June 4, 2010

Day 2 Holiday : @ Alor Setar,Kedah...

Hmmm...hari ni mama nak sambung pasal holiday trip ke Kedah tempoh hari...2-3 hari ni malas betul mama nak update blog...maybe sebab penat balik dari Kedah tak hilang lagi..penat gak gi Holiday kali ni...mungkin kali ni sebab mama pun tak sihat ditambah jugak dengan period pain...disamping dengan Rizqullah yang jugak tengah meragam coz demam selsema...memang terasa kepenatan yang amat sangat...


Susu pun agak merudum sekarang ni...risau pun dah ada...itu yang terus call Kak Hasmah @ Ibu Hakim Haikal tuk dapatkan vitamin...banyak gak blog ibu-ibu menyusu yang mama tengok bagi good response on vitamin tu..so,mama pun nak cuba...sayang betul nak bagi Rizqullah minum susu formula...dah hampir 9 bulan mama susukan Rizqullah dengan susu mama..alhamdulillah...hampir setengah niat mama dah termakbul untuk anak mama ni..

Okaylah...panjang plak meluahkan rasa hati kali ni..hehehe..

Jom tengok apa activity kami sekeluarga di hari ke-2 dia Kedah...

Rizqullan with ayah...
Tengah nak cross jalan pi Pekan Rabu..
Banyak betul kereta kat sini..
Susah nak cross jalan...
Jejambat plak tengah repair..
patut buat traffic light untuk mudahkan orang melintas...

Di Pekan Rabu,Alor Setar...
Rizqullah,mama dan ayah nak beli buah tangan buat mereka 
yang tersayang...
Tak banyak pun borong...
Apa yang mama larat angkat jelah ek..
Sbb ayah bz dokong Rizqullah..
Mamalah yang kena jadi orang kuat..

Alahai...tak ingat plak apa nama kuih ni..
Tapi sedap sangat...
Sempat lagi tengok live view cara buat kuih ni..
Rizqullah plak sibuk tengok akak cun tu...
Hee...
Ini ada antara kuih favourite Tun Mahathir Mohamad...

Muka Garang Rizqullah...
Dia tengah kepanasan yang amat sangat..
Huhuhu...ayah cakap..itulah dah biasa AKON je selalu...
Panas sikit dah cranky..camne nak jadi anak jantan...
Tapi serius..sejak kebelakangan ini...
Rizqullah sangat garang...huhuhu...

@Kawasan rumah kelahiran mantan Perdana Menteri,
Tun Dr Mahathir Mohamad..
Rizqullah having fun here...
Syok betul dia dapat duduk kat lantai tu..

Pemandangan di sekitar kawasan Rumah Kelahiran 
Tun Dr Mahathir Mohamad...
Sangat mendamaikan bila ada kat sini...
Hijau semuanya...
Tenang mata memandang kawasan ni...

Rizqullah with ayah....
Ayah yang selalu dukung Rizqullah sekarang ni...
Ayah jugak yang rajin layan kerenah Rizqullah 
Yang sibuk nak jalan2 guna kaki sendiri...
Kalau time dokong tu...
Mesti nak pusing2 je...
Huaa..melasak betul anak mama ni sekarang...

Rizqullah with Mama...
Muuuaaahhh...abis pipi Rizqullah selalu 
kena kiss ngan mama dan ayah..
Sayang anak mama sorang ni...
Semoga jadi insan yang beriman...

Inilah dia rumah kelahiran Tun Dr Mahathir Mohamad...
Ayah dan Rizqullah sempat posing sakan kat depan
rumah ni...

Dalam rumah kelahiran Tun Dr Mahathir...
Ayah ngan Rizqullah posing sakan kat depan umah ni...
Rumah ni dah dibaik pulih...
Jadi kelihatan sangat cantik je...
Besar gak umah ni...banyak ruang...

Mama punya turn pulak nak posing yaaa...
Asyik korang dua je nak bergambar...
Mana adil...hehehe...
Tapi dapat depan pintu jelah ya...
Dalam no camera...

Last picas yang sempat di snap kat sini...
Sebagai bukti...
"KAMI SEKELUARGA TELAH KE SINI"..
Hahaha...pinjam ayat program
"Jalan-jalan cari makan"...

Okay..cukup dulu tuk entry yang ni..nanti mama Rizqullah share pemandangan hijau sawah padi sepanjang perjalanan pulang kami dari Alor Setar ke Sungai Petani...syoknya pi Kedah ni..boleh tengok pemandangan sawah padi yang menghijau dan mendamaikan jiwa...Maklumlah..kami orang bandar yang x punya kampung ni,agak jakun jugaklah tgk sawah bendang ni....mama harap bila Rizqullah dah besar nanti,ada lagi sawah bendang untuk anak mama lihat....

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua..

Pada semua yang tinggalkan jejak di shoutbox...insyaallah,saya akan balas balik kunjungan anda..terima kasih sudi menjenguk blog saya ini..jika ada salah dan silap..silalah tegur yaaa...

~~Have a nice and beautiful Saturday~~

Nota kaki tuk Rizqullah : Kasih sayang dan ikatan kekeluarga tiada harganya,kerana air dicincang tak akan putus.

2 comments:

umialya said...

kuih karas, betul tak?

mgkn mas pumping x sekerap dulu kot..

x per le, cuba ambik vit. dulu

Maslina Rosdiana said...

Umialya,

Ye kot namanya kuih karas...hehehe...

Pasal susu tu..sekarang kat opis sempat pump 2 kali je..kekadang tu sekali je..sbb sibuk sangat kat opis...tension pun salah satu penyumbangnya...

Harap2 amik vitamin dapat membantu...

 
Real Time Web Analytics