June 1, 2010

Day 1 @ Swiss Inn : Rizqullah vs Jakuzi@Air...

Okay...arini mama nak citer obsesi anak mama terhadap air...tak kiralah air apa...air pancut ke,air terjun ke,air lopak ke,air kolam ke...semenya pun Rizqullah suka...bila jumpa salah satu tu,kalau leh terjun x pun cepush..cepush kaki sikit pun jadilah..janji ada kena air tu...


Dan untuk entry kali ni mama nak citer betapa happiness nya anak mama ni dapat berendam dalam kolam air/tab mandi kat Swiss Inn...memang suka sangat Rizqullah bila jumpa ngan air ni...senyum sampai nampak gusi yang tak der gigi tu lagi...sungguh tul anak pelaut sejati...dari umur 6 bulan lagi anak mama ni dah obses ngan air...bila ayah balik..dapat gi main air dalam private pool kat Legend..laa ni plak...dapat main air dalam tab mandi besar kat Swiss Inn plak..


Okaylah..x mo citer panjang..jom layan obsesi Rizqullah ngan air bersama tab jakuzi dia kat Swiss Inn,Sungai Petani...


Tengok tu...
Sukanya dia dapat duduk tepi tu...
Tak sabar nak cecahkan tangan kat dalam air...
Sampai terjelir-jelir lidah anak mama ni main air...
Rizqullah..Rizqullah sayang...
Payah camni...asyik nak kena cari kolam air je camni...

Aksi cepush...cepush air...
Mata tutup...tapi tangan dok tepuk2 air tu...
Pastu sibuk konon2 nak apungkan diri..
Konon2 anak mama ni terror berenang ek...
Aduhai...Rizqullah...macam2 plak dah keletah anak mama ni...
Ayah plak dok layan je ngan obsesi Rizqullah..
Ayah cakap..biar dia explore seme benda...
Good for the brain to develop..

Antara aksi laun...sibuk nak meniti tepi tab tu...
Macamlah dah terror sangat anak mama ni jalan dalam tab...
Gian tul kaki anak mama ni nak bertatih ya...
Dalam tab pun jadilah...
Janji ada tempat bleh berpaut...

Okay...ini antara activity kami kat sini...menonton dan melayan kerenah Rizqullah yang sangat obses dengan air...lagi2 kalau dapat air kolam..Ya Allah,Happiness yang amat sangat...

Mama pun happiness gak hari ni sebab dapat tengok hasil picas yang di ambil kat "The Picture Company",The Garden,Mid Valley...sangatlah berpuashati dengan gambar tersebut...

Insyaallah...esok mama sharekan semua picas yang sangat cantik dan menarik dari studio ni...

Oleh itu..salam sayang dan salam satu Malaysia untuk semua...

~~Have a nice and beautiful day~~

13 comments:

amar haziq said...

comel lah anak akak;)

jenguk2 lah blog saya k;)
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

En iLham said...

salam ziarah
anak akak sangat comel
hehe
semoga jadi anak yang beriman dan berbakti kepada ibu bapanya pabila besar nant yer

rynas said...

wah suka benau dia main air yer

Shiela Latif said...

malam mama rizqullah..seronok nyerrrr...itu jer yg dapat mama Adam cakap...ngeeeeee :)

n.a.n.a said...

ewah seronok tol main air. hihi

Intan said...

Bam bam betul lah dia nie!

Bagus nie Maslina, boleh hantar dia nanti p belajar swimming :)

Seronok kan bila tgk anak kita seronok :D

Nana said...

auuww cekcinye mandi bath tab dah le gebu geram aunty tgk tau

Maslina Rosdiana said...

Amar,

Semua baby pun comel..dulu amar pun comel gak..x caya gi cari gambar lama2 amar masa baby..kan comel!!

Maslina Rosdiana said...

En Ilham,

Terima kasih..mudah-mudahan dia jadi manusia berguna dan jadi insan yang beriman.

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

A'ah...suka sangat dia ngan air sekarang ni..pantang dapat air..mesti nak celup tangan atau kaki dia...

Maslina Rosdiana said...

Malam Shiela,

Seronok ni...tapi penat yang amat..huhuh

Maslina Rosdiana said...

Nana,

Dia memang suka sangat main air ni..huhuhu..

Maslina Rosdiana said...

Kak Intan,

Arissa lagi bam,bam..

Rizqullah biasa je...betul tu..seronok bila tengok anak kita happy...:-)

 
Real Time Web Analytics