdiana said...

Kak Yong,

Alamak..saya x ingat plak air tu nama apa..tapi sedap semua air tu..

Maslina Rosdiana said...

Ardinihumaira,

Nanti nak kena try plak kat Sup Ani Utaralah camni...hehehe

 
Real Time Web Analytics