June 24, 2010

Bird Park II @ Ikano,Kota Damansara

Lagi cerita tertunggak dari mama Rizqullah...ini aktiviti kami sekeluarga pada 14 Jun 2010...masa bezday mama aritu...aritu mama saja amik cuti,spend masa dengan 2 lelaki kesayangan hati mama,siapa lagi kalau bukan Rizqullah dan ayah...sempena hari lahir mama yang ke-28...heeeeee...muda lagi tu..leh tambah koleksi anak lagi tak lama lagi..hehehe...


Okaylah...berbalik pada outing kami ke Ikano...ni ayah yang ajak kami ke sini coz dia cakap ada pameran burung yang berlangsung kat Ikano dari 4 Jun 2010 hingga 20 Jun 2010 yang lepas...siap tunjuk pamplate lagi kat mama..entah mana ayah dapat...tapi cam biasa...mama okay je bab jalan2 ni...sbb tinggal lagi beberapa minggu je dapat bertigaan camni..pasni mama dan Rizqullah tinggal berduaan kembali...


Dan seperti biasa...let's the picture tells the story of the Bird Park II @Ikano...


Bird Park II @Ikano Power Center...
Ini kali ke-2 diadakan kat sini...
Harap2 tahun depan ada lagi...

Rizqullah muka blur coz baru bangun 
dari quick nap dia...
**Where am I???**

Rizqullah dan ayah...
Looking around...
Rizqullah learning is in progress...
Oh yer,,,kat atas tu telur burung unta...
They actually give children to stand on the egg...
Coz telur burung unta leh tahan berat kanak2...

Wajah-wajah Rizqullah yang terpegun tengok macam2 burung...
Errrrkk....terpegun ke anak mama???
Lebih pada muka pelik tengok burung2 tu adalah kot...
Tenung semacam je burung2 yang ada kat dalam cage tu...

Antara burung2 yang terdapat dalam Ikano...
Ops...dalam cage besar yang ada di tengah2 Ikano tu...
Kebetulan masa kami pergi...taklah ramai orang sangat..
So..dapatlah berlenggang kangkong sikit...

Bergambar sefamili dengan burung2 yang ada kat situ...
Rizqullah muka dah cuak...
Coz burung merah tu dah patuk tangan dia...
Hehehe...
Dari start nak amik gambar sampai ke sudah...
Jelingan terbaik dia bagi kat burung merah tu...

Ayah tengah beli tiket nak gi Taman Burung kat KL...
Huhuhu...entah bila ni dapat gi...
Sebab hujung minggu ni dah ke Cameron...
Hujung minggu depan plak ayah dah ke Terengganu....
Sib baik tiket tu valid till 31st December 2010...
Harap2 dapatlah pergi nanti...
Murah je tiket dia...RM 10 untuk orang dewasa...
dan RM 5 untuk kanak-kanak...

Okaylah...cukup dulu entry mama tuk malam ni...insyaallah..kalau berkesempatan..nanti mama Rizqullah update lagi ya...banyak lagi hutang tag...dan jugak entry tertunggak yang nak taip kat sini...tapi this lately Rizqullah asyik meragam je...maybe sebab nak tumbuh gigi...setakat hari ini...Rizqullah dah ada satu batang gigi kat gusi bahagian bawah..ni nak tumbuh satu lagi kat sebelah dia..mungkin sebab ni kot dia asyik meragam...sib baik dia tak der demam2...kalau demam lagi payah mama nak handle Rizqullah...

Ini pun ayah dah mula risau coz lagi seminggu je tinggal dia bersama kami...camnelah Rizqullah nanti kalau meragam...sekarang dia dah nampak ngan mata kepala dia sendiri camne lasaknya anak dia...camne mama handle sorang Rizqullah yang makin hari makin banyak akal...

Hmmmm..panjang plak membebel ni...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Have a nice and beautiful day~~

4 comments:

rynas said...

Oh ada yer tak tahu pulak kat Ikano ada pameran burung. terpegun rizqullah hhehe

miss nana said...

comel je muka dia tgk burung2 tuh. ha'ah la nmpk muka dia mcm heran or terkejut.agagga.^^

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

Itulah..tetiba suami tunjukkan pamplate tu...pastu dia kat jom...

Apalagi..terus cakap ok...

Maslina Rosdiana said...

Nana,

Sebenarnya dia takut ngan burung2 tu...sebab tak penah tengok...

 
Real Time Web Analytics