June 14, 2010

Day 1 : Cherating,The Legend Resort Cherating...

Holiday memori lagi...weee...thanks to ayah sanggup jadi drebar sepanjang perjalanan ni.Janji gilir-gilir nak drive,tapi Rizqullah plak buat hal.Tak mo ayah pegang and asyik nak ngempeng je kat mama setiap sejam.

Setelah hampir 2 jam lebih perjalanan dari Kelana Jaya,kami pun sampai ke The Legend Resort Cherating,Kuantan, Pahang.Alhamdulillah,sepanjang perjalanan Rizqullah sangatlah behave.Tido je,bila time makan dia tau bangun untuk makan.Clever boy betul anak mama ni.

Okaylah,mama dah malas nak taip panjang-panjang,lets picas tell the story on our journey to Cherating...Our first pit stop sebelum meneruskan perjalanan ke Kuala Terrengganu..


My 2 beloved guys...
Redzuan dan Rizqullah...
Ayah tengah concentrate driving...
Rizqullah plak tengah syok tido kat dalam car seat dia...


Check-in time...
Tengok tu...banyaknya orang nak check in..
Sebab cuti sekolah,maka ramailah orang 
yang membawa anak-anak bercuti...
Jalan-jalan Malaysia...


Kalau dah anak lelaki...anak ayah...
Camnilah jadinya...
Bola...motobike...
Inilah keje anak beranak...
Mama nak geng ngan sape???


 Sementara menunggu bilik untuk ready...
Ayah dan Rizqullah sibuk meronda satu kampung...
Cam biasa...mama jadi mamarazzi...
Snap picas percutian ini...
Ayah ngan Rizqullah jadi tumpuan lensa mama...

Antara kemudahan dan interesting things to do here...
Pool yang sangat besar...
Ada funplace untuk anak-anak...

 Kemudahan lain yang terdapat di sini...
Mewarna batik...
Melihat penyu...
Menaiki boat melihat keindahan pulau-pulau yang 
terdapat sekitar kawasan tersebut..

Pemandangan pantai yang indah sekitar Resort tersebut...
Pasir yang putih...
Di indahkan lagi dengan pokok kelapa...

Weee...akhirnya dapat masuk bilik...
Dan macam biasa...Rizqullah yang landing dulu...
Abis satu katil dia sapu air liur dia...

Okaylah...nanti sambung lagi...ada lagi activity yang kami sekeluarga buat di sini...tempat ni sungguh menarik dan sesuai sangat kalau sekeluarga melepak kat sini...ada macam2 kat sini...kira x perlulah keluar untuk mencari apa-apa untuk dilakukan...It's like a one stop centre...

Bilalah lagi dapat datang sini...kan best klu dapat datang lagi and spend lebih lama sikit di sini...insyaallah one day kami sekeluarga akan ke sini lagi...mungkin bila Rizqullah dah besar sikit...baru best berjalan bersama..

Till my next update...salam sayang dan salam ukwah untuk semua...

~~Have a nice day today!!~~


0 comments:

 
Real Time Web Analytics