June 28, 2010

Day 1 : Cameron Highland

Hohoho....dah few days tak sempat nak update apa2 dalam "My Special Memories" ni...Ini seme gara2 sibuk ngan persiapan dan aktiviti Family Day,Loan,Core Banking,IT @ Cameron Highland...dan seperti entry mama Rizqullah yang sebelum ni...kami sekeluarga berada di Cameron weekend ni dan ini adalah holiday kami yang terakhir bersama ayah...sbb next weekend ayah dah wajib ke Kuala Terengganu tuk sambung belajar balik...huhuhu..

Hmm...okay,biarkan apa yang bakal berlaku tu..mama simpan dulu...tak mo pikir2 pasal berpisah ngan ayah...walaupun tak jauh,tapi kekangan tanggungjawab terpaksa memisahkan kami juga...terpaksalah sorang di Kuala Lumpur dan sorang lagi di Kuala Terengganu...sedih plak memikirkannya...ditambah lagi pasni mama kena antar Rizqullah kat umah babysitter...adoi,macam2 dalam kepala mama sekarang ni...nantilah share keresahan hati ini..kali ni nak citer pasal percutian Hari Keluarga di Cameron Highland...

Kami bertolak dari Kelana Jaya pukul 11 pagi,tapi sebab mama Rizqullah ditugaskan tuk beli ayam...kami singgah Giant dulu tuk borong ayam...pas abis borong ayam,dalam kul 12 lebih kami pun bergerak ke Cameron,perjalanan mengambil masa 3 jam lebih dari Kelana Jaya ke Cameron ikut exit Tapah...hadoiiii...jalan dari Tapah naik ke Cameron memang mencabar mama...sangatlah fening lalu situ...tapi terpaksa gagahkan jugak demi Rizqullah...sib baik masa naik tu,Rizqullah tido sepanjang jalan...

Dan kami sampai di Cameron dalam kul 4 gaklah...sebab terpaksa berenti sekejap tuk call caretaker tempat penginapan kami...Apartment Maybank...sambil tu,mama Rizqullah kena kutip kunci tuk semua appartment dan bungalow yang dah di book...

Hmm..klah..malas nak citer panjang...jom layan tengok apartment Maybank yang disediakan tuk warga bank Rimau...

Zaaaassss...

Rizqullah having fun...
Dan merasmikan katil dulu..
Bukan mama dan ayah je excited...
Anak pun sama gak...

Bahagian Ruang Tamu..

Bilik tidur ke -2...

Bilik tidur pertama...

Bilik tidur ketiga...

Bahagian ruang tamu dan makan dari arah dapur...

Bahagian dapur apartment...

Rizqullah yang seronok berada di Cameron...
Syoooookkknya dia dapat duduk kat tempat sejuk....

Pemandangan dari tingkap bilik kami...
Town Tanah rata...

Okaylah...nanti mama sambung lagi pasal persinggahan kami di Bungalow Bank Rimau plak...sangat beruntung jadi warga Bank Rimau ni..macam2 ada...

Ada banyak aksi Rizqullah yang dapat main air hujan dalam kesejukkan...sambil mengexplore rumah bungalow Bank Rimau...

Till next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semuaaa...

~~Have a nice and beautiful day!!~~

4 comments:

Shiela Latif said...

seronoknyer lina...kalau review balik kenangan nie nantie bila rizqullah dah besar sikit mesti dia seronok ....

jangan difikirkan sangat...nanti mama rizqullah sedih jer... :)

haziQah said...

wahhh bsar nye apartment..mne bleh duk 3 org je..kna ajak rmai2 lg :p

Maslina Rosdiana said...

Shiela,

Betul tu...time dia dah besar nanti tak yah penat2 nak citer kat dia...suh dia baca kat sini,sambil tengok gambar sekali...hehehe...

Cuba x mo pikir kena tinggal..tapi kena gak hadapinya nanti..

Maslina Rosdiana said...

Iqa,

Bilik ada tiga...share ngan orang lain gak...sbb ada family day...

 
Real Time Web Analytics