June 23, 2010

Day 3 @ Kuala Terengganu...

Akhirnya..berakhir sudah percutian kami di Kuala Terengganu...thanks ayah for the great holiday here...really love it and enjoying every moment us together...jauh perjalanan luas pemandangan...sebelum meninggalkan tanah Terengganu...kami sempat jugak singgah few places...sebab macam rugi je kalau tak singgah semua tempat2 yang bakal mama Rizqullah citer kat sini nanti...


Selepas kami sekeluarga check-out dari hotel kami...kami pun terus menuju ke Masjid Terapung...sempatlah singgah di sini dan borong buah tangan lagi untuk mereka yang tersayang dan juga hadiah buat pemenang GA yang mama Rizqullah anjurkan..ni hadiah tambahan tuk pemenang...


Okaylah...hari ni agak kemalasan yang amat nak menaip coz tadi Rizqullah a bit meragam...maybe sbb nak tumbuh gigi satu lagi...sekarang ni Rizqullah dah ada sebatang gigi...dan habit dia yang terbaru...gigit apa sahaja yang boleh di gigit...selain tu.sekarang ni dah pandai bangun duduk sendiri dari baringan...sangatlah bahaya sekarang ni...coz pas dapat duduk..dia akan cuba berdiri plak...aduhai,tido malam tak lena dah sekarang ni...walaupun penat dengan habit baru Rizqullah ni...tapi mama tetap bersyukur coz anak mama menunjukkan progress yang membanggakan...


Sekarang ni dah pandai dari berdiri duduk sendiri balik...dan kadang2 tu dah cuba berdiri tanpa mama or ayah pegangkan...alaaammmaakkk..ini lagi satu..sangatlah bahaya ini budak...karang jatuh berbenjol...mama jugak yang kena marah...


Opsssss....nantilah mama updatekan progress Rizqullah sejak dah masuk 9 bulan ni..hari ni mama nak abiskan entry pasal holiday di Terengganu...


So..cam biasa..layankanlah picas2 yang sempat di capture...layaaaannnssss.....



Masjid Terapung...
Nampakkan bayang2 masjid tu di atas air...
Sangatlah cantik masjid ini terbias di atas air tu...

Anak beranak...
Rizqullah dan Ayah...
Pit Stop kejap kat....

|

|

|

Scroll sikit je...

Jeng..jeng...jeng..
**Hehehe...cam suspen je...**
Tapi tak pun...

Noor Arfa Batik,Kuala Terengganu...
Sangatlah besar tempat ini...

Plat perasmian Noor Arfa batik...

This is Rizqullah favorite...
Air+ pond...tapi kali ni dia dok sibuk tengok 
ikan-ikan yang berenang dalam pond tu...
Sangat tenang singgah di sini...
Sambil mengutip pengetahuan...

Batik tekap...
Ada demonstrasi kat bahagian bawah Noor Arfa batik ni...
Boleh tengok secara live camne dorang buat batik tekap...

Hasil batik yang ada ketika hari tu...
Cantekkaaaaaannnn???
Huhuhu...halusnya batik dia...

Rizqullah kena buli ngan ayah...

Ada bahagian anyaman jugak yaaa...
Selain batik...kita leh tengok orang demonstrasi 
camne nak anyam dompet kecik...
Menarik ni...tapi mama tak sempat nak belajar...
Tengok dan amik picas jelah dulu...

Ada bahagian buat Wau jugak...
Ataupun layang-layang...

Bahagian membentuk kristal...
Leh buat special order kalau nak...
Leh minta dorang bentukkan nama kita...
Satu huruf RM 15...
Rizqullah terpegun tengok api yang kuning menyala tu...

Selepas hampir sejam kami di Noor Arfa batik ni...kami pun terus bergerak balik ke Kuala Lumpur...tamat sudah percutian 4 hari mama Rizqullah sekeluarga...satu percutian yang sangat bermakna...kerana hadiah istimewa ayah sempena hari lahir mama Rizqullah...Terima kasih lagi sekali untuk suamiku...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Have a nice day!!~~

0 comments:

 
Real Time Web Analytics